Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema 220V ca / 110V ca

virgil_19

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• virgil_19

4

• mircea888

2

• Relav

1

• NICA

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ce vrei sa alimentezi ? Conteaza foarte mult acest lucru atunci cand alegi schema.Varianta care merge la orice consumator este un transformator coborator de la retea sau un autotransformator de la retea.Cred ca ai vazut schema aia simpla cu un triac, un diac un rezistor si un condensator, mai simpla de atat nu se poate. Adica nu ai cum sa faci acea schema sa mearga fara diac, nu stiu daca stii cum functioneaza ea... Daca nu pui diac atunci triacul necesita alt circuit de comanda, probabil mai complex, mai simplu de atat nu gasesti.

Link spre comentariu

Va salut. Traf. am , dar vreau ceva mai mic ca dimensiune . Este ptr. alimentarea unei combine . Nu stiu despre ce schema este vorba , dar stiu ca in unele aspiratoare se foloseste triacul , fara diac. Cu stima , Virgil.

Link spre comentariu

aveti schema cu triacul care il puneti in functie de putere.are o temporizare de 2 sec.deoarece asa merge U2008B in aceasta schema.schema am folosit-o la comanda unui motor electric din SUA si a unui incalzitor cu rezistente,deci merge cu sarcina inductiva cat si rezistivaTatonati usor R1 si R2 cu un bec ca sarcina pentru o tensiune de iesire exacta.Rezistenta de 15k/5w poate fi si la 3w

post-7039-139829484729_thumb.jpg

Link spre comentariu

Virgile, Eu n-as incerca schema lui Nica la combina. Aproape sigur se va incalzi transformatorul combinei si se va arde. Foloseste un trafo sau un autotransformator (asta ar trebui sa fie mai mic ca dimensiune fata de traf. la aceeasi putere). Da la ce vrei tu 1400W??? La o combina? Nu ar fi suficienti max100W //.

Link spre comentariu

Va salut . Ptr. domnul Relav- pe spatele combinei este inscriptionat = 120V , 60 Hz , 170W . Ma intereseaza o schema cat mai simpla si fiabila la 110V (120V) ptr. a alimenta si alti consumatori . Poate fi si cu diac . Cu multumiri , Virgil.

Link spre comentariu

Schemele cu triac modifica unda, nu mai este armonica. De aceea nu se recomanda pentru aparate cu transformator de retea, schemele ale cu triac merg pentru motoare, resouri, etc.Tu ai neaparat nevoie de un traf sau autotraf, puterea sa fie de macar 200W. Chiar nu te costa mult un autotransformator pentru puterea astea.Ce sunt ceilalti consumatori? dupa cum am spus conteaza mult asta...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări