Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC compatibil


pinky

Postări Recomandate

Va rog sa-mi spuneti daca exista un echivalent pin la pin si functional pentru 16F876A dar cu memorie mai mare.

Intreb acest lucru deoarece am construit aparatul de aici: http://kripton2035.free.fr/Semiconducto ... or-ep.html

Nu folosesc hex-ul de la pagina asta deoarece are ceva bug-uri. Folosesc hex-ul din atasament. Problema este ca la scriere imi da eroare la verificare. Ma gandesc ca din cauza ca e prea mare hex-ul. Cu toate acestea aparatul imi functioneaza. In naivitatea mea presupun ca daca ar fi folosit tot programul, as putea sa masor mai multe tipuri de componente semiconductoare.

Va multumesc.

SCA2005-V10E.txt

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • pinky

    3

  • Liviu M

    2

  • nooob64

    2

Zile populare

Top autori în acest subiect

In schema eu vad PIC16F872 ... deci nu ai cum sa scrii acel hex in PIC16F876A/altul. Nu merge sa scrii hex dintr-un PIC in altul doar pentru ca are memorie mai mare, sunt o gramada de factori care te impiedica sa faci acest lucru.

Link spre comentariu

In momentul asta eu folosesc 16F876A si functioneaza. Aparatul respectiv functioneaza si cu 16F873 dar cu hex mai mic. Am incercat cel putin 5 variante de hex si cu toate imi masoara aiurea, adica daca masor un tranzistor imi va arata valori diferite in functie de pozitia pinilor tranzistorului in soclul de masurare. Cu hex-ul din atasamentul de mai sus nu se intampla acest lucru. Pana sa gasesc acel hex am tot schimbat la PIC-uri si celelalte 3 integrate crezand ca sunt defecte si nu era cazul.PS: ma gandeam sa folosesc un 18F2520. Am incercat sa fac simulare in PIC Simulator IDE 18 dar nu merge. Nu merge simularea nici in PIC simulator IDE 16 cu 16F876A. Real PIC simulator nu are suport pentru 18Fxxx. In MPlab mi-am prins urechile si nu stiu sa fac simulare. Adresez rugamintea cunoscatorilor de MPlab sa incerce simularea pe 18F2520 sau din aceeasi grupa 18F2420/2520/4420/4520Multumesc.

Link spre comentariu

Daca nu ai programul in asamblare sau C pentru recompilare degeaba tot intrebi, nu se poate utiliza hexul de la un pic la alt pic, chiar si cea mai mica modificare gen 16F877 la 16F877A implica modificari in numele registrilor/noi registrii, iar hex-ul nu mai este 100% compatibil.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu/din cate am testat eu:Picurile din aceeasi serie se pot folosi cu acelasi hex in conditiile in care in hex nu sunt folosite resurse inexistente in PIC (adica daca hexul e pentru 16F877 si foloseste portul D, la 16F873 n-o sa mearga).Asa ca inlocuirea unui 16F873 cu 16F877 e posibila/functionala.La PIC-urile din serii diferite treaba e mai putin roza si poate functiona sau nu. De exemplu, din cate stiu eu, in afara de comparator (respectiv registrul CMCON) 16F877 si 16F877A sunt identice. Asta inseamna ca pentru aplicatii care nu folosesc comparatorul si nu folosesc pinii pentru comparator (alocati la reset comparatorului) pe post de I/O digitalel, ar trebui ca hex-ul sa mearga la ambele serii.La seriile 16F-18F diferentele sunt ceva mai mari (in ciuda pinoutului identic), asa ca hex-urile n-ar trebui sa mearga direct. Repet, din ce am testat eu pana acum.

Link spre comentariu

Rugamintea mea era ca cineva care stie sa faca simulare in MPlab sa incerce 18F2420/2520/4420/4520 si sa-mi zica care din ele functioneaza.Mai trebuie sa mentionez ca la hex-ul de mai sus am folosit Options:Fosc: RCWDT: disablePWRT: enableCP: offCPD: offBrownout: enableLVP: enableWRT: offBKBUG: disableDaca nu se poate face simulare in MPlab, nu-mi ramane decat sa cumpar cate unul din fiecare 18F de mai sus si sa incerc. La 15 lei bucata nu o sa fie foarte scump dar mai scump decat daca as cumpara doar un PIC.

Link spre comentariu

Dupa parerea mea nu da banii ca n-o sa mearga.Configurarea convertorului A/D, de exemplu, e total diferita intre cele doua serii.Da' daca ei chef de experimente, inceara si zi-ne si noua. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări