suirammarius Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Buna ziua!As vrea sa alimentez un motor pas cu pas si nu prea ma descurc; ma refer la alimentare strict, nu la control. Acestea sunt caracteristicile:Nema23; 5,04V; 1,4AProblema e ca daca il alimentez la 5V cum incepe sa urce in turatie (peste 50-60 rpm) pierde foaaaarte mult din cuplu; pe la 80rpm se si opreste.Care ar fi solutia? Sursa constanta de curent? Recomanda cineva o schema?Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Ce sursa ai folosit tu ? e stabilizata ? Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Da, e stabilizata. Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Ce nu fac bine? Ce-mi lipseste? (in afara de cunostinte) Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 6, 2012 Administratori Partajează Postat Septembrie 6, 2012 nu ai dat suficiente informatiiCe driver ai de exemplu Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Am un L298 conectat la un Atmega. Programul e ok pt ca l-am probat cu un motor mult mai mic (de imprimanta).Toata treaba e din alimentare, cred. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 6, 2012 Administratori Partajează Postat Septembrie 6, 2012 da-i 15-20V dar numai daca ai si reglaj de curent pe driverul ala ala tau altfel arzi motorul Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Nu, nu pot sa reglez curentul.Treaba e ca as avea nevoie de un modul de alimentare cu un curent fix de 1,4A. Problema e ca as avea nevoie de un pic de ajutor... O schema, un punct de unde sa incep...Multumesc! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 6, 2012 Administratori Partajează Postat Septembrie 6, 2012 fa un driver complet cu l297 si cu 298 la care poti sa reglezi si cuentul, in el sa intri cu pas si directie de la atemelul ala... Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 M-am uitat un pic pe foaia de catalog de la integratul recomandat de tine. Am acolo o schema chiar cu L298.Am sa vad daca gasesc piesa maine dupa amiaza si o sa fac rapid o placuta si am s-o montez. Legat de schema... ce tensiune ar trebui sa aplic pe Vref ca sa limitez la cat vreau eu? (1,4A) Nu am vazut nicio formula pe acolo.Multumesc!PS Imi puteti spune un cod de diode rapide de 2A? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 6, 2012 Administratori Partajează Postat Septembrie 6, 2012 dai de potentiometru pana motorul se opreste din bazait si gata Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 dai de potentiometru pana motorul se opreste din bazait si gataBun asa! :rade:Nu prea am inteles... Cum limiteaza curentul?Asta e foaia de catalog a motorului:http://www.slidesandballscrews.com/pdf/ ... -2008B.pdfVad ca acolo ca scrie 30V si 1,4A curent constant. Oare s-a folosit aceeasi metoda? Treaba e ca nu vreau sa pierd cuplu. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 6, 2012 Administratori Partajează Postat Septembrie 6, 2012 faci asa cum am zis si merge ca uns Link spre comentariu
suirammarius Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 faci asa cum am zis si merge ca unsOK!Maine deja ma apuc! Revin cu poze, daca esti curios! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 6, 2012 Administratori Partajează Postat Septembrie 6, 2012 nu sunt curios Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum