Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune pentru motor pas cu pas

suirammarius

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suirammarius

21

• Badman

13

• mircea888

1

Nu merge! Sau nu stiu eu ce sa-i fac... cum sa-i fac...

Cand invart de potentiometru... e un haos! Pare ca ar avea 2 trepte... scade curentul cand il invart intr-o parte dar brusc. Oricum, nu pot sa trec de 9V ca imi creste curentul imediat!

I-am dat H/L la semnalul de clock... face un pas la dreapta... mai sta... mai face unu' la stanga...

Asta e schema:

Posted Image

Imi poate spune cineva unde gresesc?

Multumesc!

Link spre comentariu

Pai... Cand face pasul ia mult curent; mai mult ar arde motorul. Oricum, nu pot regla curentul. Da' schema e ok? Ce fel de potentiometru trebuia.sa folosesc pt reglarea curentului? Eu am folosit unu' normal de 10k.Condensatorul de 3,3 e ceramic. E bine?

Link spre comentariu

Vaaai... te rog mult sa nu renunti! Chiar am mare nevoie de acest montaj! Stau si dau refresh la forum sa vad cand imi raspunde cineva...

Uite, am pus-o si mai mare! Sper ca de data asta sa fie ok!

Asa cum spune si la semnatura ta... nu renunta! :)

Posted Image

Link spre comentariu

Iti multumesc frumos! Sincer, nu glumesc si nu sunt ironic!Cat stateam aici, in asteptarea unui raspuns, ma tot uitam pe placuta; si... ce sa vezi? Am descoperit ca nu e lipit un piciorus de la L298!!! Era chiar o iesire catre motor. L-am lipit si s-a rezolvat problema! :aplauze Acum, daca esti amabil, as vrea sa-mi explici un pic cum sa fac cu Vref asta... nu reusesc sa limitez curentul la 1,4A. Cand motorul se invarte foarte incet creste enooorm! Ajunge si la 3A. Cum sa fac?Multumesc frumos!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări