Vizitator Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 In idee un 22-47uF+100nF ceramic, ar fi suficient. Probleme ar fi daca traseele ar fi destul de inductive, asemeni cablurile de alimentare, ceea ce nu este cazul. Un test in sinusoidal cu sarcina usor inductiva, in frecventa foarte joasa, sub 20Hz si in dreptunghiular la frecventa usor ultrasonica, peste 20kHz, cu sarcina capacitiva, ar scoate in evidenta eventuale nereguli, ceea ce nu cred ca este cazul aici, deci totusi pe capacitiva este usor sub semnul intrebarii, nu vad bobina de iesire cu rezistenta paralel pe ea, dar poate este pusa exact pe bornele de iesire. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 (editat) Acei condensatori lucreaza in zona unde incepe sa apara efectul pelicular , cel de proximitate si mai departe cel inductiv. Nu au efect sub 1000Hz. Bobina poate fi montata oriunde, depinde de fiecare unde ii vine mai comod. Fiind un proiect destul de complex care necesita multa atentie la implementarea practica, la proiectarea cablajului mai ales, am ceva ceva emotii pentru Alex. Daca va fi nevoie si doreste il va avea tot suportul meu Eu sper sa nu fie nevoie. :-) Editat Ianuarie 23, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Am mai progresat un pic, dar tot mai lipsesc trei piese ,si apoi il supunem la test ...... .Multumesc de comentarii . Numai bine ,Alex Am mai progresat un pic, dar tot mai lipsesc trei piese ,si apoi il supunem la test ...... .Multumesc de comentarii . Numai bine ,Alex Vezi ca ai uitat sa lipesti un terminal la o rezistenta,este in dreptul scrisului SARA Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Este lipita pe bottom. Acei condensatori lucreaza in zona unde incepe sa apara efectul pelicular , cel de proximitate si mai departe cel inductiv. Nu au efect sub 1000Hz.Sa incerci o data cu 1000uF, si traseu de masa neadecvat.La frecventa foarte joasa, o sa vezi 2 surprize, una pe la 100Hz, si alta foarte jos, mai ales daca in feedback nu folosesti capacitor bipolar (pui sirma), si pe intrare la fel, (schema cu dc servo)."Beleaua" depinde mult de sectiunea si lungimea conductorului "de masa" GND general, si de unde iei GND_INPUT.Testat. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 23, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 (editat) Da, te referi la motorboat banuiesc Leco. Viobio aceea rezistenta este lipita sigur, doar ca n-a insistat cu caldula pe lipitura astfel incat fludorul sa se scurga complet prin canalul metalizat al vias-ului. Editat Ianuarie 23, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Ceva de gen, prima data la riplul la 100Hz unde curentii mai mari de incarcare si descarcare prin GND power nu sint neglijabili, daca masa de semnal nu este separata de cea de forta, apoi am observat niste mici "glitch-uri" la frecvente foarte joase, cind sarcina devenea puternic reactiva, initial am incercat sa cresc capacitatea si in loc sa se amelioreze, se accentuau... Apoi a urmat renuntarea la ei si separarea usoara a GND_IN de GND_POWER. Rezultat, 0 problem dupa cum se vede in oscilogramele postate dealungul timpului pe forum. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 (editat) Da, te referi la motorboat banuiesc Leco. Viobio aceea rezistenta este lipita sigur, doar ca n-a insistat cu caldula pe lipitura astfel incat fludorul sa se scurga complet prin canalul metalizat al vias-ului.Eu nu sunt chior,terminalul care este opus conzilor rosii,pe acel pad nu este aliaj de lipit ,este padul de unde pleaca un traseu in stinga,daca tu consideri lipitura corecta....nu mai am ce discuta,oricum eu nu discut cu tine,uitasem.....mi-am calcat pe inima ca sa scriu aici.Oricum mai sunt si alte lipituri de refacut,cine are ochi le vede.E omenesc sa uiti ,sunt sigur ca verifica lipiturile,inainte de a alimenta montajul. Editat Ianuarie 23, 2016 de viobio Link spre comentariu
Mircea Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 @Vio, daca te uiti la poza cu spatele, se vede lipitura. As fi pus un pic de fludor si pe pad-urile fetei ca sa arate totul frumos si lucios. Probabil Alex va mai retusa. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 @Vio, daca te uiti la poza cu spatele, se vede lipitura. As fi pus un pic de fludor si pe pad-urile fetei ca sa arate totul frumos si lucios. Probabil Alex va mai retusa.Am vazut,eu ma refeream la partea cu piese,nu e bai,ampul nu e gata,nu sunt Gica-contra,am vrut doar sa atrag atentia,se intimpla sa uiti de ele,mai sunt de facut citeva lipituri si pe la rezistentele din emitorii unor finali,ca sa arate profi,imi place cum arata cablajul.Am vazut,eu ma refeream la partea cu piese,nu e bai,ampul nu e gata,nu sunt Gica-contra,am vrut doar sa atrag atentia,se intimpla sa uiti de ele,mai sunt de facut citeva lipituri si pe la rezistentele din emitorii unor finali,ca sa arate profi,imi place cum arata cablajul.Ce nu imi place,la un asa montaj ,cu mari pretentii., se puteau folosi niste condensatori silver-mica,in locul celor albastri,nu costa mult,0,3 euro/buc. Link spre comentariu
atupi Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Din ce am mai citit C0G este un dielectric excelent (stabil) ptr condesatorii din acea pozitie. Nu stiu ce dielectric au cei albastri. Editat Ianuarie 24, 2016 de atupi Link spre comentariu
Blacksmith Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Da, C0G este o alta denumire a lui NP0, la care capacitatea nu variaza cu temperatura sau tensiunea aplicata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Nu mai bine ascultati niste muzica? Decit sa o dam in fizica cuantica si microelectronica la un amplificator audio 20Hz-20kHz? Link spre comentariu
maxente Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 (editat) Hai mai dati-le in colo si de efecte piezoelectrice si de fizici cuantice. Ca sa asculti muzica nu trebuie sa fii savant si sa gasesti nod in papura la orice Nu imi aduc aminte critici aduse la mica-argint ( silver mica ) , dar sunt convins ca nici acest material nu reprezinta perfectul absolut Editat Ianuarie 24, 2016 de maxente Link spre comentariu
MLGore Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Incrancenarea asta a breslei m-a facut sa renunt a mai prezenta idei si realizari pe forumuri acum 10ani. Diferente de sunet exisya si vor exista in continuare, dar ele sunt sesizabile numai in blind teste pt a putea elimina subiectivismul- vorbesc aici doar de amplifuri cu o schema decenta (de la Sava in sus) ce au si alimentarea dimensionata corect. Poate ca exista super urechi care reusesc sa faca respectivele diferente si cu o pauza de 5min intre scule, dar sa nu uitam ca sursa nu e decat o nenorocita de conserva cu muzica, fie ea analogica sau digitala, iar conservele in general (inclusiv cele de mancat) nu pot fi decat proaste sau foarte proaste, deci ce atatea lamentari, experienta de pe canapea nu va avea niciodata vreo legatura cu experienta live. Ascultati mai bine mesajul melodiilor decat amplifuri, surse, boxe, fire. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 24, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Alex are si condensatoare de plastic acolo. Ceramicii albastri au tensinea de kV, ma indoiesc ca isi vor schimba caracteristicile sensibil la o variatir de max 50v. Link spre comentariu
Postări Recomandate