Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa tensiune pentru motor pas cu pas

suirammarius

Postări Recomandate

Buna ziua!As vrea sa alimentez un motor pas cu pas si nu prea ma descurc; ma refer la alimentare strict, nu la control. Acestea sunt caracteristicile:Nema23; 5,04V; 1,4AProblema e ca daca il alimentez la 5V cum incepe sa urce in turatie (peste 50-60 rpm) pierde foaaaarte mult din cuplu; pe la 80rpm se si opreste.Care ar fi solutia? Sursa constanta de curent? Recomanda cineva o schema?Va multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suirammarius

21

• Badman

13

• mircea888

1

Nu, nu pot sa reglez curentul.Treaba e ca as avea nevoie de un modul de alimentare cu un curent fix de 1,4A. Problema e ca as avea nevoie de un pic de ajutor... O schema, un punct de unde sa incep...Multumesc!

Link spre comentariu
  • Administratori

fa un driver complet cu l297 si cu 298 la care poti sa reglezi si cuentul, in el sa intri cu pas si directie de la atemelul ala...

Link spre comentariu

M-am uitat un pic pe foaia de catalog de la integratul recomandat de tine. Am acolo o schema chiar cu L298.Am sa vad daca gasesc piesa maine dupa amiaza si o sa fac rapid o placuta si am s-o montez. Legat de schema... ce tensiune ar trebui sa aplic pe Vref ca sa limitez la cat vreau eu? (1,4A) Nu am vazut nicio formula pe acolo.Multumesc!PS Imi puteti spune un cod de diode rapide de 2A? :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări