Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

sk24bpo

Postări Recomandate

Mda , voi chiar nu ati inteles nimic din munca lui Raimond ?

Amplificatoare bune se pot construi usor , dar amplificatoare performante nu prea ...

Pentru cei ca mine sau Raimond , un amplificator bun pentru altii este o mizerie ,ca sa fie bun si pentru noi trebuie sa fie perfect .

Desigur , acest lucru este doar la nivel de dorință , dar eu către asta sper că ma îndrept ...

De aia caut sa învăț cat mai multe in domeniul audio , pana când voi spune ca sunt mulțumit .

Tipul ala de compensare nu are legătură cu amplificatorul cuiva , ci cu pretențiile ascultătorilor .

Daca ei sunt fani manele , nu cred ca vor asculta pe un amplificator gen SARA .

SARA e ceva deosebit ca performante , nu se obțin compensând cu un simplu condesator montat in bucla de reacție negativa globală .

Ar fi fost la indemana tuturor sa obtina performante de top !

Link spre comentariu

Victor, nu cred ca lucrurile sunt atat de drastice. Acel condensator din reactie nu o sa aduca schimbari in rau perceptibile . Deasemenea nici nu vine cu vreun plus la performante, dar asigura cat dee cat ca amplificatorul nu va avea probleme de stabilitate. Este adevarat ca va limita banda de functionare dar cateodata acest lucru este util. Oricum, daca este pus doar ca protectie este ok, daca este pus sa rezolve o problema pre-existanta atunci nu este bine. Fara sarcina capacitiva la iesire, semnalul treapta ar trebui sa fie perfect fara acel condensator.

Link spre comentariu

Da Victor, dar nu in felul in care ai expus...

Nu uita ca si tu ai folosit in toate amplificatoarele de putere mare la dl Menadi, acel condensator in reactia negativa...

Ba chiar in modelul  alimentat cu +/- 78Vcc, cu 4 perechi de MJ15024-10025 si integrat pe intrare, avea 47pf in reactia negativa, intr-unul reparat de mine acum ceva ani.

Identic cu asta doar ca pe tunelul de racire avea doar 4 finali/brat, deci sa "nu uitam de unde plecam" si sa aruncam cu noroi in altii, nu e frumos:

Posted Image

PS : condesatorul ala nefericit in paralel cu rezistenta din reactia negativa globala este un gunoi ...

Comparind citatul tau cu poza de mai sus, mai este sau nu un "gunoi" acel condensator?

Link spre comentariu

noroc ca stie nenea simulatoru cum sa calculeze...chiar su..su... sunt si bobine pe acolo?

Lasa-ma si cu simulatorul. Este foarte bun pana la un punct dupa care o ia pe campii. Ca sa te apuci sa-l aduci pe calea cea dreapta te apuca primavara mai ales daca nu-l stapanesti in detaliu (cine stie ?) si nu de putine ori mai bine pui mana pe creion sau folosesti chiar intuitia si testele practice. Simulatorul e bun ca scoala sa iti verifici anumite teorii dar la concret , mai ales la stabilitate te baga in ceata. Da, su...su...su...sunt bobine pe acolo  :rade:  Si inca dalea cu miez....capacul vine ca sunt puse si in calea semnalului  :rade:  Blasfemie totala  :56

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Da, su...su...su...sunt bobine pe acolo  Si inca dalea cu miez....capacul vine ca sunt puse si in calea semnalului Blasfemie totala 

No lasa ca si la capatul celalalt or înfasurat metri întregi de drot pe dupa un miez de fier si-i spune difuzor.

stii ce urmaresc hartuind personagiile de pe aici cu astfel de interogatorii incrucisate?

testez mereu si mereu o teorie cum  ca rezultatele cele mai bune se obtin cu peste 50% incercari practice si  intuitive  si mai putin de jumatate inginerie pur teoretica .ADEVARAT?

Poftim o tema de cercetare: Se iau remorci încarcate cu caramizi si se basculeaza de atâtea ori pâna iasa Taj-Mahal.

Link spre comentariu

Revenim cu discutii la subiect dupa pauza publicitara.

Pauza se prelungeste la cerere.

Pauza s-a incheiat. Va rog la subiect, in caz ca ati uitat se discuta despre amplifurile facute de greierasul.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Revenim cu discutii la subiect dupa pauza publicitara.

Pauza se prelungeste la cerere.

Pauza s-a incheiat. Va rog la subiect, in caz ca ati uitat se discuta despre amplifurile facute de greierasul.

Dupa aproape un an ,vesti noi SARA pe dual layer .....Posted Image ,Posted Image ,Posted Image 

Numai bine Alex

Link spre comentariu

Baga volti DC si scoate volti AC!

Frumos PCB.

Despre ce am discutat noi, s-a gasit un PDF original cu schema, am sa-l trimit in 2 versiuni (una cu citeva modificari, pe care le doresc).

Succes in continuare!

Link spre comentariu

Vad ca fiecare tranzistor final a fost decuplat cu 100uf /63v, nu este o capacitate prea mica? De obicei am vazut capacitati de 1000uf sau mai mult ptr o buna rezerva locala de energie.

In alta ordine de idei arata f bine cablajul plantat, asa ar trebui sa arate orice proiect diy serios.

Editat de atupi
Link spre comentariu

Este o chestie cu dus si intors la decupalrile finalilor, in ceea ce priveste capacitatea condensatorilor folositi.

Ar trebui tras traseu independent de masa din punctul GND power per fiecare capacitor in parte, cu latime suficienta, altfel este degeaba valoare mare, undeori mai rau face in zona foarte joasa de frecventa.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări