nykysor Postat Septembrie 5, 2012 Partajează Postat Septembrie 5, 2012 SALUT! Vreau sa va prezint o instalatie usoara de foraj de conceptie proprie pe care am realizat-o din dorinta de a economisi niste bani avand in vedere ca aveam de executat doua puturi ,unul in Craiova si altul la tara.Cum pretul unui foraj pe metru liniar este undeva la 170....200 ron cu cele doua puturi pe care mi le-am facut singur mi-am amortizat cheltuielile cu construirea utilajului.Cu ceva notiuni de: desen tehnic,mecanica ,fizica ,matematica si cu multa vointa.....se poate. http://www.youtube.com/watch?v=cpS8W0Gc ... XK2GINYPow Editat de ola_nicolas: Titlul topicului a fost editat cu caractere minuscule. Scrierea cu caractere majuscule este justificata numai in cazuri speciale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 ...cu cele doua puturi pe care mi le-am facut singur mi-am amortizat cheltuielile cu construirea utilajului...Eu personal nu cred ca le-ai amortizat. Probabil ca le-ai diminuat. Insa numai structura aceea metalica pentru sustinerea si ghidarea moto-antrenorului costa o suma considerabila de bani. Poate ca ai lucrat in domeniu si ai avut acces mai usor la unele subansambluri si accesorii, la preturi mult mai mici decat se practica actualmente. Altminteri, realizarea este notabila si meriti felicitari. Este si un mod de a scoate un banut in plus. Dar probabil ca te-ai gandit si la asta. Link spre comentariu
nykysor Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 ...cu cele doua puturi pe care mi le-am facut singur mi-am amortizat cheltuielile cu construirea utilajului...Eu personal nu cred ca le-ai amortizat. Probabil ca le-ai diminuat. Insa numai structura aceea metalica pentru sustinerea si ghidarea moto-antrenorului costa o suma considerabila de bani. Poate ca ai lucrat in domeniu si ai avut acces mai usor la unele subansambluri si accesorii, la preturi mult mai mici decat se practica actualmente. Altminteri, realizarea este notabila si meriti felicitari. Este si un mod de a scoate un banut in plus. Dar probabil ca te-ai gandit si la asta.Multumesc pentru aprecieri!Nu am lucrat in domeniu,am lucrat la fabrica de avioane Craiova pana in momentul in care aceasta a devenit ,,fabrica de avion" dupa care am incercat sa ma descurc pe cont propriu .Da aveti dreptate nu am ,,numarat chiar toate foile care intra in placinta" dar oricum am iesit bine avand in vedere ca am ramas cu o instalatie pe care ,da ,m-am gandit sa o valorific intr-un fel sau altul.Si nu in ultimul rand este satisfactia pe care o ai cand vezi la lucru un utilaj construit cu mana ta. Link spre comentariu
Dan57 Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Felicitari pentru reusita dar ai uitat sa ne spui pana la ce adancime ai forat. Link spre comentariu
nykysor Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Felicitari pentru reusita dar ai uitat sa ne spui pana la ce adancime ai forat. Cea din Craiova la 33 metri primul strat acvifer fiind la 17 metri si al doilea la 28 metri.Cea de la tara la 25 de metri primui strat fiind la 9 metri si al doilea la 20 de metri. Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 Felicitari pentru realizare, nu e chiar o realizare "marunta" si destul de utila, pentru unii, de acea cer mici amanunte, cum sa realizat etansarea "piesei" pe unde intra apa in teava de forare si unde s-ar gasi un astfel de motor cu reductor? De fapt ar mai fi si altele, freza e facuta sau procurata si cum i-ti dai seama ca ai ajuns la stratul de apa. Link spre comentariu
znecula Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Felicitari!Am si eu cateva intrebari.1 sapa e cumparata sau constrita de tine?2 prajinile une se gasesc?3 cu cat se face gaura mai larga decat tubul care se va introduce la sfarsitu forajului?4 se gasete tub gata gaurit, sau se cumpara tub obisnuit si se gaureste?Stima. Link spre comentariu
sebi Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 felicitari pentru constructie,cred ca va dat ceva batai de cap pana a fi pusa in practica.dupa mine as mari presiunea apei cu care se sapa si as folosi un trepied mai inalt pentru a fora cu o lungime de teava de 4 metri.succes,sa auzim de bine. Link spre comentariu
nykysor Postat Septembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2012 Felicitari!Am si eu cateva intrebari.1 sapa e cumparata sau constrita de tine?2 prajinile une se gasesc?3 cu cat se face gaura mai larga decat tubul care se va introduce la sfarsitu forajului?4 se gasete tub gata gaurit, sau se cumpara tub obisnuit si se gaureste?Stima.MULTUMESC,Sapa, prajinile ca si celelalte componente sunt de conceptie proprie si le-am realizat personal.Diametrul forajului este cu 8 -10 cm mai mare decat diametrul tubului.Sunt doua variante ,tuburi obisnuite care se folosesc si la canalizare si la care trebuie sa faceti filtru manual si tuburi valrom facute special pentru puturi care au filtru gata facut dar care costa cam 400 LEI tubul de 5 m diametrul 160 mm si cam 1000 LEI tubul de 5 m diametrul 200mm. Link spre comentariu
nykysor Postat Septembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2012 felicitari pentru constructie,cred ca va dat ceva batai de cap pana a fi pusa in practica.dupa mine as mari presiunea apei cu care se sapa si as folosi un trepied mai inalt pentru a fora cu o lungime de teava de 4 metri.succes,sa auzim de bine.MULTUMESC,Atunci cand este nevoie folosesc o motopompa care are un debit de 36 mc pe ora .Nu se justifica marirea utilajului numai pentru comoditatea de a prinde prajinile mai rar. Link spre comentariu
almarghi Postat Octombrie 5, 2012 Partajează Postat Octombrie 5, 2012 excelenta lucrare!FELICITARI! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum