Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Investitii in parcuri fotovoltaice

aygun

Postări Recomandate

Energie verde ... fix pix , paravan pentru coruptie mare si mica , aportul ei e nesemnificativ ... tarile serioase n-au asa ceva ... SUA , CHINA . INDIA , JAPONIA , RUSIA , FRANTA ,ANGLIA , etc. ... A se vedea PIB-ul si ( sau ) forta economica a fiecareia ... S-a vorbit de GERMANIA si marea ei iubire pentru energia verde ... bani de mincat pentru clientela politica ... la cite centrale nucleare au , si cita industrie au mutat in CHINA , n-au nevoie de energie verde ... Viitorul este energia atomica ... vrem sau nu vrem ... restul sint vorbe - dovada - daca dispare maine sau in 50 de ani energia din combustibili fosili , ce facem cu 3 % energie verde ? ... ne rugam sa vina inapoi cei 97 % , la lumina vreunui LED economic ... clima ne va sili sa consumam mai mult , vara pe aer conditionat si iarna pe caldura ... sigur voi fi contrazis , nici o problema , nu sint implicat in hotia solaro-eoliana ... Italia deja a inceput ofensiva pentru energie nucleara , e prea datoare sa se lase la voia intimplarii in perspectiva altor socuri ca cel pe care l-a avut cu sistemul energetic , lasa energia verde implementata de reprezentantii ei din Corleone si Castellamare in seama prostilor unde infloreste sistemul mafiot ...ghici unde ? ... energia nucleara e periculoasa , bineinteles , citi oameni a omorit pina acum ? 100000 , 500000 , un milion ? Nu vreau sa ma gindesc la dezastrele produse de minerit si prelucrarea petrolului ... direct si indirect ... haideti sa punem punct ... citesc ca X a devenit independent energetic ... bineinteles ... scrie romane la lumina becului economic alimentat din solara si eoliana , le vinde pe bani buni si s-a realizat ... mai greu e la scoala , locul de munca , spital , sosea , calea ferata , etc , toate merg cu energie verde ( niciodata ... ) ... Mai era mentionata si AUSTRIA ... mare iubitoare de energie verde ... ce sa faca cu ea ? ...la cita benzina fura din Romania si la citi bani din bancile de la noi , poate sa arate ce ecologista este ... Ce tara ecologista a devenit Romania dintr-o data , concomitent cu aparitia banilor de furat din aceste himere ... bineinteles ca voi fi contrazis ... ma gindesc ca acum niste ani la parcul industrial din Ploiesti a fost instalata o instalatie eoliana ultramoderna , numero uno in Germany , independenta energetica a parcului , economii , ecologie , inceput fulminant ce se va extinde in tot judetul , panglica , televiziuni , pupaturi , etc . ... acum nu mai e nici fundatia , doar niste conturi umflate si ceva procese pentru banii publici ... si ceva iluzii ale prostilor care au digerat extaziati minunea , privind la mijloacele media alimentate de termocentrala aflata la 3 km departare , in vreme ce aburul tot de acolo incalzea caloriferele ... chiar , despre ce vorbim ? ... lupta strainatatii in Romania este pentru aur cu cianuri si crima gazelor de sist , alaturi de exportul hidroenergiei , nimic ecologist ... dar suna bine !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 247
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

65

• gauss

37

• eugeniusro

23

• florinellll

17

Top autori în acest subiect

Bai ce-mi plac teoriile astea conspirationiste !

Cum se face totusi ca in Anglia avem multe ferme de turbine eoline :

Posted Image

http://www.eon-uk.com/generation/windfarms.aspx

Sa vedem de Franta :

http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power_in_France

France has the third largest wind resource in Europe after Germany and the United Kingdom. Électricité de France, the main French electricity generator and supplier in France plans to increase its capacity to 10 GW in the year 2010.

The French government plans to produce 21% of its electricity consumption with renewable energy in 2010 to comply with European directive 2001/77/CE of 27 September 2001. This means that France has to produce 106 TWh of renewable energy in 2010 when it only produced 71 TWh in 2006. Wind power represents 75% of the 35 TWh additional production in 2010

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_power_in_France

France had 2.831 GW of photovoltaics at the end of 2011, installing 1.634 GW that year. The electricity generated in France by photovoltaics was 1,800 GWh in 2011. The largest completed solar park is the 115 MW Toul-Rosières Solar Park.

Of the 242,295 installations completed by the end of 2011, 0.2% were over 250 kW, and made up 38.6% of the total. 89.1% were 3 kW or less, and made up 20.3% of the total.

Rusia :

http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power_in_Russia

Russia is estimated to have a total potential of 80,000 TWh/yr for wind energy, 6,218 TWh/yr of which is economically feasible. Most of this potential is found in the southern steppes and the seacoasts of the country, although in many of these areas the population density is less than 1 person per square km. This low population density means that there is little existing electricity infrastructure currently in place, which hinders development of these resources. In 2006, Russia had a total installed wind capacity of 15 MW.

http://english.ruvr.ru/2012/02/01/65089191.html

“Almost 30 percent of the territory can be effectively used for solar power generation. The amount of solar energy in the country will be higher than in Germany. The activities of the regions will grow at a time when the price of traditional energy is growing, while the price of solar energy is falling. In view of this, Russia will have promising prospects,” Marat Zaks said.

Japonia :

http://tinyurl.com/dyhbcgn

Nu uita ca japonezii au simtit-o pe pielea lor faza cu centralele nucleare .

Toate tarile mentionate de tine au semnat acorduri de incetare a productiei de energie nucleara . Germania deja si-a inchis o buna parte din centrale . Vezi ca ti-am dat articol cu datele pina la care sunt planuite inchiderile in tarile europene .

In ceea ce priveste SUA :

http://en.wikipedia.org/wiki/Renewable_ ... ted_States

Iarasi e contrazic !

Citeste ce intentineaza China sa faca cu ale sale autoturisme in topicul cu autoturismul electric . Citeste te rog ca face bine !

De India nu mai vorbim . Cauta alte resurse la Uraniu si incep sa se axeze pe solare si eoliene si ei .

Citeste nitel mai mult ! Vezi ca am scris multe pe aici despre proiecte interne si ineternationale .

Link spre comentariu

Ce e gresit sau neadevarat in ce am scris ? ... Ma bucur ca sintem la pertu ... Am citit destul , nu-ti fa griji ... mai conteaza si ce intelegi ... demersul l-ai inteles gresit ... cititul e sa intelegi ce te intereseaza , nu sa justifici dinainte o teorie interesata ... Ce a patit Japonia ? ... fii serios , au murit de 50 de ori mai multi din cauza valului tsunami decit cei morti la centrala Fukushima din cauze de radioactivitate ... du-te si spune-le sa inchida centralele ... vorbe , nu convingi pe nimeni din tot topicul ... stoparea hotiei e teorie conspirationista ? ...ti - am dat exemplu concret din Ploiesti . nu Vikipedia ... nu confunda ce gasesti aiurea pe internet cu realitatea ... ce e conspirationist cu Austria ? ... a inteles o tara intreaga , n-om fi toti prosti ... am scris ca nu traiesc din hotia solaro-eoliana , poate ca stiu ce spun , tara asta n-are decit 2 locuitori , eu si cu tine ? S-a dus buhul de spagarii din " energia verde " , pune mina si citeste ... da procentele energiei eoliene din Anglia in balanta lor energetica , propaganda spune ca tot ce acuza hotia e " conspirationist " , fii serios , sau macar sincer ... Am cedat gratis petrolul si gazele , ca si alte resurse , ceea ce altii nu au facut , acum ne pregatim sa traim din energia " verde " , adusa de altii care nu vor sa se bucure de ea , ne fac noua bine , ce e teorie conspirationista in aceste realitati ?

Link spre comentariu

Energia nucleara nu mai are nici un fel de viitor, e o crima, minerii care lucreaza in extractia minereului de uraniu imbraca camasa mortii cand intra in mina, ori asta inseamna acceptarea sacrificului de vieti omenesti(!)-halal "civilizatie"-apoi, daca in numai jumatate de secol energia obtinuta prin fisiune a "creat" Three Mile Island, Cernobal, si alte "mici" accidente (ascunse, musamalizate) cam ce "viitor" poate avea omenirea cu diavolul nuclear in carca?! Nu mai vorbim de afectarea grava a tezaurului genetic al tuturor speciilor, mutatii cromozomiale infernale(bineinteles, transmise ereditar), nu mai vorbim de faptul ca exploatarea energiei atomice conduce la fascizarea si militarizarea societatii(in principal din motive de securitate)...

Apoi, energia atomica se transforma in cele din urma in calorii, care ajung in mediul inconjurator, conducand la escaladarea incalzirii globale, pana in momentul in care se va produce cataclism(deloc indepartat momentul acela...).

Energia solara/eoliana EXISTA deja in mediul inconjurator, nu se produce nici o calorie in plus, prin exploatarea acestor energii verzi doar se dirijeaza fluxul energetic in directia dorita de om.

Link spre comentariu

Ceva exemple ? ... Energia nucleara are trecut si prezent , eu cred ca si viitor , cea " verde " e o moda pentru naivi , n-are trecut si nici macar prezent , ca sa o folosesti cheltuiesti resurse si energie din asta murdara de 5 ori mai mult pe kilowatt ... cum e cu mutatiile alea , ca m-ati pus pe ginduri ... repet , ceva exemple ? ... oameni cu 6 degete la o mana ? ... Lasati - i pe cei cu experienta sa se ingrijoreze ... pina una - alta o parte din curentul pe care - l consum acum e din ala infernal , si ar trebui sa fie mai mult , daca n-am fi asa saraci ca tara ... sa ardem gaz metan la incalzire si in locuinte , in loc sa folosim electricitate ca prostii din occident , unde slugarim de destepti si dezvoltati ce sintem ... dar asta e doar o teorie conspirationista ...

Link spre comentariu

cea " verde " e o moda pentru naivi , n-are trecut si nici macar prezent

Ha, ha...sunteti comic D-le Gauss! Energia verde n-are trecut?! Poi există de sute de ani zeci de mii de mori de apă, Olanda nici nu ar exista fară ele, energia solară a fost folosită de omenire în zeci de moduri, de mii de ani, etc, etc.Energia verde nu-i o modă, e o necesitate iminentă, o solutie poate cam tardivă, poate nu, în faţa cataclismului climatic care ne ameninţă. Nu-i nimeni nebun să bage milioane în instalaţii eoliene-solare, ca să obţină energia dintr-un vagon de cărbuni sau dintr-o cisternă de petrol, dar dacă altfel nu se mai poate, asta e soluţia.Chiar în zilele acestea se mai instalează 280 de eoliene in Dobrogea, eu zic ca energia verde are tot prezentul posibil...http://www.ziare.com/mediu/energie-eoli ... da-1172695
Link spre comentariu

Multumesc de aprecieri , nu mi-ati raspuns la intrebari ... cit sint de comic las sa decida cititorii topicului ... eu nu fabulez pseudostiintific , am prezentat niste realitati , nu fantezii apocaliptice ...

Link spre comentariu

Rata aparitiei tumorilor maligne a crescut fata de inceputul sec. XX enorm, cauzele constand in principal in:- urbanizarea, care a dus la cresterea radioactivitatii mediului ambiant in care traieste populatia, datorita utilizarii pentru realizarea constructiilor urbane a cimentului, care este usor radioactiv;-utilizarea pe scara larga a radiatiilor X, izotopilor radioactivi in industrie, cercetare, cabinete medicale, fabricarea iresponsabila de obiecte de uz casnic radioactive(!);-accidente nucleare majore in centrale nuclearo-electrice-modificarea alimentelor prin introducerea de aditivi toxici(binecunoscutele E-uri nefaste).-poluarea(apei, aerului, sonora, etc).Nu exista nici un fel de dubiu ca orice contaminare radioactiva a mediului si implicit a organismului uman, atrage dupa sine vatamari cromozomiale, cu consecinte dezastruoase asupra ereditatii si deci, a viitorului speciei umane, si chiar al vietii pe Pamant.Nu energia verde e o modă, aceasta fiind in fond traditională si absolut naturală, singura "modă" e demenţa industrialistă şi delirul nuclear, care a cuprins omenirea din anii `40, care a culminat cu gigantismul industrial din anii `60.Energia nucleara va deveni pur si simplu inutila, odata cu dispariţia consumatorilor industriali, şi cu micsorarea consumului casnic-ori într-o economie capitalistă sanatoasă, o afacere fara muşterii inseamna faliment sigur.

Link spre comentariu

http://en.wikipedia.org/wiki/Perovo_Solar_Park

"The Perovo Solar Park is a 100 MWp photovoltaic power station located at Perovo in Crimea, Ukraine. As of July 2012 it is the world's fourth largest solar farm, and is made up of 440,000 solar panels. It is owned by Activ Solar, and the final 20 MW stage was completed on December 29, 2011.

In 2009, Ukraine established a feed-in tariff of €0.46 per kilowatt hour until 2030, one of the highest."

@aygun & Spitfire: Voi sunteti orbi sau ce ati patit? Nu vedeti ca parcurile fotovoltaice apar unde subventiile si coruptia infloresc? Vi se pare ca in Crimeea ar fi cel mai potrivit loc pentru a amplasa cel mai mare parc fotovoltaic din Europa?

De ce nu exista o legatura intre aceste parcuri si conditiiile geografice? Adica cele mai multe si mai mari sa fie amplasate in tari si zone cu soare mult si cu consum de energie industrial (ala e grosul la ora la care parcurile produc din plin). De ce sunt ele amplasate in zone cu subventii si coruptie? Asta e intrebarea fundamentala.

@aygun: Ai zis ca ai terminat ASE. Explica tu fenomenul de mai sus!

Link spre comentariu

Pai legatura cu coruptia este ca acolo unde sunt subventii apare si coruptia, asta este inevitabil, iar subventii in energie verde se face in zonele unde exista productie nucleara de energie pentru a o inlocui, reteaua de transport pentru energie electrica este deja existenta in acele locuri.De exemplu peste 2 ani cand se vor finaliza alte doua proiecte eoliene in Dobrogea o sa auzi ca incep discutiile pentru dezafectarea centralei nucleare Cernavoda.

Link spre comentariu

@d2134 - Intr-o economie de piata in care doresti implementarea unei tehnologii noi pe scara larga , este firesc sa vii cu subventii ( asa zisele stimulente ) pentru a sustine cumva , intr-o anumita masura , investitorii.

Ca sunt reguli stricte in ceea ce priveste implementarea , liste de producatori agreati , liste de zone agreate pentru implementare.

Insusi zonele tinta sunt cumparate de "magnatii energiei" cu muuuuulti ani in urma .

Ai idee ca terenurile pentru parcul eolian de la Cogealac il cumpara un italian incepand de prin 2000 incoace ?

Parcurile eoliene de la Medgidia au teren cumparat din zona prin ceva Austriac ? Au venit si la taica-miu cu - "super-oferta"- dar cum taica-miu e incapatanat , nu si nu !

Zonele tinta sunt alese cu multi ani inainte . exista o intreaga filiera si este normal sa fie asa. Doar nu o sa vina Ghita de il asteapta Fetita lui Stratan la portita si Hopaaaaa , ia sa ii faca un cadou dragei sale un parc fotovoltaic.

Mai baieti , luati nitel cartile de Marketing si Management . Astea nu sunt proiecte rasarite peste noapte . Sunt bine puse la punct strategiile de implementare .

Tu , daca ai avea legaturi cu o asemenea filiera , nu ai profita de ea ?

Doamne feresteeeeeee !!!!! NUUUUUUUU !!!!! M-as gandi la copii din Somalia si nu as face afacerile respective !

Asta e viata ! Unii sunt mai privilegiati iar altii nu . Ca nu te-a facut mama un pui de corporatist asta este . Stai la patron si iti faci treburile . Daca aveai banet faceai si tu afaceri cu energia !

Este Foarte Simplu!

In ceea ce priveste malformatiile de la faza cu radiatiile. Un vecin are un copil care a fost conceput in 1986 , perioada aia cu Cernobil. Sa iti spun ca baietasul ala sa nascut cu trei degetele de la mana lipite ? Din doi in doi ani facea operatii sa ii dezlipeasca degetele . Asa ca nu va mai dati rotunzi ca nu ati vazut. Mama mea a avut cancer stadiiul 3 . Well ? Cancerul are incidenta cea mai mare de cand cu accidentele si experimentele nucleare . Daca prin anii 70 - 80 auzeai de un caz de cancer la nu stiu cata vreme , acum copil de 2 ani are cancer , copil de 5 anisori cancer hepatic . Imi explica si mie cineva de unde ?

Ia sa vedem :

The world's nuclear fleet creates about 10,000 metric tons of high-level spent nuclear fuel each year. High-level radioactive waste management concerns management and disposal of highly radioactive materials created during production of nuclear power. The technical issues in accomplishing this are daunting, due to the extremely long periods radioactive wastes remain deadly to living organisms. Of particular concern are two long-lived fission products, Technetium-99 (half-life 220,000 years) and Iodine-129 (half-life 15.7 million years), which dominate spent nuclear fuel radioactivity after a few thousand years. The most troublesome transuranic elements in spent fuel are Neptunium-237 (half-life two million years) and Plutonium-239 (half-life 24,000 years). Consequently, high-level radioactive waste requires sophisticated treatment and management to successfully isolate it from the biosphere. This usually necessitates treatment, followed by a long-term management strategy involving permanent storage, disposal or transformation of the waste into a non-toxic form.

Ia sa aud comentarii !

Japan's 2011 Fukushima Daiichi nuclear disaster prompted a rethink of nuclear energy policy in many countries. Germany decided to close all its reactors by 2022, and Italy has banned nuclear power. Following Fukushima, the International Energy Agency halved its estimate of additional nuclear generating capacity to be built by 2035.

Okhotnykovo Solar Park - este in Crimeea da ?

Vezi ca e in zona cu productivitate medie solara . Dar stii de ce sunt mai ok astea ? Daca le amlasez in egipt sau in africa ia gandeste-te de cate ori trebuie sa spal sau sa sterg panourile pe zi ?

Umezeala , nisipul , praful ...... In zonele respective clima este temperata ceea ce duce la o alta abordare a problemei .

Posted Image

Ia de uitati-va aici :

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ph ... r_stations

Lista cu tarile si parcurile fotovoltaice cu puterea totala produsa . Iar lista e destul de veche !

@ gauss - ce spuneai cateva posturi in urma ?

"tarile serioase n-au asa ceva ... SUA , CHINA . INDIA , JAPONIA , RUSIA , FRANTA ,ANGLIA , etc. ... A se vedea PIB-ul si ( sau ) forta economica a fiecareia ... "

Ia vezi tabelele alea , ce tari apar pe lista ? Vreau sa aud . Si asta este numai la Solar .

Pe energie eoliana stam altfel :

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_onshore_wind_farms

Vezi si astea :

http://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_o ... by_country

http://en.wikipedia.org/wiki/Lists_of_w ... by_country

Am mai zis , documentati-va inainte de a baga ceva aiurea pe forum !

Link spre comentariu

Ce vrei sa auzi , aygun ? Nu esti cam imperativ ? De cind e monopol pe opinii ? Ti - am mai spus , pentru mine wikipedia nu e sursa de informare ... nu inlocui argumentele cu pseudostiinta de facebook ... nu merge la toti ... n-am vrut sa intru in dispute stiintifice legate de lumea medicala , privind efectele radiatiilor asupra geneticii umane , malformatii congenitale sint prezente intotdeauna , erau si in evul mediu , cind erau puse pe seama amestecului lumii intunericului ... cind problema energiei atomice ( si , de ce nu , a partii catastrofice pe care o contine , asa e in istoria stiintei , binele are si rau ) , erau un apanaj al viitorului ... Pina se va pronunta lumea stiintifica , eu zic sa mai asteptam ... am urmarit multe amanunte legate de incidente nucleare , au fost expuneri mari , vezi incidentele cu submarine nucleare din fosta URSS , au murit oameni , perfect explicabil , de aici pina la mutatii genetice e prea mult ... stiinta are criterii clare , raportul cauza - efect , repetabilitatea , similitudinea evolutiilor in aceleasi conditii , statistica ... stiinta e rece si impartiala , mai ales cind e bazata pe cifre , ca economist nu ma indoiesc ca stii treaba aceasta ... eu asa judec , vin tot din zona in care 1 plus 1 fac intotdeauna 2 ... teoriile sint bune , pina devin adevar recunoscut mai intai de lumea stiintifica generind concluzii si masuri practice , mai dureaza , adevarul la scara mare are inertie ... asa ca nu ma pune la zid cu concluzii pe care le-ai tras numai tu , nu functioneaza ... chestii cu " bai ce - mi place ... " si somarea sa scriem numai ce vrei tu nu au efect la toti ... forumul are o multitudine de opinii ... ce vrei sa cred , cind Spitfire m-a facut comic , ca nu stiu de morile eoliene din Olanda ... ca acesta e nivelul dezbaterii ? ce legatura au E - urile din alimente cu presupusele mutatii genetice produse de energia nucleara pe care le stie la perfectie ? ... n-a inteles ca referirea mea era la societatea moderna , pornita din revolutia industriala ... carbune si apoi hidrocarburi , in care am sustinut ca energia verde n-are trecut si nici prezent si viitor ... ca va dispare energia atomica fiindca va dispare industria si va scadea consumul casnic - asta ne dorim ? sa mergem desculti unde ? si calare pe cai fiindca asa e de mii de ani ? ... problema lui , daca asta doreste ... mai ramine sa se si intimple ! O alta postare enunta ca dupa ce vor fi 2 parcuri eoliene in Dobrogea , sa va inchide Cernavoda , fiindca sint echivalente ! ... asta este concluzia dezbaterii ? De cind 20 Mw sint egali cu 500 Mw ? ... Unii stiu de ce nu se gaseste finantare pentru Cernavoda , n-ar mai fi nevoie de asaltul sicilian cu " energia verde " , bani care in loc sa umple buzunare de aiurea s-ar scadea din ce dam la ghiseu in fiecare luna ... Asa ca nu confunda diferenta de pareri cu nestiinta ... te - am rugat sa prezinti valoarea energiei eoliene produse in Anglia in balanta energetica a tarii respective , si in general oriunde sustii ca toti nu dorm noaptea de extaz din cauza beneficiilor " energiei verzi " , platind-o de 5 ori mai scump ... sint termeni clari , mai ales pentru un economist , ca sa stim despre ce vorbim , daca vrei sa inlocuiesti dezbaterea cu somatii , ce sa zic ... folosesti termeni de genul " aiurea " ca sa acoperi ce credem destui , mai bine vorbeste cu moderatorul , sa luam notite si sa ne verifici daca am memorat bine " carticica rosie " ... exprimari de genul " nu va mai dati rotunzi " n-au intotdeauna ecou , poate unii nu vor sa fie rotunzi , au ales alta forma geometrica ... daca aici duci continutul discutiei , asa sa fie ! Nu sint foarte convins ca mai doresc sa iau parte la dezbaterea in acesti termeni ... e deja o victorie , nu ? eu cred ca foarte curind vor urma in alta zona victorii cu adevarat mari ... care vor face discutia inutila , lipsindu-i subiectul ... asta e cu adevarat o problema , si nu pentru mine ...

Link spre comentariu

Tu , daca ai avea legaturi cu o asemenea filiera , nu ai profita de ea ?Doamne feresteeeeeee !!!!! NUUUUUUUU !!!!! M-as gandi la copii din Somalia si nu as face afacerile respective !Asta e viata ! Unii sunt mai privilegiati iar altii nu . Ca nu te-a facut mama un pui de corporatist asta este . Stai la patron si iti faci treburile . Daca aveai banet faceai si tu afaceri cu energia !Este Foarte Simplu!

@aygun: Vad ca pina la urma ai fost nevoit sa recunosti ca e vorba de coruptie si hotie.
Link spre comentariu

@aygun: Vad ca pina la urma ai fost nevoit sa recunosti ca e vorba de coruptie si hotie.

Pai este normal sa apara asemenea chestii . Zi-mi TU mie ca nu ai facut odata in viata ta o invarteala , o manareala , o smecherie sa faci bani . Nu imi spune nu ca nu te cred . Zi-mi ca esti cel mai cinstit dintre pamanteni si Nu vei profita de o sansa sau afacere daca-ti iese in cale.Hotie este si la magazinul de la care iti iei tu painea , ptr ca iti spun SIIIIIGUR ca nu se va merge 100% pe cinstite . Altfel ajungi sa aduci bani de acasa . Asta ca sa intelegi cum sta treaba .Stii cum se pune problema la controalele ANAF ? Garda ? ITM ? ..... ?Intreaba-i pe aia si iti vor zice. Suntem pe elforum si ceea ce as zice fara dovezi as putea baga forumul la belele .Asa ca documenteaza-te singur !PS: Iti pot enumera o mai multe industrii care se joaca cu vietile noastre mai mult sau mai putin decat industria energetica ( industrie ale carui tendinte sunt clare ). Vezi industria farmaceutica.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări