Vizitator alexe01 Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Salut!... Am si eu o mica problemuta ... AM avut o lampa de mult cu bec de 12 V si max 20W ...Sa ars becu si am zis hai sa pun niste leduri rosii ca e mai misto si camera este vopsita rosu - alb ... Am si eu o mica intrebare:D Am luat led-uri de la o instalatie de brad de craciun dinalea mici , le'am legat in paralel si sursa este de 12v si 20W ... Intrebarea este ... Cate leduri sa pun si ce rezistenta:D? Link spre comentariu
iod2 Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 aici gasesti tot ce ai nevoie http://www.zexstar.com/shop_content.php?coID=16 spor la treaba Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Sursa becului iti da probabil tensiune alternativa. Ai un multimetru cu care sa verifici (pe scala de tensiuni alternative)?In caz afirmativ iti mai trebuie o punte de diode pentru redresare ca sa obtii tensiune continua.Legarea in paralel a tuturor ledurilor nu este cea mai potrivita, fiindca din 12V folosesti doar 2V pe leduri si restul se transforma in caldura in rezistenta de limitare.Cam cate led-uri rosii ai, ca sa ne gandim la o conectare serie / paralel? Link spre comentariu
Vizitator alexe01 Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Pai am in jur de 30 de led-uri Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Nu ne-am lamurit daca ai 12V alternativ sau continuu.Ai putea incerca schema de mai jos; merge si in curent continuu si alternativ.Un grup de 5 leduri rosii este legat in serie cu o rezistenta de limitare a curentului la aprox. 10mA. Poti pune 6 asemenea grupuri in paralel si... ai consumat toate ledurile.Poate fi o punte de diode de 1A sau 4 diode separate 1N4002...4007. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum