Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Raspberry Pi

Vizitator

Postări Recomandate

Din cite stiu monitoarele cu intrare dvi accepta dvi-d pe acea intrare (nu stiu daca e vreunul care accepta si dvi-a)Ca atare se poate lega rpi la orice monitor cu intrare dvi, folosind un simplu cablu hdmi-dvi(sper ca nu mai acceptati in ziua de azi sa cumparati un monitor lcd care are doar vga)

Link spre comentariu

Din cite stiu monitoarele cu intrare dvi accepta dvi-d pe acea intrare (nu stiu daca e vreunul care accepta si dvi-a)Ca atare se poate lega rpi la orice monitor cu intrare dvi, folosind un simplu cablu hdmi-dvi(sper ca nu mai acceptati in ziua de azi sa cumparati un monitor lcd care are doar vga)

De acord, numai ca eu nu as cumpara un monitor nou pentru Raspberry.Computerul pe care il am merge foarte bine si pe VGA - monitorul are numai VGA are 4 ani si inca merge foarte bine, nu cumpar unul nou.Dar.. in acest caz, avand in vedere ca orice monitor nou are DVI si HDMI, la fel orice televizor, ce sens are o mufa Video-analog ?Nu am intentia de a contrazice tot, dau dreptate spiritului experimental si apreciez simplitatea, dar nu imi place cand vad interese comerciale pentru a vinde "fum".
Link spre comentariu

Monitor cu mufa hdmi am inca din 2003 (un 17" acer care inca merge, doar ca pe vremea aia culorile lasau de dorit), nu o consider un lux

Ghinion de cei care s-au repezit la monitoare lcd doar cu vga, (e aiurea faci dubla conversie cu semnalul, d-a ca sa faci vga si a-d ca sa il duci inapoi in digital pentru afisare dupa aia te miri ce artefacte ai umbre, dubluri, blur), si rusine fabricantilor care le-au facut

Nu stiu de ce au pus mufa de semnal video complex (mie imi convine probabil sint ultimul pamintean care nu are lcd acasa ci doar tv cu tub), o fi din inertie, rpi fiind de fapt o placa de media player iesirea nu necesita decit mufa

Inca o alternativa, de la VIA http://apc.io/ (din pacate si pretul este pe masura)

Link spre comentariu

Nu stiu de ce au pus mufa de semnal video complex (mie imi convine probabil sint ultimul pamintean care nu are lcd acasa ci doar tv cu tub)

Ridic si eu mana aici. Nu am TV cu LCD si nici nu mi-ar trebui.
Link spre comentariu

RPi s-a vrut, de la bun inceput, un sistem ieftin pe care sa se invete programare (de la embedded pana la OpenGL, scripting, Phyton) pe care poti sa experimentezi pana il faci praf si nu iti pare rau.

De altfel, tinta lui sunt copiii. Ideea era ca copilul isi ia jucaria, baga o tastatura, il infige in TV si dezleaga misterele programarii in tot felul de limbaje (Scratch - http://www.raspberrypi.org/archives/1886).

De aceea are si semnal video complex si HDMI (nu cred ca exista case in care sa nu existe macar unul - si daca exista, e un procent foarte mic).

Link spre comentariu

De acord, asta spuneam si eu , insa cam toti copiii au deja calculator.Si ca sa inveti sa te joci cu jucaria mai trebuie si internet sa cauti diverse.Sau probabil sunt prea batran ca sa mai inteleg... in copilaria mea erau kit-urile de montaj pe care le lipeai singur... acum electronica inseamna iei o placa, legi 2 fire si incepi sa butonezi la programare.

Link spre comentariu

Asa de distractie se poate pune sistemul si pe un stick usb (unul bun e mult mai rapid decit un card sd) sau hdd usb. Dar fisierele de boot tot pe card trebe sa ramina, sistemul nu poate fi reconfigurat sa booteze de pe altceva.E destul de simplu, pe un card sd oarescare cit de mic si trist doar sa-l recunoasca rpi-ul se face o partitie fat16 sau fat32. Pe ea se copiaza fisierele care sint pe prima partitie (cea care e montata ce /boot). Nu exista boot loader sau alte smecherii, trebe doar sa existe partitia fat si sa fie fisierele pe ea. In cmdline.txt se modifica root=/dev/sda1 ca sa monteze root-ul de pe stick. Eu am folosit un adaptor sd usb ca sa fac treaba chiar de pe rpi, dar se poate face pe orice computer cu card reader.Pe stick o partite ext4, se copiaza sistemul pe ea - ceva de gen mount /dev/sda1 /mnt; cp -ax / /mnt - dupa care se modifica in /mnt/etc/fstab partitia / sa fie /dev/sda1... si cam atit :)

Link spre comentariu

Eu ma gandesc la ceva destul de ciudat:

un HP620lx

Posted Image

ma gandem ca e cam vechi si consuma cam mult.

De exemplu daca il folosesc ca book reader e ok, dar o carte de 10MB se deschie in 5 minute. :ras:

Ma tine 3 ore cu acumulatori 2xR6, baterii d-lea comunte. Cu alcaline tine ceva mai mult.

Ma ganeam sa bag in el un Raspberry PI, dar nu stiu daca reusesc sa il interfatez la LCD-ul asta. Nu stiu semnificatia firelor care merg la LCD. Raspberii PI are iesire pentru LCD... dar nu stiu daca se va "pupa la fire"

sau sa folosesc o parte din placa lui.

apoi mai ma gandeam la o chestie: sa ii pun fotoelemt in loc de tastatura ca tot are ecran senzitiv.

Acum Raspbery PI varianta cea mai simpla consuma vreo 300mA.

Daca aveti sugestii... cred ca nu va merge nici una din acete idei.

si tot cu procesorul ala SH3 raman.

Link spre comentariu
Vizitator vladandriescu

Salutare,

Eu sunt Vlad Andriescu de la ziarul Adevarul. Realizam un material mai amplu despre Rasberry Pi si despre ce stie sa faca, cat de important e, aplicatii practice. Cumva .. vulgarizarea unei tehnologii ca sa o inteleaga tot poporul.

Vreau sa vorbesc cu mai multi romani care au folosit deja Rasberry Pi. Daca vreti sa-mi povestiti experientele voastre, pe scurt, contactati-ma va rog la [email protected] sau la 0725 683 079.

Multumesc mult!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări