puriu Postat Aprilie 19, 2014 Partajează Postat Aprilie 19, 2014 In acest domeniu calculele amortizarii investitiei trebuie facute dupa un an-doi de utilizare cu multe evenimente si cheltuieli neprevazute. Energia electrica din panouri solare, chiar daca ar fi gratuita, este prea scumpa daca se folosesc acumulatorii necesari consumului intr-o saptamana fara soare, si nu sunt putine. Un hobby ieftin ar fi utilizarea in timp real a energiei solare sau eoliene pentru reducerea facturii unui consumator mai mare. Link spre comentariu
florinellll Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Pai de ce dupa calculele mele ar trebui in 3 luni sa recuperez cei 150 euro pt celulele cumparate cu putere totala 480 wati? (precizez ca pretul e 30 eurocenti/kW) In legatura cu independenta de furnizorii de electricitate nu ai dreptate.Eu personal cunosc 2 vecini complet deconectati de distribuitori.Si totul cu o investitie de 5000 euro. Cumparare si instalare de firma autorizata. acum calculeaza un cat timp recupereaza investitia, tinand cont ca consumul iarna casa lui cu etaj era 350 euro iar vara sarea de 550 ero datorita AC. Nici macar nu a vrurt sa auda de propunerea lor de livrare in retea , pt ca are afacerea lui si nu il prea interesau banutii aia.. A dorit doar sa nu mai depinda de aia. Mai ales ca contoarele se pare ca aici ne fura.. Platim 100 euro lunar doar pt frigider , 2 televizoare si o masina de spalat.In ce tara se intampla cele relatate !!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
aureliu67 Postat Aprilie 20, 2014 Partajează Postat Aprilie 20, 2014 Cipru, Dar in romania sa zicem ca de 2 ori mai mult va dura.Aici fiecare a 20 casa are panouri pe casa.. Undele cladiri mari ca suprafata au un parc intreg pe acoperisuri Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 https://ro.stiri.yahoo.com/cum-au-plătit-clienţii-enel-facturi-umflate-la-095243881.html Link spre comentariu
verde Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 https://ro.stiri.yahoo.com/cum-au-plătit-clienţii-enel-facturi-umflate-la-095243881.html Ha ha ha ,multimea plateste ,doar i-si spala dintii cu colgate [fluor] ,se uita la televizor [idolul ei] ,si fara sa-si dea seama devine ca o oaie inofensiva cu mintea saturata de informatii inutile incapabila sa mai gindeasca si obosita sa mai reactioneze , tremurind sa-si plateasca taxele si impozitele cu ochii inchisi .Ma bucur ca am avut inspiratia ambitia si curajul sa nu-mi racordez casa la stilpul acestor gunoaie ,soarele este cel care i-mi da energia electrica necesara casei si nu-mi pare rau de alegerea facuta chiar daca m-a costat ceva mai mult. Link spre comentariu
gica70 Postat Iunie 8, 2014 Partajează Postat Iunie 8, 2014 Ideea lui aureliu67 trebuie luata in seama daca cheltuielile cu acele reflectoare sunt mai mici decat panourile fotovoltaice necesare in plus in cazul nefolosirii reflectorelor. Am inteles ca asemenea sistem necesita urmarirea soarelui; asta n-ar fi o problema dar trebuie un sistem care sa aiba si posibilitatea de a se proteja pe timp de vanturi puternice si grindina. De aceea propun un sistem in care reflectoarele sa fie la nivelul solului iar panoul sa fie deasupra lor, bineintele cu tot mecanismul de tracking si protectie. Posibil sa se mai fi scris despre asta, de aceea nu imi arog ideea! Link spre comentariu
nickrvl Postat Iunie 13, 2014 Partajează Postat Iunie 13, 2014 .... Platim 100 euro lunar doar pt frigider , 2 televizoare si o masina de spalat. Eu nu stiu cit consuma aparatura acolo insa aici platesc 60 lei cel mult lunar, frigider, masina de spalat, fier de calcat, trei televizoare, cuptor microunde, 2 calculatoare, 6 becuri, telefoane, radio si alte maruntisuri Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 30, 2014 Partajează Postat Octombrie 30, 2014 https://ro.stiri.yahoo.com/afacerile-cu-eoliene-vizate-dna-mascaţii-şi-procurorii-154357792.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum