aygun Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Am scris mai sus : - la o investitie de vreo 2 milioane euro , ramai cu profit net anual de 450.000 euro in 5 ani amortizand investitia iar apoi profitul iti intra in buzunare - Eu iarasi cred ca aia de boi nu investeau in parcuri fotovoltaice . De ce as investi atunci si in eoliene ? Hai sa nu mai investim deloc in Fotovoltaice si Eoliene ! E ok ? Link spre comentariu
9victor Postat Octombrie 21, 2012 Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Am scris mai sus : - la o investitie de vreo 2 milioane euro , ramai cu profit net anual de 450.000 euro in 5 ani amortizand investitia iar apoi profitul iti intra in buzunare - Eu iarasi cred ca aia de boi nu investeau in parcuri fotovoltaice . De ce as investi atunci si in eoliene ? Hai sa nu mai investim deloc in Fotovoltaice si Eoliene ! E ok ? ptr ca lucrez de multi ani in domeniu, am sa-mi dau cu parerea!1.investiile "vin" cand legea si legiuitorii sunt cel putin "cu bun simt" 2.cine are 2 milioane de euro are multe optiuni de a investi 3.exista o lege europeana, care cred ca este adoptata si de Romania, in care ar fi obligata sa plateasca energia electrica verde de "n" ori pretul consumatorului! 4.panourile fotovoltaice de acum 8-10 ani, sunt depasite ca randament, dar ca fiabilitate nu, deci investitorul trebuie sa aleaga bine, ceva care sa produca 20-25 de ani! 5.exemplul Spaniei, s-au taiat toate ajutoarele ptr infiintarea de parcuri solare, dar pretul de achizitie ramane de 0,63 euro/W, care este f tentant ptr investitori! 6.furatul, de obicei este un impediment in a investi intr-un parc fotovaoltaic izolat... bafta Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2012 Nu stiu de ce dar eu cred ca o buna parte din parcurile fotovoltaice sunt facute cu subventii SAPARD sau UE.Oricum , sunt curios si eu cum de sunt acum pe rol la spre aprobare , la minister , peste 300 de proiecte pentru parcuri fotovoltaice .Aia cu furatul se rezolva usor , daca te referi la furtul de echipamente .Daca te referi la furtul de energie este alta problema si sa nu uitam ruplatnicii. Mai al4es in randul intreprinderlor mici si mijlocii. Link spre comentariu
andreigradu Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Afacerea functioneaza foarte bine stimati colegi.Cunosc un investitor italian care are deja o lucrare deschisa langa Targoviste pe o suprafata de 5 hectare cu panouri fotovoltaice.Mai are o lucrare pe care o va deschide langa Brasov tot pe 5 hectare si va continua.Singura problema e sa ai linia electrica de medie tensiune la o distanta maxima de 1km ca sa nu coste prea mult bransamentul.Se pare ca suprafata de 5 hectare e buna ca si randament si viteza de dare in folosinta.Italienii au fonduri si de asemenea sunt pregatiti din punct de vedere tehnic si sunt familiarizati cu tehnologia.De asemenea mai exista si firme bulgaresti care se ocupa cu asemenea proiecte.De ce va spun acestea, intre 17-20 0ct 2012 s-a desfasurat la Romexpo targul TIB si EEE. Acolo am intalnit firme italiene si bulgaresti care vand sisteme complete si sisteme de paza pentru aceste campuri fotovoltaice.Cu alte cuvinte afacerea functioneaza pentru cine are bani sa investeasca.Conform principiului " Ce pierd daca fac aceasta lucrare? " - Nimic, castig o suma de bani pe termen lung, deci sa-i dam drumul.Noi romanii nu avem nici bani nici dorinta de investitii pe termen lung cu profit mic. Vrem decat tunuri de azi pe maine. Probabil ca subventiile vor tine cativa ani, dar important e sa prinzi startul. Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 23, 2012 Partajează Postat Octombrie 23, 2012 De ce nu investeste italianu' in Italia ? ... Avem noi mai mult soare decit ei , situati geografic mult mai favorabil ? ... raspunsul l-am postat mai sus ... rentabilitatea e o vrajeala , daca ar fi asa , ar prolifera in alte parti , n-ar veni italienii la noi , exista altii care se ocupa de energie in mod serios , nu de dus banii aiurea ... chiar e asa de greu de inteles care e substratul ? Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Se pare ca in Romania avem multa energie electrica conventionala si productia acesteia se va dezvolta. A scazut mult si consumul industrial. Marii consumatori si distribuitori prefera furnizori de energie mai ieftina si mai sigura. Ma tem ca vor evita cumpararea si transportul energiei din surse neconventionale. Vom raporta ca avem putere instalata, dar recuperarea investitiilor va fi indoielnica. Link spre comentariu
florinellll Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 De ce nu investeste italianu' in Italia ? ... Avem noi mai mult soare decit ei , situati geografic mult mai favorabil ? ... raspunsul l-am postat mai sus ... rentabilitatea e o vrajeala , daca ar fi asa , ar prolifera in alte parti , n-ar veni italienii la noi , exista altii care se ocupa de energie in mod serios , nu de dus banii aiurea ... chiar e asa de greu de inteles care e substratul ?Sunt placut surprins atunci cand aud pareri care coincid cu ale mele . Link spre comentariu
andreigradu Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 Hai sa va explic:Fondurile europene functioneaza foarte.. f... f... f... simplu.In cazul eolienelor:Cimentul din fundatie e facut de Lafarge = firma Franceza.Compania ENEL e straina.Generatorul e facut in GermainaPaletele sunt facute in Olanda.Deci Acele foduri EUROPENE de fapt se intorc in tarile care contribuie cel mai mult.ROMANIA e doar o piata de desfacere. Ce inca mai e cineva care nu a inteles????????????????????????In cazul energiei solare e la fel. Banii si proiectele se acorda pe baza de prietenii internationale, adica la nivel de parlamente si guverne. Acei cetateni italieni duc profiturile in italia. Panourile fotovoltaice sunt facute in Germania, iar sistemele de securitate in Italia.Practic aceste proiecte le dau de mancare tot lor. La noi ramane o mica parte. Practic ei contracteaza in numele nostru echipamente pe care le vand tarile lor de bastina. E chiar asa de greu de inteles.E f f f simplu.Aceste mari puteri = Imperii isi trag banii inapoi prin diverse proiecte. Industria lor trebuie sa functioneze.A noastra trebuie sa nu functioneze.Romania trebuie sa fie o mare piata de desfacere pentu produsele MARILOR IMPERII.Sa aveti o seara faina. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 24, 2012 Partajează Postat Octombrie 24, 2012 D-le andreigradu, pai noi suntem din 2007 in ACEEAŞI ŢARĂ(UE), cu companiile alea!!! Daca nu am fi, atunci tot ce-ati scris Dvs ar fi aproape corect, dar asa?! E ca si cum ati spune ca noi, bucurestenii, am sabotat induustria brasoveana, ca sa-i transformam pe ardeleni in datornici. Oricum, am vaga dar persistenta impresie ca acele subansamble(panouri fotovoltaice, invertoare, etc) sunt, de fapt, Made in China. Link spre comentariu
rasputin Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Spitfire, vădit te tragi din neam de unionişti, asta n-ar fi baiu, baiu ăl mare e că îndemni la răspunsuri ce se pretind înţelepte. Din neştiinţă, s-au mai degrabă prin sfînta omisiune, nu iei în calcul că în ACEEAŞI ŢARĂ(UE) se vorbeşte de datorii ale statelor suverane, indiferent că ele se cheamă Franţa, Italia, Germania, săraca noastră ţară bogată România, şi lista de nume rămîne deschisă. Deocamdată situaţia geopolitică păstrează fundamentul statelor naţionale, cînd ghişeftul imperiului global va fi finalizat, atunci vom vorbi de ACEEAŞI ŢARĂ(UE), şi asta doar dacă vom avea temei. Pînă atunci adevărul celor spuse de colegul andreigradu sînt o stare de fapt. Oricît le-ai vopsi, tot cioară vopsită rămîne, chiar dacă intenţia e de-a o trece drept papagal. Link spre comentariu
andreigradu Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Sa ramanem doar la discutia strict economica legata de fotovoltaice.Firmele germane fie produc acasa fie aduc din China subansamble. Le asambleaza si apoi vand panourile cu 200-300 euro bucata. Intrebarea este: Cui le vand ? Acel cumparator are bani ??? Aici intervine mecanismul U.E. .Fiecare tara are o contributie anuala, ca orice membru al unui club.Clubul ofera diverse sume din bugetul sau membrilor pentru anumite proiecte. Romania are si ea o anumita cota. Aceasta cota trebuie consumata. Acum ideea e ca acesti bani sa se duca la ceilalti membri ai clubului, nu in exterior, adica China.Acesta e rationamentul, Marile Imperii: Germania, Franta, Italia, Anglia,... isi consuma cotele lor din club si pe deasupra atrag si cota noastra, dand de lucru muncitorilor din tarile lor. Pe vremea comunistilor era un sistem asemanator ce se numea CAER.Se observa acum de ce firmele din Marile Imperii au succes in implementarea acestor proiecte??? Adica stiu pe langa cine sa faca lobby si au spatele asigurat de guvernele tarilor lor.Din cand in cand cotele nefolosite de membri se redistribuie, deci inca un motiv ca imperiile sa puna bete-n roate celor mici ca sa nu isi consume cotele.Trebuie stiut ca pentru industria regenerabila nu se percep taxe vamale, deci nu conteaza de unde cumperi.P.S. : U. E. pentru Romania e o mare TEAPA. practic o metoda de a scoate capitalul din tara cu acte in regula, iar cand ceva nu convine Imperiilor mai adauga cate o lege si te trag de urechi. Mai sclavi decat asa nu se poate. Si in toate tarile mici se implementeaza diverse mecanisme de sclavie cu acte in regula. Link spre comentariu
Vizitator nypd Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 tot langa ploiesti langa gara Buda se contruieste un parc cu panouri fotovoltaice iar primaria din Aricestii Rahtivani a inaugurat deja montarea la primarie saptamana trecuta a panourilor fotovoltaice si va mai monta doua statii la cele doua scoli din comuna!!! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Sa ramanem doar la discutia strict economica legata de fotovoltaice.Firmele germane fie produc acasa fie aduc din China subansamble. Le asambleaza si apoi vand panourile cu 200-300 euro bucata.Si scriu pe ele made in germany :cry: in rest ai toata dreptatea , sa presupunem ca ,daca am avea in tara o firma care ar produce celule fotovoltaice sau panouri la acelasi pret si calitate , romanasii nostrii ar cumpara tot pe cele made in grmany si nu se inghesuie la cele romanesti , neamtul ar cumpara produsele lor pentru ca profitul sa intre tot in buzunarul unui confrate , la noi inca nu sa dezvoltat ideea asta. si poroblema asta nu e numai aici , hai sa presupunem urmatorul lucru , daca toti romanasii de la oras ,ar merge la tzaran sa cumpere lapte oua carne , si nu la raft de unde cumpara numai kakaturi pline de E-URI, nenea kaufland lidl si altele ar cam da din buze , oare nu se vede ca tara este deja vanduta la hotii de peste hotare ? iar noi nu avem unde munci, toata industria e la pamant de agricultura nu mai zic nimik strainii ne cumpara pamantul cu miile de hectare .spor Link spre comentariu
aygun Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Pe mine fazele astea de Gigi contra ma enerveaza .Poftim ca si la Slobozia se deshide un parc fotovoltaic de 7MW .Hai sa auzim ce mai e de zis !Am trei documente in acest sens , avizul Enel Dobrogea de Racordare , avizul Comisie Tehnico - Economice si un acord de confidentialitate intre partile contractante .Beneficiar SC Solar Explorer SRL !Cine sunt montatorii , ce contracte .... Tot ce pot spune este ca sunt firme din Bucuresti si Cluj Napoca !No ciao !Hai terminati cu balacareala ca nu e eficienta , ca o fi si o pati . Link spre comentariu
arcadius Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Pe mine fazele astea de Gigi contra ma enerveaza .Poftim ca si la Slobozia se deshide un parc fotovoltaic de 7MW .Hai sa auzim ce mai e de zis !Am trei documente in acest sens , avizul Enel Dobrogea de Racordare , avizul Comisie Tehnico - Economice si un acord de confidentialitate intre partile contractante .Beneficiar SC Solar Explorer SRL !Cine sunt montatorii , ce contracte .... Tot ce pot spune este ca sunt firme din Bucuresti si Cluj Napoca !No ciao !Hai terminati cu balacareala ca nu e eficienta , ca o fi si o pati .Sunt total de acord cu domnul Aygun. Zilele trcute am avut treba mai incolo de Galati undeva in camp am vazut si eu un parc fotovoltaic daca e cineva din zona poate sa confirme cat scoate acel parc e desutl de mare cateva sute de panouri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum