hpavictor Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Mda , voi chiar nu ati inteles nimic din munca lui Raimond ? Amplificatoare bune se pot construi usor , dar amplificatoare performante nu prea ... Pentru cei ca mine sau Raimond , un amplificator bun pentru altii este o mizerie ,ca sa fie bun si pentru noi trebuie sa fie perfect . Desigur , acest lucru este doar la nivel de dorință , dar eu către asta sper că ma îndrept ... De aia caut sa învăț cat mai multe in domeniul audio , pana când voi spune ca sunt mulțumit . Tipul ala de compensare nu are legătură cu amplificatorul cuiva , ci cu pretențiile ascultătorilor . Daca ei sunt fani manele , nu cred ca vor asculta pe un amplificator gen SARA . SARA e ceva deosebit ca performante , nu se obțin compensând cu un simplu condesator montat in bucla de reacție negativa globală . Ar fi fost la indemana tuturor sa obtina performante de top ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 Victor, nu cred ca lucrurile sunt atat de drastice. Acel condensator din reactie nu o sa aduca schimbari in rau perceptibile . Deasemenea nici nu vine cu vreun plus la performante, dar asigura cat dee cat ca amplificatorul nu va avea probleme de stabilitate. Este adevarat ca va limita banda de functionare dar cateodata acest lucru este util. Oricum, daca este pus doar ca protectie este ok, daca este pus sa rezolve o problema pre-existanta atunci nu este bine. Fara sarcina capacitiva la iesire, semnalul treapta ar trebui sa fie perfect fara acel condensator. Link spre comentariu
hpavictor Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Raimond , este evident ca lucrurile nu sunt atât de drastice , eu am evidențiat ca nu este cea mai buna variantă din lume , atâta tot . Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Da Victor, dar nu in felul in care ai expus... Nu uita ca si tu ai folosit in toate amplificatoarele de putere mare la dl Menadi, acel condensator in reactia negativa... Ba chiar in modelul alimentat cu +/- 78Vcc, cu 4 perechi de MJ15024-10025 si integrat pe intrare, avea 47pf in reactia negativa, intr-unul reparat de mine acum ceva ani. Identic cu asta doar ca pe tunelul de racire avea doar 4 finali/brat, deci sa "nu uitam de unde plecam" si sa aruncam cu noroi in altii, nu e frumos: PS : condesatorul ala nefericit in paralel cu rezistenta din reactia negativa globala este un gunoi ... Comparind citatul tau cu poza de mai sus, mai este sau nu un "gunoi" acel condensator? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Februarie 9, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2015 (editat) noroc ca stie nenea simulatoru cum sa calculeze...chiar su..su... sunt si bobine pe acolo? Lasa-ma si cu simulatorul. Este foarte bun pana la un punct dupa care o ia pe campii. Ca sa te apuci sa-l aduci pe calea cea dreapta te apuca primavara mai ales daca nu-l stapanesti in detaliu (cine stie ?) si nu de putine ori mai bine pui mana pe creion sau folosesti chiar intuitia si testele practice. Simulatorul e bun ca scoala sa iti verifici anumite teorii dar la concret , mai ales la stabilitate te baga in ceata. Da, su...su...su...sunt bobine pe acolo Si inca dalea cu miez....capacul vine ca sunt puse si in calea semnalului Blasfemie totala Editat Februarie 9, 2015 de RaimondAudio Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Da, su...su...su...sunt bobine pe acolo Si inca dalea cu miez....capacul vine ca sunt puse si in calea semnalului Blasfemie totala No lasa ca si la capatul celalalt or înfasurat metri întregi de drot pe dupa un miez de fier si-i spune difuzor. stii ce urmaresc hartuind personagiile de pe aici cu astfel de interogatorii incrucisate? testez mereu si mereu o teorie cum ca rezultatele cele mai bune se obtin cu peste 50% incercari practice si intuitive si mai putin de jumatate inginerie pur teoretica .ADEVARAT? Poftim o tema de cercetare: Se iau remorci încarcate cu caramizi si se basculeaza de atâtea ori pâna iasa Taj-Mahal. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 9, 2015 Partajează Postat Februarie 9, 2015 Revenim cu discutii la subiect dupa pauza publicitara. Pauza se prelungeste la cerere. Pauza s-a incheiat. Va rog la subiect, in caz ca ati uitat se discuta despre amplifurile facute de greierasul. Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Revenim cu discutii la subiect dupa pauza publicitara. Pauza se prelungeste la cerere. Pauza s-a incheiat. Va rog la subiect, in caz ca ati uitat se discuta despre amplifurile facute de greierasul. Dupa aproape un an ,vesti noi SARA pe dual layer ..... , , Numai bine Alex Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Clasa frate... Greu de caracterizat. Arta marca Alex mm. Sunt invidios pe asa ceva! Wow.... Paduri aurite... Astept cu nerabdare si bottom. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2016 Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 Frumos, din cale afara! Cred ca padurile sint stanate normal, pare o iluzie optica, sau ma insel, doar Alex ne poate spune. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 17, 2016 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2016 M-a lasat fara cuvinte Alexmm... Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Am mai progresat un pic, dar tot mai lipsesc trei piese ,si apoi il supunem la test ...... .Multumesc de comentarii . Numai bine ,Alex Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Baga volti DC si scoate volti AC! Frumos PCB. Despre ce am discutat noi, s-a gasit un PDF original cu schema, am sa-l trimit in 2 versiuni (una cu citeva modificari, pe care le doresc). Succes in continuare! Link spre comentariu
atupi Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 (editat) Vad ca fiecare tranzistor final a fost decuplat cu 100uf /63v, nu este o capacitate prea mica? De obicei am vazut capacitati de 1000uf sau mai mult ptr o buna rezerva locala de energie. In alta ordine de idei arata f bine cablajul plantat, asa ar trebui sa arate orice proiect diy serios. Editat Ianuarie 22, 2016 de atupi Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Este o chestie cu dus si intors la decupalrile finalilor, in ceea ce priveste capacitatea condensatorilor folositi. Ar trebui tras traseu independent de masa din punctul GND power per fiecare capacitor in parte, cu latime suficienta, altfel este degeaba valoare mare, undeori mai rau face in zona foarte joasa de frecventa. Link spre comentariu
Postări Recomandate