andreigradu Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Felicitari ca se mai face inca un parc, e bine ca aveti atatia bani sa-l construiti. Nu trebuie sa intelegeti gresit postarile legate de aceste parcuri, partea criticata e industria romaneasca care nu mai produce nimic cu ajutorul guvernantilor si a celorlalte tari din club.Daca sunteti dragut poate ne indicati si noua firmele producatoare ale echipamentelor { alea romanesti, care nu exista } ce vor forma parcul dv. si tarile de unde aduceti echipamentele.Si in proiectele despre care va vorbesc eu sunt doar firme romanesti la montaj, ca mana de lucru e oribil de ieftina la noi, aveti idee ce salariu are un electrician cu toate gradele ANRE in Germania sau Italia ??? si cat ar costa sa-l detaseze in Romania.Toate montajele se fac cu muncitori romani.Toate echipamentele folosite sunt produse in alte tari, nici macar cutiile ( panouri electrice, de distributie si toate dulapurile nu sunt romanesti. As paria pe RITTAL ).De exemplu betonul il veti cumpara de la Lafarge probabil, deci de la francezi.Profilele de fier galvanizat care sustin panourile sunt si ele din import.Panourile fotovoltaice, stabilizatoare, invertoare, cabluri.Sa vorbim de paza, oare folositi sisteme de paza facute in Romania??????????Pana la urma cautand pe net observ ca nici Enel nu e o firma romaneasca, 51% din actiuni sunt ale italienilor. Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Legat de paza venise un nene la firma unde lucrez pentru o oferta de paza pentru un parc.... el visa ceva gen 2-3 oameni si o masina la nu stiu cate hectare de panouri ... "ieftin cat mai ieftin da sa acoperim tot cu paza da" A primit raspuns din capu locului ca nu facem asa ceva in conditiile lui. Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Din pacate , clauzele de confidentialitate ale documentelor nu imipermit sa dezvalui PUBLIC cine sunt partile conractante , si alte detalii din documente . Eu zic doar ceea ce am in mana . Nu de alta insa nu cred ca elforum.info sau persoana mea vrem sa fim tarati in ceva procese si sa platim de ne ustura pielea. Nu multumesc .Va spun doar ceea ce am citit in respectivele documente.Dupa ce le voi edita astfel incat sa nu apara numele , adrese , J-uri , CUI-uri etc .... o sa va furnizez documentele . Pina atunci luam pauza . Cert este ca se investeste . Si nu am zis niciodata ca sunt firme producatoare din Romania. Sa fim seriosi . Vineri am fost pina la Bucuresti si am trecut pe langa podul Anghel Saligni de la Cernavoda - nu sunt in stare ai nostrii nici macar sa vopseasca acea opera inginereasca , daramite sa faca ei ceva in acest sens .Asa cum spuneati , fondurile UE se intorc tot la ei. Noi , Romania si Romanii din ea , suntem cratita in care isi spala lingurile altii . Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Citat din factura de lumina:"Pret mediu ponderat valabil de la 01.10.2012: 240.86 Lei/CV"Citat din presa de specialitate:"Atraşi de sprijinul acordat de statul român pentru energia solară, 6 certificate verzi pentru un megawatt-oră produs, investitorii au dat iama la Transelectrica, şi în doar trei luni au primit contracte de racordare proiecte care ajung la aproape 200 MW."Nu trebuie sa fi inginer de rachete ca sa calculezi pretul energiei solare: 1.445 Lei/kWhEu cumpar energie electrica cu 0.3409 Lei/kWh. Pe distinsii investitori cine i-ar opri sa cumpere la acelasi pret sau mai bun (ca sunt baieti destepti, de felul lor), sa o vopseasca in "energie solara" si sa o vinda de peste patru ori mai scumpa? Fiscul, politia, organele abilitate ale statului? Nu! fiindca toata lumea are interesul sa se raporteze la UE un procent cit mai mare de energie solara, eoliana si alte prostii. Eu astept ziua in care Romania va produce energie electrica din valuri mareice! Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Tu crezi ca vei fi bransat direct la parcul solar? Nu! Parcul Solar va fi bransat la Reteaua nationala iat tu iti vei lua energia tot cu cat iti da ENEL- ul si nicidecum cu cat iti va da patronul parcului fotovoltaic. Hai sa crestem pretul la energie ptt ca avem o carca de eoluene bransate la reteaua nationala.Repet, parcul fotovoltaic baga in reteaua nationala iar tu te alimentezi de la reteaua nationala. La randul lui, proprietarul parcului fotovoltaic isi ia bani de la ANRE - Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei. Intamplator, al meu frate esye absolvent al Facultatii de Energetica si am tangente cu vrei doua firme contractoare ale ENEL-ului. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 La randul lui, proprietarul parcului fotovoltaic isi ia bani de la ANRE - Autoritatea Nationala de Reglementare a Energiei. Certificatele verzi le platesc consumatorii si nu ANRE (presedintele de acolo nici nu face oua de aur si nici ni kk bani). Eu am platit 3.20 RON certificate la 103 kWh si am mai platit si 2.19 RON contributie pentru cogenerare.Energia activa a fost 35.11 RON si prostiile verzi au totalizat 5.39 RON adica 15.35%Daca nici acum nu ai inteles intreaba-l pe fratele tau. Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Chiar daca le plateste consumatorul eu nu vad o problema. Modo grosso ai platit 6 ron in plus la energie. Asa, cati bani dai pe tigari, sucuri si alte chestii? Chiar asa? Eu vreau energie verde, nepoluanta, vreau sa redic noxele , emisiile de carbon far nope, trebuie sa plateasca statul. Si daca nu iti spunea nimeni de certificate si mareau pretul la energia electrica? Ce faceai? Nu mai aparea certificat verde si cogenerare in factura ci pret marit la energie.Mai aveai ceva de comentat?Prietene, nu te mai olange atat ca eu am de pkata vrei 500 si ceva ron, apriximativ 900kw consumati. Hai sa ma smiorcai ca platesc 6 ron tichete si cogenerare. Care e pretul pe care il platesti ptr energia ieftina? Vezi f bine acum dupa peste 40 de ani de poluare. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 1. Tu muncesti pentru bani?2. Daca vrei sa reduci noxele dece nu reduci consumul? 900kWh pe luna pentru o persoana nu e cam mult?3. Cine iti garanteaza ca energia solara e verde si nepoluanta? Daca ar fi asa nu ar trebui sa fie ieftina, ca energia hidro?4. Care e mecanismul de verificare si certificare a energiei? Cine garanteaza ca energia aia e produsa de soare si nu e adusa printr-un un cablu subteran? De ce nu isi pun italienii parcurile lor solare in sudul Italiei unde e mai mult soare si mai putina grindina? Oare din cauza legilor antimafia? Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Da muncesc ptr bani si te rog sa ma crezi ca nu ii fac cu ciocanul.Trag din greu si eu si sotia ptr banii astia si culmea e ca nu ma cramponez de 5 lei. Nu te opreste nimeni sa te debransezi de la energia electrica nationala si sa devii autonom. @arcadius a facut-o asa ca se poate.De asemenea nu te opreste nimeni sa investesti in parcuri fotovoltaice. Daca erai patron de asemenea parc nu te mai agitai atat. De ce consum atat? Pai asa e cand ai copil, se spala rufe si de 3 - 4 ori pe saptamana , boiler electric, doua calculatoare , frigider, doua imprimante laser, etc.... Ai o persoana bolnava care este imobilizata la pat...... Esti nevoit sa consumi si cu toate astea nu ma plang ca pkatesc 5 ron in plus la factura in conditiile in care o sticla de fanta e 6,5 ron la magazinul de peate drum si la supermarket e mai ieftin. Sa nu mai pun tigarile si bautura. Asa ca hai sa nu ne cramponam ca platim 5 lei in plus. Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 13, 2012 Partajează Postat Noiembrie 13, 2012 Nu vorbim de 5 lei ci de 15% din pretul energiei si se pare ca va fi si mai rau. Citat din presa de specialitate: "In urmatorii 10 ani, romanii vor plati investitorilor din acest sector 10,5 miliarde de euro prin schema de certificate verzi, astfel ca, in 2017, pretul energiei va fi cu 30% mai mare decat acum." Cred ca la intrebarile 3 si 4 nu ai niciun raspuns... Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 3. Cine iti garanteaza ca energia solara e verde si nepoluanta? Daca ar fi asa nu ar trebui sa fie ieftina, ca energia hidro?Pai simplu este verde si nepoluanta ca nu produce Noxe direct in timpul producerii energiei electrice . Ia citeste aici sa vedem ce zice : http://ro.wikipedia.org/wiki/Energia_el ... m%C3%A2nia Cărbunele este principala sursă pentru producerea energiei, cu o pondere de 42,5% din total, la fel de mare ca și în 2007. Pe locul 2 s-au plasat sursele hidro, cu un procent de 26,4%, iar energia din surse nucleare a avansat pe locul 3, cu o pondere de 17,3%, în creștere cu 4 puncte procentuale față de ponderea deținută în 2007 din totalul producției. Citeste intreg articolul cap coada . Productia Nucleara are o pondere destul de mica . Citeste aici ce potential energetic are o centrala Nucleara : http://ro.wikipedia.org/wiki/Energia_el ... lear.C4.83 Comparativ cu potentialul eolian : România are cel mai ridicat potențial din sud-estul Europei în domeniul energiei eoliene, sud-estul Dobrogei plasându-se chiar pe locul al doilea la nivelul întregului continent. România are un potențial energetic eolian de 3.000 MW, echivalent cu o producție anuală de aproximativ '23 TWh anual, dar în prezent (2007) nu există proiecte semnificative pentru exploatarea acestuia. Conform altor estimări, potențialul eolian al României este estimat la 14.000 MW capacitate instalată. Sectorul energiei eoliene ar putea contribui cu 13 TWh la necesarul național anual în 2020. Si desigur cel solar : Potențialul energetic solar al țării este de 1,2 TWh producție anuală. În octombrie 2009, capacitatea totală instalată de producție a energiei solare era de 0,1 MW. Potențialul fermelor solare este foarte mare, însă lipsa legislației și procesul complicat de obținere a finanțărilor frânează dezvoltarea. Cam a naiba , nu ? De acor , se va consuma combustibil fosil ptr realizarea parcurilor fotovoltaice si eoliene insa mult mai putina decat la producerea Directa a energiei electrice . Deci tu esti adeptul poluarii dar energiei ieftine . Gresesc ? Conteaza buzunarul tau mai mult decat viitorul si sanatatea copiilor , nepotilor si a stranepotilor nostrii dar si a planetei . Gresesc ? 4. Care e mecanismul de verificare si certificare a energiei? Cine garanteaza ca energia aia e produsa de soare si nu e adusa printr-un un cablu subteran? De ce nu isi pun italienii parcurile lor solare in sudul Italiei unde e mai mult soare si mai putina grindina? Oare din cauza legilor antimafia?Hai ca aici deja o dam in SF-uri. Avizele sunt date de niste organisme si nu in ultimul rand de minister .Nu este nimic lasat la voia intamplarii. Adica investesc intr-un parc niste bani si eu trag cablu subteran . Pai asta inseamna furt calificat si deja intra la incadrare penala . S-ar risca cineva cu asa ceva ? Nu am raspuns la cele doua intrebari pur si simplu ptr ca de multe oiri intru pe net de pe telefonul mobil si tot de acolo raspund . Cat si cum crezi ca poti tasta pe un ecran de 4,3'' multitouch ? Link spre comentariu
d2134 Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Pai simplu este verde si nepoluanta ca nu produce Noxe direct in timpul producerii energiei electrice . Da... si cum ramine cu globalizarea, cu incalzirea globala? Sau bioxidul de carbon daca e produs in Germania ramine acolo? Nu este nimic lasat la voia intamplarii. Adica investesc intr-un parc niste bani si eu trag cablu subteran . Pai asta inseamna furt calificat si deja intra la incadrare penala . S-ar risca cineva cu asa ceva ? Asta e argumentul suprem! Ca la noi nici nu exista evaziune fiscala, fraude cu accize, TVA returnat ilegal sau griu plimbat pe Dunare si Marea Neagra. Nu, noi suntem cei mai cinstiti europeni. Poate, doar, danezii si suedezi sa se compare cu noi... Link spre comentariu
andreigradu Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Oricum ati privi, ideea e ca trebuie sa evoluam. Spagi si mismasuri se fac peste tot. Ideea e ca noi suntem prea saraci si astia ne mituiesc cu 2 paini si un pumn de zahar. La ei acasa spagile sunt mult prea mari si nu le poate plati oricine.Exact cum s-a trecut de la motorul cu aburi la benzina, asa se trece acum de la combustibil fosil la solar si eolian.E un pas firesc al evolutiei indiferent de costuri.La fel se va trece si de la motorul pe benzina la cel pe hidrogen. Incet, scump la inceput si apoi pe toate drumurile.Oricati mahari s-ar opune, pana la urma valul tehnologic tot vine. Progresul merge intr-o singura directie.Noi trebuie sa ne gandim la productie, sa punem osul la treaba sa mai si muncim pentru noi. Sa facem ateliere, fabricute, sa producem cu materii prime romanesti si sa vindem pe piata interna. Sa eliminam importurile. Asta e cel mai important lucru pe care trebuie sa-l facem. Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Da... si cum ramine cu globalizarea, cu incalzirea globala? Sau bioxidul de carbon daca e produs in Germania ramine acolo?Tu realizezi ce spui? Ori ba ? Asta e ca aia de genul , daca Gigel isi da foc la casa eu de ce sa nu imi dau ? O motivatie cel putin puerila . Sunt directive europene si bani europeni in proiectele astea.Nu stiu daca vezi substratul. Adica ce sa inteleg din ceea ce afirmi tu ? " Nu mai montati bai Eoliene si nu mai faceti Parcuri Fotovoltaice ca nu-s bune de nici o culoare ?" Mesajul transmis acesta pare sa fie. In schimb bagati cocs , pacura si carbuni cat cuprinde in termocentrale ca si Germania baga . http://www.guardian.co.uk/world/2011/ma ... r-reactors http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13592208 http://www.guardian.co.uk/world/2012/se ... lear-power http://en.wikipedia.org/wiki/Nuclear_power_phase-out De astea ce spui ? Urmareste si tu alt.engadget.com si inhabitat.com http://inhabitat.com/germany-set-to-exp ... phase-out/ Si ca tot vorbeai de Germania , ia uite ce a facut germania intr-un week-end NUMAI DIN ENERGIE SOLARA ! Retine , da ? http://phys.org/news/2012-05-germany-we ... power.html Solar power plants in Germany have set a new record. “Never before anywhere has a country produced as much photovoltaic electricity," said Norbert Allnoch, Germany’s director of the Institute of the Renewable Energy Industry in Muenster. The plants peaked at 22 gigawatts of output for a few hours over the weekend, on Friday and Saturday. The numbers are important in that they yielded almost half the country's energy mid-day electricity needs. The 22 gigawatts is up from 14 GW a year ago. Also, this 22 gigawatts of output is equal to about 20 nuclear plants. Hai sa aud comentarii !!!! Asta e argumentul suprem! Ca la noi nici nu exista evaziune fiscala, fraude cu accize, TVA returnat ilegal sau griu plimbat pe Dunare si Marea Neagra. Nu, noi suntem cei mai cinstiti europeni. Poate, doar, danezii si suedezi sa se compare cu noi...Intamplator sunt absolvent de ASE si stiu cum sta treaba in acest domeniu iar printre altele am tangente in ale contabilitatilor si diverselor proiecte cu vreo doua firme de energo montaj. Trust me cand iti spun ca NU VEI PUTEA fura energie in halul asta fara sa sesizeze careva ca , cutare loc are un consum nejustificat de nu stiu cati MW . Discutam de energie de ordinul MW-tilor si nu un bec doua colea . Nu stiu daca realizezi . Dar cand cineva va trage linie si va vedea ca in cutare loc a fost un consum cu X MW mai mult decat ceea ce este inregistrat la ei si cand vor lua ala purecat contor cu contro sa vada unde e buba nu stiu daca va fi prea bine. Crede-ma ca stiu si cum sta treaba cu evaziunea , cu spagile , cu TVA-ul , probabil mult mai bine decat tine , crede-ma pe cuvant cand spun asta . Nu stiu daca ENEL-ul si-ar permite in aceasta maniea o pierdere de cateva sute MW , bani pe care el va trebui sa ii justifice cumva pentru ca , eu am produs atat , sa consumat atat , am atatia consumatori bransati , facturile lor sunt de atata , incasari de atata - restul unde este ? Tu ti-ai permite sa pierzi in asemenea hal ? Tocmai ca ENEL e firma privata si nu de stat . Fiecare producator de energie , ca e nucleara , eoliana , termo ..... stie cat a produs iar o parte din bani trebuie sa ajunga la ei . Ca si aia trebuie sa ia salarii , trebuie sa faca revizii ..... Daca Unul sau altul fura , este lesne de inteles unde se ajunge . Astfel incat putin probabil . Link spre comentariu
aygun Postat Noiembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 Discutam pe tema eolienelor si fotovoltaicelor cu un bun prieten , dealer auto , care detine un parc auto cu masini de lux aduse din afara ( el personal are Audi A7 - adica asa ceva ) . Asta calatoreste mai ales Germania , Austria , Olanda .... Pina in UK. El povestea ca in Germania si Austria ponderea eolienelor este extrem de mare iar din ce a avazut un UK , astia au plasat amjoritatea eolienelor pe apa . Si Bulgarii stau mai bine la capitolul eoliene decat noi . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum