Bebelu Postat Iulie 31, 2016 Partajează Postat Iulie 31, 2016 Huh ?Eu unu nu m-am prins care e intelesul la ultimul post. Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 2, 2016 Autor Partajează Postat August 2, 2016 Este THD-1khz-70w-8ohm si THD-20khz-70w-8ohm simulat pentru schema conceputa actualmente de mine, schema care va sta la baza diferitelor modele viitoare de amplificatoare pe care s-ar putea sa le fac in 2017. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 Sunt curios de graficele THD 1K / 20K la puterea de 1 W si 5 W , corespunzand nivelului audio obisnuit , folosit pentru auditii casnice . Daca ai timp , te rog sa le atasezi pe forum . Multumesc ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 2, 2016 Autor Partajează Postat August 2, 2016 Sunt curios de graficele THD 1K / 20K la puterea de 1 W si 5 W , corespunzand nivelului audio obisnuit , folosit pentru auditii casnice . Daca ai timp , te rog sa le atasezi pe forum . Multumesc ! Nu mai retin daca pana acum am verificat thd-ul si la puteri foarte mici pentru aceasta schema. Ma rog, o sa le fac de curiozitate dar banuiesc ca vor fi cam in aceeasi nota. Ideea este ca doresc sa ingrop distorsiunile in zgomot. In realitate nu ma vor interesa distorsiuni asa de mici cat mai degraba ceea ce voi masura sa se confunde cu zgomotul propriu al amplificatorului. Mai am un pic de lucru la S/R care vreau sa nu scada in niciun chip sub pragul de 30V/us , banda sub 300khz(-3dB) iar semnalul treapta sa fie curat, la fel si clipping-ul chiar si la 20khz. Link spre comentariu
Sharky Postat August 2, 2016 Partajează Postat August 2, 2016 O schema mai actuala se poate pune? De curiozitate? Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 2, 2016 Autor Partajează Postat August 2, 2016 Schema la care lucrez pentru 2017 este diferita substantial de cele de pana acum. Nu mai este o topologie clasica Lin. Nu pot s-o fac publica, tocmai din acest motiv nici nu am deschis un topic nou. Totusi, cred ca undeva in septembrie o sa vin cu schema de la AudiophileStarter, ultima varianta care canta la Jack. Este o schema relativ simpla si clasica dar care in practica a dovedit ca se comporta foarte bine. Stabila, cu performante masurabile fara repros si cu un sunet care chiar stie sa faca muzica. Are deja un an si mai bine de cand am frecat-o si e ok. Eu am folosit-o fara protectii si n-a dat probleme, dar cine stie, poate ii adaugam si auxiliare de acest gen. Link spre comentariu
Sharky Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Sincer nu mai stiu ce s-a discutat aici, iar 92 de pagini de povesti nemuritoare nu am de gand sa citesc. Conform noilor structuri a forumului subiectele cu rezultate, poze si multa poezie, fara vreo schema sau o discutie concreta pe tema electronica se muta la sectiunea comerciala. De aceea iti propun sa deschizi alt subiect la sectiunea corecta, mai ales ca e vorba despre o alta schema, ultra lucrata si ultra secreta. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 http://www.elforum.info/forum/162-comerciale/Aici se pot vorbi discutii, despre orice echipament electronic la care nu se doreste publicarea schemei . Link spre comentariu
sk24bpo Postat August 4, 2016 Autor Partajează Postat August 4, 2016 Este functionala, dintre persoanele pe care le cunoasteti eu si Alexmm avem si implementarile practice. O singura observatie am de facut: pe schema siguranta alimentarii de pe ramura plus este pusa din greseala la reactia negativa. In mod evident ea vine la ramura de plus a alimentarii schemei. Ceea ce este desenat cu turcoaz s-ar putea sa fie necesar a se adauga suplimentar pe cablaj, nu mai retin daca aceste cateva piese au fost adaugate inca de la inceput pe motherboard. Link spre comentariu
clausnc Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 2016-2017 Pe viitor pune si conditiile in care s-a facut simularea ca de ex: sursa de semnal: SINE(0.7 {freq} comanda: .option plotwinsize=0 .param Freq=1k .tran 0 {95/{freq}} {80/{freq}} {1/({freq}*2048)} .fourier {Freq} V(in) .fourier {Freq} V(out) ............................. Arata prea curat graficele si asta de multe ori se intampla la simulari simpliste care de multe ori te pacalesc. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Nu mai e cazul , este o schemă HiEnd deja clasică .Unii ( doar unii , care au primit anumite indicații în școală ) au depășit aceste probleme de protectie a drepturilor de autor și nu au probleme de orgoliu excesiv de tip manelistic , rezultatele estimate in simulare se confirmă în proporție de peste 95% .Restul ține doar de modelele SPICE folosite , fiecare user are baza lui de date SPICE , dar măsurătorile ( din nefericire , cu metode limitate din punct de vedere hardware ) se confirmă în cazul celor care se încumeta la realizarea unui asemenea proiect , față de anumite realizări publice cu pretenții oarecare de pe acest forum .Per total , rezultatele simularii sunt mult peste medie , inclusiv peste cele ultralăudate în rewiev-urile amplificatoarelor din literatura de specialitate , considerate uneori ca fiind literă de lege .Nu doresc să ofer detalii comparative , nu fac reclamă mascată unora sau altora , chiar daca totul este evident pentru userii educați .Mă bucur că se umfla ficatul în cei invidioși , amplificatorul în discuție este foarte performant . Link spre comentariu
clausnc Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Pe viitor pune si conditiile in care s-a facut simularea ca de ex: sursa de semnal: SINE(0.7 {freq} comanda: .option plotwinsize=0 .param Freq=1k .tran 0 {95/{freq}} {80/{freq}} {1/({freq}*2048)} .fourier {Freq} V(in) .fourier {Freq} V(out) ............................. Arata prea curat graficele si asta de multe ori se intampla la simulari simpliste care de multe ori te pacalesc. Arata prea curat graficele si asta de multe ori se intampla la simulari simpliste care de multe ori te pacalesc. (vezi thd-ul care sare 2 ordine de marime ) Era bun si un grafic cu stabilitatea (olg/clg) si metoda de masura (de ex: -1/(1-1/(2*(I(Vi)@1*V(x)@2-V(x)@1*I(Vi)@2)+V(x)@1+I(Vi)@2))). La thd obtinut se subintelege o reactie negativa foarte puternica.(implementarile de top au demonstrat ca nu asta e calea catre natural pentru ca amplificatorul va corecta fals probleme mult mai mari care apartin boxelor). Cauta in topicul "lateral cfa" si studiaza graficele . Thd-ul la1kz e 0.0016 pentru reactie de 20db si 0.001 pentru reactie de 10db iar la 20khz creste de 3 ori (nu de 100 de ori). Link spre comentariu
Bebelu Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 Eu am recitit de trei ori ultima pagina si am inteles asa: cele doua grafice cu distorsiuni ar fi pentru o schema noua care nu e de tipu Lin (???) si ca spera sa o realizeze in 2017. Cablajul si schema par a fi de la amplificatorul sara care deja e facut de Alexmm si RaimondAudio.Deci sunt doua chestii separate nu ? Link spre comentariu
Vizitator claus Postat August 8, 2016 Partajează Postat August 8, 2016 Eu nu mai stiu ce sa urmaresc cu exactitate. Vorbim de ceva,prezentam altceva si povestim despre viitor. E complicat sa urmareti intreg topicul mai ales ca lipsesc multe atasamente. Asistam la o avanpremiera de fapt ca ultimile atasamente de pcb si scheme sunt ca frimiturile dupa festin neputand fi luate de bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate