sk24bpo Postat Aprilie 27, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2014 :banghead: Alex, nu-ti bate joc de munca ta. Niste banale folii de mica sunt la ani lumina distanta de guguloaiele alea ceramice. Nici nu vreau sa ma gandesc cum o lucra superdioda sau daca o lucra....De ce ai pus rezistente de 2W in bazele finalilor ? Pune unele normale de 0,25W dar de 1%. Ai incercat sa il alimentezi si ai ars siguranta pe ramura pozitiva ? Link spre comentariu
alex mm Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 (editat) temperature coefficient of insulator pads mica:---------------------0,40 K/Wsilicon:----------------.-> 0,34 K/Waluminiumoxide ceramic:--.-0,30 K/WKapton:-------------------0,15 K/W Chiar asa sa fie ? Inca nu l-am alimentat , o sa-l alimentez cu protectiile de rigoare . Editat Aprilie 27, 2014 de alex mm Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Se poate folosi si kapton+pasta termo_conductoare cu rezultate foarte bune. http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/37262-mica-goop-3.html Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Coeficientul de temperatura de unul singur nu are nicio valoare, el trebuie raportat la o structura dimensionala. Din lista ta daca am alege kaptonul si am pune un pad de 3x mai gros decat mica, cu siguranta ca se va comporta mai prost ca ea. Daca vrei sa fi "fancy" poti sa pui kapton, eu ti-am recomandat foliile de mica pentru ca sunt ieftine , usor de gasit si gata taiate la dimesniunile corecte pentru aplicatiile noastre de amplificatoare audio domestice. Daca totusi vrei sa insisti cu padurile pe care le-ai pus acum aste e, nimeni nu te poate opri din a face experimente pe propria piele. Noi incercam doar sa te scutim sa arzi ceva tranzistori finali. Despre superdioda nu mai discutam ... Transformatorul pe care l-ai cumparat este una dintre cele mai rafinate piese pe care puteai sa le pui, ai grija cu traseele de masa cum le rutezi ca sa beneficiezi de calitatile trafului. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 (editat) Stii cumva la ce tensiune cade acel transformator in sarcina (3A si 5-6A) fata de tensiunea in gol ? (masurat pt aceeasi valoare a retelei) Editat Aprilie 28, 2014 de shambala Link spre comentariu
alex mm Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Am facut masuratorile in cauza , si rezultatul e ca in gol trafo scoate 36,8 Volti , i-am pus sarcina de 8 ohmi /600w , curentul masurat cu cleste ampermetric arata 4 A , iar tensiunea pe sarcina a scazut cu 1,1 Volti . Tensiunea din retea nu am mai masurat-o . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Un transformator excelent, banuiesc ca puntea redresoare este de 50A sau mai mare. Vad ca ai 80.000uF la 100V , ai implementat o solutie CRC (ori CLC) sau ai mers pe varianta clasica ? Am uitat sa te intreb pana acum, ce tranzistori finali folosesti ? Habar n-am cum or suna boxele, dar arata superb In mod normal ar trebui ca amplificatorul sa le controleze intr-un mare fel si sa faca un tandem de vis, potential exista, schema de top, alimentare foarte puternica si materiale folosite foarte bune. Sa fi atent la wiring. Link spre comentariu
alex mm Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 (editat) Sursa e ramasa de la un proiect mai vechi , are 40.000Uf/100V pe ramura , puntile ,doua bucati de 36A produse de International Rectifier , pe spate am cate un condensator pe fiecare brat al puntilor . Pe iesire am in paralel 2,2Uf/250V ,cu 4,7nF/400V , rezistenta de descarcare de 3,3K/3W si prezenta tensiune LED+rezistenta . Traseul de masa intarit cu tresa de cupru . Cred ca am sa elimin sigurantele de pe intrare , si oricum ii fac un soft start . Am modificat un canal cu izolatori mica urmeaza si al doilea . Editat Aprilie 28, 2014 de alex mm Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Sa nu uiti si de rezistentele alea din bazele finalilor, pune de 1%. Da, ai o alimentare foarte sanatoasa , poti sa te apuci de sudura Link spre comentariu
alex mm Postat Mai 6, 2014 Partajează Postat Mai 6, 2014 (editat) Azi am mai muncit cate ceva la cutie , iar gaurit , pilit slefuit si e aproape gata mai am de montat capacul de deasupra si cele patru distantiere din cauciuc . Am proiectat si soft start-ul si doua protectii , pe aceeasi placa care va fi fixata in cinci suruburi , un surub la mijloc fiindca placa are 218 mm lungime iar patru vin pe colturi . Am ales sa pun 2X50.000uF/100V filtrare la modul cum se vede in imagine . Mai sunt de fixat o sumedenie de mufe de intrare , borne de iesire difuzoare , mufa alimentare , siguranta s.a.m.d. Alta investitie nu am sa mai fac , fondurile s-au epuizat .... Editat Mai 6, 2014 de alex mm Link spre comentariu
franzm Postat Mai 7, 2014 Partajează Postat Mai 7, 2014 Profilul U cu care ati fixat tranzistoarele s-ar putea sa cedeze si sa nu preseze uniform. Eu l-as fi asezat cu baza pe tranzistoare (nu culcat) si as fi pus pe fiecare tranzistor câte o saiba de elastomer. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Mai 7, 2014 Autor Partajează Postat Mai 7, 2014 Esti la final, grosul investitiilor s-a cam terminat, de aci incolo o sa te manance de nervi "finisarile" , asezarea alimentarii in cutie, circuitele auxiliare , buclele de masa, etc....Daca as face socoteala cati bani am bagat si eu in acest proiect si timp pierdut cred ca reuseam sa-mi iau un Logan nou :) Link spre comentariu
Alin Alin Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Este mai bine sa fixezi finalii pe radiator cu profil ce- apasa decat cu surub prin gaura tranzistorului? De ce trebuie rezistente de 1% in bazele finalilor? Link spre comentariu
franzm Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Cel mai bine e cu clema elastica; apasa uniform cu o forta bine determinata. În cazul apasarii cu profil de Al nu prea stii cât apasa pe fiecare tranzistor în parte. De aceea am sugerat folosirea de saibe de elastomer. Tranzistoarele în capsula de plastic sunt sensibile la presiune mare pe capsula în zona pastilei semiconductoare. La BD-urile de IPRS de ex. le crestea foarte mult curentul rezidual BC. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Mai 9, 2014 Partajează Postat Mai 9, 2014 Nici poveste! Clemele elastice se folosesc in cazul capsulelor Super 247. Cea mai sfanta prindere este saiba plata, saiba grower si surub. Alex cred ca apelat la solutia asta fiindca pozitia gaurii nu ar fi nimerit intre lamelele radiatorului. Este mult mai nasol sa dai filet intr-o gaura infundata decat intr-o gaura strapunsa. Daca acel profil u este din aluminiu este neinspirata alegere datorita deformarilor plastice care apar in timp. Sunt solutii si pentru gaura infundata. Holz surub autoforant putin modificat. Spor, Mircea. Link spre comentariu
Postări Recomandate