anddy Postat Mai 24, 2006 Partajează Postat Mai 24, 2006 Salut,am facut rost de un amplif JVC Ax33 dar care avea un canal ars(toti tranzistorii erau arsi si cateva rezistente) Acum l-am facut si merge dar problema e ca atunci cand ascult mai mult la volum mare imi incinge si chiar arde mediile si si incalzeste tare wooferulFinalii originali sunt TIP35C si TIP36C si am gasit numai TIP35C, nu am gasit sa cumpar Tip36 c si am pus in loc BD250C...... Care poate sa-mi dea un sfat ii multumesc anticipat Link spre comentariu
FIXVID Postat Mai 25, 2006 Partajează Postat Mai 25, 2006 poate ai CC pe iesire :finga: verifica cu un voltmetru Link spre comentariu
LUCI Postat Mai 25, 2006 Partajează Postat Mai 25, 2006 Sau poate puterea debitata e mai mare decat puterea difuzoarelor.Oricum difuzoarele daca merg mult timp se mai incalzesc putin. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Mai 25, 2006 Partajează Postat Mai 25, 2006 nu ai cum ca pui TIP35C si BD250C pe post de complementar , pune BD249C in loc de TIP , curenti de deschidere sunt diferiti . nu e neaparat sa ai CC pe iesire , la mers in gol nu o sa masori nimic , daca ramurile nu sunt echlibrate , ceea ce la tine e de jale chiar , fiind finali diferiti , la volum ridicat iti scapa curent pe iesire . la mers in gol nu vezi nimic . un final se deschide mai tare ca celalalt. Link spre comentariu
anddy Postat Mai 25, 2006 Autor Partajează Postat Mai 25, 2006 Difuzoarele rezista pt ca pe canalul care nu a fost ars nu se incalzesc asa tare.......oricum cred ca daca nu gasesc tip36c o sa pun un bd249c in loc la tip35 ca sa fie la fel (ms kytan666 pt sfat)......Si am mai avut o problema, dupa ce a mers o perioada de timp cu un tranzistor TIp 35 si un Bd250, la tranzistorul bd250 i s-a intrerupt(nu sa ars) o jonctiune din interiorul tranzistorului(baza) si nush care a fost motivul Link spre comentariu
Bala Postat Mai 25, 2006 Partajează Postat Mai 25, 2006 Kytan666 nu e neaparat sa ai CC pe iesire , la mers in gol nu o sa masori nimic , daca ramurile nu sunt echlibrate , ceea ce la tine e de jale chiar , fiind finali diferiti , la volum ridicat iti scapa curent pe iesire . la mers in gol nu vezi nimic . un final se deschide mai tare ca celalalt.Asta e cel mai tare raspuns... scapa curent pe iesire.... :supz: :supz: :supz: De parca la iesire un amplificator care merge perfect scoate... mere.Acum sa redevenim seriosi...Da ai putea incerca sa folosesti tranzistoare complementare cu am zis Kytan666 dar s-ar putea sa fie si altceva...Exista posibilitatea si chiar toate semnele indica asta ca amplificatorul sa autooscileze la frecvente mai inalte decat cele pe care urechea le aude. Incearca sa legi un condensator intre baza si colectorul fiecarui tranzistor final sau la pre final chiar pe terminale sa vezi daca este o imbunatatire. Un condensator de ... eu stiu 100n s-ar putea sa fie suficient daca nu pune unu mai mare :rock: Eu am patit asta la un amplificator de masina la care s-au ars finalii si dupa ce am inlocui finalii cu ceva echivalent fiindca amplificatorul trebuia sa fie reparat urgent se incalzea la volum mic extraordinar de repede! :violent3: Dupa ce am pus acei condensatori nu am mai avut problema asta si amplificatorul "s-a linistit".Merge si astazi... Link spre comentariu
anddy Postat Mai 28, 2006 Autor Partajează Postat Mai 28, 2006 altcineva mai are vreo parere ............... Link spre comentariu
Vizitator kitzu Postat Mai 29, 2006 Partajează Postat Mai 29, 2006 100n??? poate 100pF.Mai bine pune celebra retea zobel la iesire (RC la masa).Si neaparat tranz. imperecheate.Curent continuu pe iesire?Tensiune la 1/2?Succes Link spre comentariu
Bala Postat Mai 30, 2006 Partajează Postat Mai 30, 2006 Da, corect ! Am gresit ! :prayer: 100n e prea mare. Nu stiu la ce dreaq m-am gandit atunci... :rolleyes: Oricum se alege valoarea dupa mai multe incercari. Stiu ca am schimbat de doua ori condensatorii pana cand s-a linistit. Uite ca valoarea nu mai stiu dar parca era de 2.2 nF cea la care s-a linistit dar nu mai stiu sigur... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum