Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructia carcaselor-tips & tricks

Electron

Postări Recomandate

"Imi este teama sa utilizez rasini necunoscute si netestate in acest domeniu."Ai dreptate, trebuie sa vezi caracteristicile produsului sa nu ai surprize cand este deja prea tarziu.Eu ca hobby-st folosesc V-66 (INSULATING LACQUER- Spray) si este super bun. Si chiar respunde bine si la cositorit dupa.L-am gasit la un magazin de piese prin Constanta la 30 lei-200ml (cer scuze in caz ca se considera reclama).

post-41815-139829390831_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Eu am avut unele lucrari la care am avut nevoie de carcase, si pentru a imi usura munca si pentru a avea prinderile (gauri de diferite forme, aerisiri, etc.) am ales intotdeauna cutii Laser sau CNC, preturile sunt foarte mici, cu 50Lei iti faci o cutie reusita din placaj/plastic. Nu dau gresi niciodata cutiile calculate si taiate pe echipamente de precizie. In plus pe produsul finit poti avea deja gravuri Laser pentru butoane, intrari, iesiri, Logo, etc.

Asa ca pentru un produs cu aspect cat mai profesional cred ca cel mai bine faceti cu o cutie calculata de la inceput sa cuprinda piesele voastre.

Eu unu lucrez cu niste baieti de i-am gasit pe alt forum, dar sunt sigur ca sunt si aici destui dispusi sa va ajute.

Link spre comentariu

Nu am facut poze la lucrarile pe care le-am avut, am doar cateva poze de la un foam cutter la care am folosit placaj taiat laser am pus pozele. Dar e netul plin de exemple.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Pentru cele din placaj, o data vopsite arata foarte bine, s-a intamplat o data cand nu aveam vopsea si am imbracat placajul in autocolant ce aveam prin casa si a iesit foarte bine.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator daeger

Dupa slefuirea placii de duraluminiu, cum se protejeaza impotriva oxidarii? Care ar fi o metoda de vopsire/protejare mai la-ndemana oricui?

Daca chiar vrei poti folosi un spray pe baza de zinc. Nu este scump, nu aftecteaza cu nimic estetic si este simplu de aplicat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mihail.stoica

Stimati colegi, intrebarea care ma framanta este cum, cu ce inscriptionez panou frontal din aluminiu ?

Inainte de dec 89 exista letraset. Cu ceva indemanare si chin iesea bine. Dar acum ?

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Buna ziua!

Tehnicile din urmatorul clip se pot folosi inclusiv la crearea fetelor diverselor aparate.

Pe acest canal se gasesc multe tehnici de prelucrate si finisaj.

Sper sa va fie de folos!

Link spre comentariu

In topic-ul "solutii pentru executarea circuitelor imprimate" in ultimele doua pagini a explicat @elman tot ce e de stiut in legatura cu substantele si modul de lucru pentru developare in limba romana. Doar ceara/rasina trebuie cautata putin pe net, dar se gaseste fara probleme un inlocuitor in caz de nevoie (vopsea, oja, epoxi, etc). Pentru marcaje eu folosesc un marker pe baza de alcool.

PS: Se hasureaza oar zonele unde se fac marcajele pentru economie, iar la urmase spala uros cu IPA

https://ibb.co/S5NtL7w

Editat de stryx
Link spre comentariu

@stryx eu fac cablaje aproape exclusiv prin metoda foto de peste 10 ani asa ca nu-i o problema pt mine găsirea substanțelor, mai degrabă pt alți cititori ai forumului. Am inclusiv postări în legătură cu aceasta metoda. 

Link spre comentariu

Mi-am dat seama motivul interventiei dumneavoastra, activitatea pe forum demonstreaza ca aveti resursele si mai ales cunostintele necesare pentru a nu va face griji in gasirea substantelor necesare sau inlocuitoriilor dupa preferinta.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Carcasa din plexiglas.

1 Am frezat desfasurarea carcasei cu o freza de 90*. In cazul meu plexiglasul a avut grasimea de 3 mm, iar adincimea canalelor frezate e de 2 mm.

20230311-153150.jpg

20230311-153652.jpg

2. Se incalzeste zona care trebuie indoita. Eu am facut-o la flacara de aragaz.

3. Se indoaie.

20230311-155552.jpg

20230311-155602.jpg

20230311-155608.jpg

20230311-155614.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări