hpavictor Postat Septembrie 14, 2014 Partajează Postat Septembrie 14, 2014 Raspunsul la disertatia ta este ceva mai sus ... asemenea firme nu pot avea succes si ca urmare totul este o foarte mare abureala ... un proiect de mare anvergura nu poate incalca legile economiei de piata pe termen lung . De ce ? N-are cum , unii se chinuie la greu sa-i nefericeasca pe entuziasti ! Desigur , Gauss ne poate dovedi matematic ca exista si exceptii de la regula , dar la ce ne poate folosi sa stim ca exista si cazuri particulare care pot reusi ... nu mai este cazul in actuala conjuctura economica . Cine baga bani ii va pierde ...cu siguranta ! Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Din punctul meu de vedere , proiectul PSA 150 S ( transformat in AE150S ca fiind un proiect comun cu un user proiectant de geniu in PCB, proiect inca in stand - by din motive inca necunoscute dar posibil finalizabil in scurt timp , parerea mea ) a fost un simplu proiect de testat piata modulelor gata-ansamblate gen " KIT " , dar realitatea m-a facut sa trag cateva concluzii , enuntate total moka in posturile de mai sus . Evident , am anticitpat cateva mutari inainte , exact ca in sportul meu preferat ( aruncatul cu privirea ) plus invidia absolut clasica in RO pe supravietuirea caprei vecinului , stiti voi , cei cititori de MIORITA ) si am dezvoltat inca patru proiecte in paralel . Nu este cazul sa va relatez ca m-am inselat asupra majoritatii tuturor performantelor acelor proiecte , mai am de studiat la al 5-lea proiect ... evident , va fi un proiect comun , asa cum v-am obisnuit ! Proiectul final PSA150 Mk5 va fi complet deosebit ... nu este din gama proiectelor comentate inca pe DIY.com sau aiurea . Editat Septembrie 15, 2014 de Victor Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 15, 2014 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2014 (editat) Hai ca calu' l-ai vazut si tu .. Nu era maro doar o tzara mai inchis , adica negru. Victor, multumesc pentru incurajare Intr-adevar este posibil sa ai dreptate. Sa vinzi un aparat nou proiectat care pe deasupra nici nu este scos de vreo firma cu ceva renume seamana cu o sinucidere curata, sau mai degraba cu un faliment garantat. Totusi, eu n-am vicii, nu fumez, nu beau, cu femeile am lasat-o mai moale de cand sunt insurat, ce sa fac cu 200E pe luna care imi raman pentru "distractii" ? Am vazut pana acum 30 de tari, era sa dea si tsunami-ul peste mine in 2004, am vazut un sfert de lume. Nu mi-a ramas decat hobby-ul audio. Purs si simplu imi permit incapatanarea sa arunc cei 200 de euro pe luna pe asa ceva. Mi se pare mai interesant decat sa-i joc la LOTO. In plus nu vreau sa fac cunoscut si sa vand o porcarie, o teapa. Nu, sunt absolut sigur ca SARA este un amplificator excelent, clar in TOP 5 mondial ca performante. De ce sa-mi fie rushine si sa ma ascund ? O sa tip in continuare ca un lup singuratic la luna, poate s-or mai gasi prosti ca mine sa isi doreasca si altceva in afara plasticelor ieftine. Daca totusi oi ramane singur n-o sa mor cu regretul ca n-am incercat. Niciodata n-am crezut despre mine ca ma duce capul, intotdeauna am crezut ca sunt un tip mediocru. Niciodata n-am avut vreo ambitie, niciodata n-am chiulit de la scoala. Intotdeauna am fost tipul linistit la locul lui pe care nu-l observa nimeni. Cum spion nu s-a indurat nimeni sa ma faca mi-am dat seama ca s-ar putea sa trec prin viata fara sa ma remarce cineva. M-am hotarat sa fac scandal si sa las si eu o urma cat de mica pe unde oi putea. M-am hotarat sa incerc sa-mi depasesc conditia de mediocru si sa incerc sa ma destept. Atat am si eu dorinta, cand fiimea o fi mare sa auda ca bou de tasu' a facut unul dintre cele mai ale dracului amplificatoare din timpul sau. Macar din Romania.... Ar trebui sa faceti toti la fel, sa nu ne mai multumim cu conditia de cacat pe care ne-o ofera Miorita (ca tot veni vorba mai sus de ea). Probabil este cea mai toxica poveste romaneasca. Pe cat e de frumoasa pe atat este de nociva. Toata lumea stie de Miorita dar nimeni nu vrea sa asculte imnul, Editat Septembrie 15, 2014 de RaimondAudio Link spre comentariu
Sharky Postat Septembrie 15, 2014 Partajează Postat Septembrie 15, 2014 Ramaneti la subiect. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=CZxoaaOcISA Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) Eu nu am de ce sa comentez despre alte amplificatoare dar va pot spune despre ceea ce am mai facut eu in ultimul timp. M-am apucat sa "sparg" schema SARA in module. Asa cum am vorbit inca de prin primele pagini, vreau sa realizez o platforma mai ampla , pe baza careia sa poata fi create o sumedenie de alte aparate. O platforma scalabila atat pe verticala care sa cuprinda amplificatoare de diverse puteri si niveluri de performanta cat si pe orizontala care sa cuprinda si diverse preamplificatoare. Avantajul ar fi rapiditatea cu care se pot dezvolta produse noi, diversitatea obtinuta, mostenirea cu care vine din spate si care asigura o certitudine si garantare a calitatii, o depanare mai usoara si costuri mai mici. Pe baza acestor module s-ar putea dezvolta chiar kit-uri care sa nu contina carcasa, transformatoarele si radiatoarele, componente mari si scumpe ce descurajeaza achizitia. later edit: . Kenwood-ul din link-ul tau are un thd la 1khz de circa 0,006%. O valoare excelenta, dar mai e destul pana la 0,0003%... Editat Noiembrie 26, 2014 de RaimondAudio Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 26, 2014 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 E adevarat ca nu se simt la ureche diferentele de performanta, niciodata n-am batut moneda pe auditii. Masuratori pe Audio Precision facute in...Anglia Invitatia ta ma maguleste si o respect si apreciez, dar din pacate nu am cum sa ajung acolo. Or sa vina si vremurile masuratorilor AP acasa Tranzistoarele in paralel se folosesc la etajele fono pentru zgomot redus, nu-i nimic special. Am vazut si firele de la pcb la finali dar ma repet, nu vreau sa comentez munca altora, mai ales cand acum cateva zeci de ani informatiile erau mai putine. Oricum, baietii de la kenwood au facut o treaba remarcabila. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 11, 2015 Partajează Postat Ianuarie 11, 2015 Raimond , stiu ca lucrezi la o noua varianta a amplificatorului SARA , si merita sa arunci o privire la realizarea lui Randy Slone ZUSamp http://www.zusaudio.com/products/amplifiers/zus.htm la performantele obtinute dar si la schema : Desigur , nu e cazul sa discutam de ce are finali MOS sau de ce nu are bipolari etc . Solutia folosita in etajul de intrare si VAS face diferenta ! Realizarea propriu-zisa : Sper ca va folosi cuiva ... Link spre comentariu
alex mm Postat Ianuarie 12, 2015 Partajează Postat Ianuarie 12, 2015 Dupa aceeasi schema ,dar de putere mai mare ........ Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 12, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2015 Este finalizata priectarea la platforma modulabila SARA dar deocamdata este parcata pe dreapta. Inca se pot aduce imbunatatiri , n-am dat la lucru cablajele. Am si variante "extreme" inca de vreo 2 ani, perfect stabile in teorie care sa scada THD-ul sub un neverosimil 0,0001% dar nu stiu cat de sensibile se dovedesc aceste variante in realitate, cat de mult depind de condiitle reale de mesiu. Deocamdata astept cablajele si piesele de la "Audiophile starter kit" , un amplificator kit pe baza SARA 2, care sa fie accesibil tuturor si care sa fie un excelent inceput pentru un audiofil, in care THD-ul sa se situeze pe la 0,002% la 1khz si 0,010% la 20khz. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 12, 2015 Partajează Postat Ianuarie 12, 2015 Nici varianta asta nu are cuplati termic tranzistorii din intrare ... pacat . Nu sigurante , nu posibilitatea montarii unor condesatoare paralel nepolarizate pe intrare ... etajul final este Darlington dublet ? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 12, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2015 etajul final este triplu cu pre-driverul si driverul in configuratie CFP. Este configuratia de la SARA-1. Nu este nevoie de cuplaj termic la intrare.Sigurantele sunt pe placa alimentarii.Condensatorul de intrare este nepolarizat. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 12, 2015 Partajează Postat Ianuarie 12, 2015 Până la urmă este alegerea ta si proiectul tau ... Totuși nu înțeleg: Daca tot realizezi acest proiect , de ce nu respecti experienta unor constructori consacrati cu nume grele in domeniul ăsta ? Cat de entry level va fi acest modul ? Care vor fi performantele audio? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 12, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2015 Spune-mi exact la ce te referi. Spune-mi ce ti se pare diferit fata de producatorii consacrati. Link spre comentariu
Postări Recomandate