Sharky Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Victore, incepi si tu cu invidia? Mai usor ca imi crapa ficatii in mine de ciuda. La subiect! Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 8, 2016 Autor Partajează Postat August 8, 2016 Conform cu sugestia lui Sharky in acest topic se va regasi doar ce tine de SARA. Deasemenea chiar zilele astea am primit pe mesageria privata rugamintea daca se poate simplifica schema fara sa existe si o penalizare majora asupra performantelor. Ideea nu este rea deloc, in plus se poate reproiecta cablajul pentru diverse radiatoare sau carcasa. Ca atare, azi nu cred ca am timp dar cat pot de repede voi prezenta o schema cosmetizata, un pic simplificata. Ca off-topic pentru Clausn, nu se pot obtine performante exceptionale cu o schema simpla si cu setari ale simulatorului rudimentare. Fii sigur ca am l-am setat astfel incat sa poata decela THD-uri de pana la -200dB. E adevarat ca se sta si 15min pentru o simulare dar ce mai conteaza. Diferenta dintre THD-ul la 1khz si cel la 20khz este semnificativa din cauza topologiei noi pe care o folosesc. Ea ma ajuta sa cobor atat de radical THD-ul. Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 8, 2016 Autor Partajează Postat August 8, 2016 later edit: Credeam ca va merge mai greu dar n-a fost cazul. Am retusat-o ca sa fie un pic mai simpla. Am folosit valori de rezistente pe cat posibil identice pentru a micsora varietatea de piese, la fel am facut si la tranzistoare. O mai cosmetizez usor ca sa fie usor de citit dupa care o public. Daca doriti introducem si o protectie SOA multipanta. A iesit cu THD la 1khz de 0,001% si THD la 20khz de 0,004%. Eu zic ca rezultatele sunt excelente chiar si daca ar fi fost un produs comercial. As denumi-o simplu, varianta "SARA-2016". Baza este o schema clasica usor de inteles si de transpus cu succes in practica. Ca putere se invarte in jurul a 200w in 4 ohm si circa 120w-130w in 8ohm. Schema va fi foarte stabila, indeplineste criteriile necesare iar clipping-ul este frumos ca o fata mare . Link spre comentariu
sesebe Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 later edit: Credeam ca va merge mai greu dar n-a fost cazul. Am retusat-o ca sa fie un pic mai simpla. Am folosit valori de rezistente pe cat posibil identice pentru a micsora varietatea de piese, la fel am facut si la tranzistoare. O mai cosmetizez usor ca sa fie usor de citit dupa care o public. Daca doriti introducem si o protectie SOA multipanta. A iesit cu THD la 1khz de 0,001% si THD la 20khz de 0,004%. Eu zic ca rezultatele sunt excelente chiar si daca ar fi fost un produs comercial. As denumi-o simplu, varianta "SARA-2016". Baza este o schema clasica usor de inteles si de transpus cu succes in practica. Ca putere se invarte in jurul a 200w in 4 ohm si circa 120w-130w in 8ohm. Schema va fi foarte stabila, indeplineste criteriile necesare iar clipping-ul este frumos ca o fata mare . Ne spui toate astea ca sa ne faci invidiosi sau ai sa postezi si schema "simplificata" ??? Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 9, 2016 Autor Partajează Postat August 9, 2016 Ceea ce a fost pana acum a devenit cam neclar si greu de urmarit ba chiar si mai greu de realizat practic. A venit momentul ca SARA sa aibe un start-up nou, cu o schema usor modificata pentru a fi ceva mai simpla dar foarte important zic eu, care sa aiba si o tenta audiofila . Dupa cum am precizat si mai sus, am intitulat-o "SARA-2016". Va fi o schema publica, libera pentru a fi implementata de catre oricine in amplificatoarele domestice de acasa din care nu se fac bani. Daca exista si baieti intreprinzatori care au nevoie de aceasta schema pentru domeniul comercial, ma pot contacta si putem discuta si aspecte pecuniare. Orice pe lumea asta poate fi cumparat de catre oricine. Revenind la schema SARA-2016, va fi mai performanta ca AudiophileStarter atat ca masuratori dar si ca sunet. Eu cred ca va fi un aspect interesant deoarece AudiophileStarter s-a comportat foarte bine la auditii. Ce doresc eu printre altele...Stiu ca piesele de tipul SMD au cunoscut un avant fantastic in electronica moderna dar insist sa nu le folosim in acest proiect. Mi-as dori sa nu existe deloc asa ceva in circuitul principal de amplificare. Daca s-o nimeri sa le vedem prin auxiliarele de genul protectii, etc.. asta e, nu ma deranjeaza.Consider ca ne putem permite luxul de a folosi componente clasice THT, iar tot proiectul sa fie de genul "hand-made". In privinta pretului... Tot proiectul nu va costa o avere dar nici nu va fi o "ieftinaciune". Pe cat posibil voi incerca sa recomand piese uzuale, cu parametrii foarte buni dar care sa nu faca parte din tagma fitzelor. In privinta conceptului nu vorbim de vreo schema de neanteles, ba din contra, e banala poate doar un pic stufoasa dar are avantajul ca livreaza ceea ce trebuie. Cum o termin de coafat v-o postez. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 (editat) Oare ceva masuratori thd/imd/snr vor fi?.. Editat August 9, 2016 de Ciprian Alexandrescu Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 9, 2016 Autor Partajează Postat August 9, 2016 Da, evident. La inceput vor fi cifre rezultate din simulari, dupa care daca se doreste, cine va realiza si practic amplificatorul va putea sa vina la mine sa-l masoare si practic. Asa ca un preview, ca tot m-a intrebat Victor , am tinut cont ca trebuie sa fie o schema audiofila care sa aibe distorsiuni mici si la nivele de puteri foarte mici. Prin urmare, THD-ul la 20khz, in 8 ohm, la putere mare este undeva in jurul a 0,00700% si scade din ce in ce mai mult pana la 0,00006% pentru o tensiune de iesire de 600mVv (1,2Vvv). Deci cu cat puterea scade, cu atat se va auzi mai bine. Evident ca zgomotul va fi "regele" la asemenea nivele de distorsiuni. Foarte importanta va fi implementarea practica si calitatea componentelor daca se tine mortis sa se stoarca tot ce se poate din schema. Link spre comentariu
balanelsimiaunel Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Honestly...too much talk! Eu as pieptana acest topic si as retine nu mai mult de 5 pagini concludente pt ceea ce faci. Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 9, 2016 Autor Partajează Postat August 9, 2016 Nu-i o idee rea dar n-o pot implementa eu. Vorbeste cu Sharky si poate o rezolva. Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 9, 2016 Autor Partajează Postat August 9, 2016 Schema si cateva simulari. SARA-2016.rar Link spre comentariu
Testikov Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Poti pune si fisierul .asc ? Link spre comentariu
Sharky Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Cand ai ceva concret deschide un nou subiect, noua schema, noi masuratori. Cat despre too much talk, sunt destui pe aici. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Acest subiect depășește nivelul tehnic al acestui forum , te rog nu răspunde provocărilor absurde .Felicitări pentru RaimondAudio ! Link spre comentariu
balanelsimiaunel Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Cand ai ceva concret deschide un nou subiect, noua schema, noi masuratori. Cat despre too much talk, sunt destui pe aici. Nu era cu rautate, era o sugestie serioasa mai ales ca , cel putin eu, apreciez munca lui Raimond.Te pierzi complet in topicul asta...Cred ca Raimond ar putea sugera moderatorului ce anume sa retina si ce nu si toate discutiile inutile vor disparea cu putin ajutor din partea acestuia. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 9, 2016 Partajează Postat August 9, 2016 Eu mă refer express doar la toxicitatea posturil or tale .Userii de rând nu pot înțelege subtilitățile lingvistice pe care le invoci , așa că te rog să nu provoci nimic offtopic . Link spre comentariu
Postări Recomandate