Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reglaj senzor miscare lampa?

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare. Am o lampa tip felinar cu senzor de miscare/crepuscular. Lampa este prisa pe peretele casei undeva la inaltimea de 3m (are un unghi de detectie de 120 si 2 reglaje 1 pt crepuscul si 1 pt timp). Interbarea mea este urmatoarea: exista cumva posibilitatea de a regla sensibilitatea senzorului de pe circuitul senzorului pir? Mentionez ca inca nu am desfacut carcasa senzorului , pentru a stii daca gasesc sau nu un semireglabil sau ceva de unde sa pot regla sensibilitatea. Problema este ca un ultima vreme nu mai detecteaza prezenta unei persoane de la distanta si de cele mai multe ori aprinde becul doar atunci cand treci pe sub ea sau cateodata treci de ea si nu se aprinde. Am mai citit cate cava si despre senzori pir si am gasit cateva informatii cum ca acestia sunt afectati de caldura mediului. Adevarul este ca iarna functioneaza destul de bine ... in parametrii dar vara e aproape fara rost. Are cineva vre-o idee ? Cam ce s-ar putea face pt a functiona in parametrii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

2

• turcu_dan

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu ai ce sa faci, e o problema de principiu de functionare. Si nici nu am vazut vreun reglaj interior.Detectia se face la modificarea imaginii termice pe vare o "vede" senzorul. Vara partile neacoperite de haine ale omului au cam 33-35 grade C; pe masura ce mediul se apropie de aceasta valoare va scadea sensibilitatea de detectie pana la zero, fiindca nu mai exista contrast intre fundal si subiect.Raman alte principii (detectia miscarii in imaginea video etc.)

Link spre comentariu

Sa inteleg ca nu am ce sa-i fac? Ma gandesc ca totusi a costat ceva si nu e chiar o chinezarie..... cel putin asa cred. Vreau sa zic ca mai am unul in curtea parintilor ... nemtesc doar senzorul... functioneaza de vre-o 7 ani fara sa intampine problemele pe care le are cel mentionat. Detectia o face la fel de bine si in serile calduroase. Pot sa-i schimb doar acel senzor pir?Oare s-ar imbunatati situatia? Multumesc.

Link spre comentariu

Aparatul cumuleaza performantele lentilei, senzorului si ale montajul electronic. Ar trebui sa scrie in foia tehnica a fiecarui aparat ceva de genul:

"Detectie sub un unghi de ... grade, de la distanta de ... metri, pentru o diferenta de temperatura de minim ... grade Celsius".

Daca la cele doua aparate difera caracteristicile s-ar explica diferenta de sensibilitate. Pot sa difere si conditiile de detectie (solul si vegetatia vara raman mai reci decat constructiile).

Ai putea sa aduci aparatul de la parinti sa vezi daca functioneaza atunci cand al tau refuza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări