alex mm Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Profilul e din Al extrudat , eloxat si e aluminiu dur , nu moale cum credeti ......E fixat in trei puncte , nu doua si preseaza exact cat trebuie si unde trebuie . Am pus pasta de silicon din belsug si am pus totusi mica pe post de izolator ..... Am mai progresat un pic , mai pe seara va pun si poze. Link spre comentariu
Shambala Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 (editat) Se poate pune o lamela de intarire in interiorul profilului U pt a nu il permite sa se deformeze. Pt cine vrea sa fie foarte "catolic" se gaseste bara de Al (diverse profile) la magazinele Bricolaje, Praktiker, Dedeman... ps - pasta siliconica nu se pune "din belsug" ci in strat cat mai subtire Editat Mai 10, 2014 de shambala Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 10, 2014 Autor Partajează Postat Mai 10, 2014 N-o sa aibe nicio problema termica, merge foarte bine si asa cum a procedat. Cel mai important e ca a scapat de caramizile alea ceramice. La presare o sa iasa vaselina in surplus , nu-i bai, doar ca o sa manjasca pe acolo . Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 ...Exista o vorba printre electronisti....''sa nu faci economie la flux de lipit si pasta termoconductoare'' Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 La presare o sa iasa vaselina in surplus , nu-i bai, doar ca o sa manjasca pe acolo . Asta sa fie cea mai mare problema... Se sterge si va arata bine. Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Nu iese cat trebuie sa iasa prin presare, iar pasta pusa in plus va inrautati transferul termic. Avand in vedere aplicatia de fata, nu conteza asa mult, merge oricum. DAca e sa intram in detalii tehnice, cel mai bine e sa -slefuiesti bine radiatorul in zona de contact, in special daca e vopsit/eloxat. Slefuit pe zona mare, mai mare decat suprafata, sa nu cumva sa stricati planeitatea radiatorului. -La fel si piesa, daca nu are suprafata f fina. Cu asta e mai simplu, fiind mica poate fi tarata pe un smirghel plan. -Mica te chinui sa o sectionezi la o treime din grosime, ca doar nu umblam cu kV. Atentie ca sectionarea sa se faca doar intr-un plan, fara sa compromita izolatia. -Cu pasta manjesti f usor suprafetele curatate -Aplici mica si te uiti sa nu ramana bule de aer. -Repeti procedeul pana cand iti dai seama care e cantitatea de pasta minima care nu lasa bule de aer. -Apoi pui pasta si pe cealalta parte, in acelasi dozaj. Trebuie sa iasa un pic de pasta inafara, dar nu cantitati mari. DAca nu iese deloc in mod sigur e prea putina pasta. E doar un sfat, se ia ca atare. Dar e aplicabila doar de cei care se plictisesc, mai bine pui un final in plus si rezultatul tot ala e. Link spre comentariu
UNIX Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 La izolatoarea de silicon, dalea gri, se mai pune pasta siliconica ? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Ar trebui uitate padurile siliconice si cele ceramice cand e vorba de transfer termic. Sper sa nu se supere Alex ca mai carcotim si noi crapand o samanta pe marginea terenului. Sunt curios cum va face cablarea mai ales ca amplificatorul va avea potentiometru de voum? Poate ar merge un prelungitor la axul potentimetrului. Ce pozitie va gasii la traf si modul de prindere? Uneori simetria incurca mult. Poate suntem norocosi sa vedem si noi. Spor, Mircea. P.S. 10 cu mapa unul cu sapa. Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Da , am terminat si modulul comun soft start + protectie ,se poate vedea si modul de asezare si fixare in interior . Am tot stat si m-am gandit cum de se alege cateodata prelungitor la axul potentiometrului de volum , iar altii fac legatura dintre amplificator si intrare mufa RCA cu cablu torsadat bifilar . Urmeaza cablarea , dar asta saptamana viitoare . , , Link spre comentariu
oltean24 Postat Mai 10, 2014 Partajează Postat Mai 10, 2014 Daca folosesti un preamplificator la bijuteria asta nu iti trebuie buton de volum.de cele mai multe ori introduce distorsiuni.sunt convins ca e unul de calitate dar totusi...premplificator tot iti trebuie deci butonul de volum.....apropo carcasa de unde ai luat-o? Link spre comentariu
George Postat Mai 11, 2014 Partajează Postat Mai 11, 2014 La izolatoarea de silicon, dalea gri, se mai pune pasta siliconica ? Nu. Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 (editat) Am terminat si cablarea , am verificat functionarea modulului combinat soft start/protectii . Punct de masa star ground ,de unde pleaca spre conzi electrolitici , cele doua amplificatoare finale ,difuzoare ......s.a.m.d. Cateva poze .... http://i61.tinypic.com/2q04j5w.jpg[/img] , Editat Mai 17, 2014 de alex mm Link spre comentariu
flores72 Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 Nu pot sa spun decat , SUPERB si bineinteles felicitari. Foarte multi ar trebui sa ia exemplu de aici Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 17, 2014 Autor Partajează Postat Mai 17, 2014 Pfiuuu ce frumos si ingrijit ti-a iesit proiectul Alex... Daca ai fi avut o carcasa cu suprafetele exterioare prelucrate profesional ai fi zis ca ai de-a face cu un produs comercial Cum sunt eu carcotas parca as mai adauga o remarca: puntile de redresare par a fi cam aproape asezate fata de potentiometrul de volum care manipuleaza semnale slabe usor de corupt, deci in aceea zona mai multa atentie. Ti-as recomanda o distanta minima a semnalului slab fata de puntile de redresare, cablurile dintre ele si traf si primele condensatoare din redresare care vad puntile de minimum 5cm. Prin aceste cai circula curenti de redresare de valoare foarte mare, asimetrici care au o componentza armonica puternica. Chiar de curand am facut teste cu masuratori de zgomot si lucrurile sunt foarte serioase. Din pacate nu creste doar zgomotul ci si distorsiunile sunt corelate cu cablarea amplificatorului.... Una dintre metode la care poti sa apelezi cu rezultate sigure fara sa ai nevoie de masuratori este sa pastrezi o distanta respectabila fata de zonele amintite mai sus. Alte doua aspecte importante pe care poti sa mizezi tin de cantitatea si distributia scaparilor de flux ale transformatorului si componenta feroasa a carcasei amplificatorului. Cu cat eviti fierul si te axezi pe aluminiu cu atat mai bine. Link spre comentariu
Luca Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 (editat) Excelent in interior dar la exterior cred ca mai ai de lucrat. Cam urate suruburile, ar merge niste torx ingropate (trebuie o fata mai groasa). Butonu de volum la jumatate iar este urat si destul de periculos amplasat langa potentiometru, mai frumos era undeva in dreapta (acuma in functie de gust) eu as pune 2 butoane de volum in spate sub mufele RCA si asi da volumu din sursa de semnal. Editat Mai 18, 2014 de Luca Link spre comentariu
Postări Recomandate