Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Investitii in parcuri fotovoltaice

aygun

Postări Recomandate

Salutare tuturor !

Deschid acest topic in ideea dea strange cat mai multe indicatii ca in romania energia Solara este utilizata in diverse locuri.

In ceva topic , un individ afirma ceva de genul ca daca dumnealui aude ca se foloseste energie solara intr-un loc in Romania va face o calatorie pina acolo. Se stie dumnealui cine este . Nu am nimic cu dansul dar chiar as vrea sa stiu daca cineva de pe forum locuieste pe langa o asemenea ferama sau stie locatii care functioneaza in marea majoritate cu energii solrare / eoliene .

Iata de ce , aseara , surprinzand o stire conform careia langa Tehilta ( Tehiltza ) s-ar fi inaugurat un parc fotovoltaic.

Culmea este ca pe un site am gasit stiri nu numai despre un singur parc fotovoltaic.

Ba se pare ca la fiecare panou achiztionat cu fonduri europene se primesc 6 tichete verzi in valoare de 55 euro .

http://www.solar-magazin.ro/tehnologie/ ... aniei.html

http://www.solar-magazin.ro/energie/rom ... itori.html

http://www.solar-magazin.ro/tehnologie/ ... uzias.html

http://www.solar-magazin.ro/tehnologie/ ... mania.html

http://www.solar-magazin.ro/energie/par ... binti.html

http://www.jurnalul.ro/jurnalul-nationa ... 542531.htm

Astept stiri si link-uri si de la domniile voastre .

Important este sa se afle in Romania . Poate il ajutam pe dl respectiv sa calatoreasca cat mai mult !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 247
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

65

• gauss

37

• eugeniusro

23

• florinellll

17

Top autori în acest subiect

Si pentru ca am gasit si afirmatia userului cu pricina , iata ce spunea dumnealui in topicul cu autovehiculul electric , undeva pe la sfarsitul paginii 23 ; citez :

Panourile solare nu fac mare branza asta este adevarul.

Spune-mi o adresa in Romania (sa merg la fata locului)unde se folosesc panouri solare care sunt eficiente.

Nu discutam de hobby sau experimente nereusite,astept.

Si revin cu un link nou regasit in aceeasi pagina :

http://www.ecosolaris.ro/o-pensiune-din ... getica-100

Din calculele uor ingineri reiesea ca la o investitie de vreo 2 milioane euro , ramai cu profit net anual de 450.000 euro in 5 ani amortizand investitia iar apoi profitul iti intra in buzunare .

Nu mai stiu exact unde am vazut calculul. Cert este ca sunt depuse peste 300 de proiecte ce asteapta aprobarea.

Majoritatea sunt cu fonduri europene si dupa cum spuneam fiecare panou primeste cate 6 tichete verzi .

Iata si stirea de aseara :

http://tinyurl.com/d99rr8s

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Eu cred ca sunt doua posibilitati:1) Cei ce vand panourile solare sunt niste fraieri care dau cu piciorul unui castig sigur pe care l-ar avea daca le-ar folosi ei.2) Vor sa arunce pisica moarta peste gardul altora.Presupun ca nu sunt fraieri.

Link spre comentariu

Eu cred ca sunt doua posibilitati:1) Cei ce vand panourile solare sunt niste fraieri care dau cu piciorul unui castig sigur pe care l-ar avea daca le-ar folosi ei.2) Vor sa arunce pisica moarta peste gardul altora.Presupun ca nu sunt fraieri.

Mie nu imi vine sa cred cand vad asemenea afirmatii !Intr-o economie de piata trebuie sa existe un Vanzator si un Cumparator . Corect ?Ala daca Vinde panouri inseamna ca obtine un profit substantial prin vanzarea lor . Mai ales ca , dupa cum am aratat , in afara , celulele sunt destul de ieftine atunci cand le cumperi in cantitati industriale ( ca de fapt in orice alta ramura a industriei ). Cumperi putin - pret mare , cumperi mult - facem discount substantial.Exista si a treia varianta , ca cei care vand panouri sa aiba si un al doilea sector de montaj. Ai fi surprins sa vezi cat se castiga din manopera , studiul de caz si proiect.Nu vei merge tu , cumparatorul sa ceri - vreau x panouri solare fara sa ai in carca un studiu de fezabiliate , un proiect , o rata de amortizare a investitiei , profitul la sfarsitul anului........Pe de alta parte exista si varianta ca cei care vand sa aiba si sector ( codurile caen ) de productie si vanzare a energiei electrice !Asa ca , nu cred ca sunt fraieri.Cei care vand panouri fotovoltaice pot foarte bine sa vanda si ponuri solare pentru incalzire termica . Multi dintre ei vand si asa ceva .Sel cputin aia de la Solaria / Mosson Alma vindeau eoliene , panouri fotovoltaice dar si panouri solare termice.Ce ar fi daca aia de produc eolienele nu ar vinde respectivele instalatii si le-ar planta ei in ceva parc eolian al lor ? Sunt fraieri ca le vand ?Era sa imi fac cruce cand am citit afirmatia de mai sus !
Link spre comentariu

Undeva linga Mioveni -Arges va fi un parc cu panouri fotovoltaice pe multe hectare.Sint deja montati suportii.Daca ajung in zona pe lumina,fac si poze.Locatia exacta-vestitul DN 73 dupa prima intrare spre Mioveni dinspre Pitesti

Link spre comentariu

Ca o completare a raspunsului anterior la acest mesaj - pentru ca nu mai pot edita raspunsul vin si zic urmatoarele .Terenul pe care se vor monta panourile de unde il va lua producatorul de panouri solare ?Ala de cumpara Panouri solare ptr parcuri de panouri solare prima data trebuie sa acizitioneze terenul.De regula achizitioneaza terenul la preturi de nimic sau beneficiaza deja de acel teren si vrea sa faca o investitie in domeniul productiei energetice. Cel putin in zona Cogealac asa a fost.Mai multi investitori italieni au numit un delgat care cu asta se ocupa. Cumpara terenuri in zona respectiva la preturi de nimic . Spun asta ptr ca firma in care a activat sotia mea ii tinea omului contabilitatea .Astfel incat , cu cat ar trebui sa cumpere firma de comercializeaza doar Panourile ? Are puterea financiara sa faca o asemenea achizitie ?Apoi daca eu aud ca nu stiu ce firma care comercializeaza Panouri Solare imi vrea pamantul nu ii cresc pretul pe hectar sau ii spun ca ii dau terenul in regim de chirie / arenda ?Deci repet , nu cred ca sunt fraieri !Lucrurile sunt mult mai profunde.Ca o nota separata , pare-se ca cel care a facut afirmatia parafrazata mentionata demine la inceputul topicului are drum lung de parcurs pentru a vizita respectivele instalatii.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator MaVinde

Se construieste actualmente un parc fotovoltaic de 12 MW la Cujmir jud Mehedinti, si inca unul de 10 MW la Grojdibodu jud Olt. In medie pentru fiecare megawatt de energie sunt necesare in jur de 2-2,5 ha de teren, in conditiile in care vorbim de panouri mono sau poli-cristaline. Achizitia terenului este un fleac, in comparatie cu problema principala si anume obtinerea tuturor avizelor de racordare la SEN. Pentru cele doua parcuri mai sus mentionate s-au finalizat toate actele necesare, s-a obtinut ATR si se vor construi in perioada urmatoare. Investitia in aceste parcuri cu siguranta este o afacere profitabila, insa nu este la indemana oricui, ai nevoie de cateva milioane de euro pt a construi un parc de cativa MW.

Link spre comentariu

Totul e o mare vrajeala ... dupa cit timp recuperezi investitia initiala , care in acest timp nu produce nici macar dobinda bancara ? ... ca sa poti trece a doua zi pe un ipotetic profit ? care e costul intretinerii si administrarii investitiei ? ( angajati , paza , etc ... ) ... Daca diferenta dintre cele doua , fara a socoti pierderea initiala , este mica , mai mica decit dobinda bancara ... plus riscul afacerii ... inseamna ca ori cineva vrea sa piarda bani , ori vorbim de altceva ...

Link spre comentariu

Si in Buzias, (langa Timisoara) e un parc de panpuri fotovoltaice(nu e prea mare). Parerea mea e ca miza afacerii sunt certificatele verzi nu neaparat productia de energie.

CORECT oameni normali care gandesc normal :aplauze
Link spre comentariu

Si in Buzias, (langa Timisoara) e un parc de panpuri fotovoltaice(nu e prea mare). Parerea mea e ca miza afacerii sunt certificatele verzi nu neaparat productia de energie.

CORECT oameni normali care gandesc normal :aplauze
salutare,

presupunand ca s-ar putea face rost de ceva panouri fotovoltaice policristaline, cu TVA din Spania, dar produse in China,la pretul de 67-70 eurocenti/Watt, ar fi greu de ajuns la celebrele "certificate verzi"?

...sau "cartile" se fac doar "pe sus"! :freaza:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări