mișa Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Felicitari! Ma bucur ca ai terminat proiectul!Fara ca sa te superi, eu as fi pus ca mufa de alimentare PowerCon (sunt foarte bune, testeaza) si as fi prevazut si o intrare balansata cu mufa XLR. In rest e superOK. (de cind au aparut mufele de alimentare PowerCon, nu mai folosesc altceva. Sunt mult mai bune....)Numai bine. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 PowerCon-urile au avantajele lor, corect, dar sincer imi este teama ca nu sunt prea raspandite in zona domestica audio. Mai mult prin pro le-am vazut. In privinta XLR-urilor cred ca e posibil sa le implementez, de ce nu, mai ales ca spatiu ar fi....si astea vin din zona pro dar deja sunt des intalnite si in aparatura casnica. De suparat nu ma supar pentru ca intotdeauna un sfat bun este mai mult decat binevenit. ;) Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Si eu sunt partizanul conecticii de foarte inalta calitate dedicata de obicei zonei audio Pro . Adica POWERCON pentru mufa de alimentare , SPEAKON pentru iesirea catre boxe , XLR pentru intrare etc .NEUTRIK este o firma extrem de serioasa , chiar stie ce face . Faptul ca habarnistii nu au auzit ( inca ) de asa ceva nu este o piedica majora in calea fericirii ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Ma rog, electronistii incepatori care nu au sume mari alocate proiectelor lor nu cred ca pierd ceva folosind conectica de nivel mediu, dar pe undeva ai dreptate Victor, daca iei in calcul audiofilii lucrurile se schimba drastic. Or fi ei snobi dar cand vine vorba de calitate e foarte greu sa-i pacalesti. Nu stiu daca sunt multi audiofili care sa nu fi auzit de Neutrik..... Din fericire exista si la noi o firma care se ocupa de conectica de calitate si nu numai : www.audioalchemy.ro . O firma clujana, zona care pare destul de bine ancorata in domeniul audio. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 In Bucuresti sunt mai multe firme care se ocupa cu conectica sau cabluri de calitate , dar avand preturi cinstite . Un bun exemplu poate fi : http://www.charma.ro/contact.php , in zona Eroilor ... Sper sa nu se considere reclama la Neutrik sau alte marci.... Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Poate ne spune Misa cate ceva despre conectica audiofila. Cat despre sintagma : "Nu stiu cati audiofili au auzit de neutrik" nu are rost sa comentam.Am vazut si eu cu ochii mei conectica de top, marca audiofila, dar nu comentez din moment ce nu eram direct implicat.Discutii se pot gasi la sectiunea lampi. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Cat despre sintagma : "Nu stiu cati audiofili au auzit de neutrik" nu are rost sa comentam. Daca te referi la mine eu am zis cam asa: Nu stiu daca sunt multi audiofili care sa nu fi auzit de Neutrik..... Ma rog, n-are pana la urma nicio importanta. Link spre comentariu
Sharky Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 DA, scuze, am interpretat gresit mesajul.Oricum nu catre tine era tintit ci catre cei care se lasa furati de un nume. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Unele produse Neutrik au fost copiate de la Amphenol. Acele produse merita luate de la Amphenol pentru ca sunt mai bine si mai atent realizate. Zic asta avind ambele variante de la mai multe produse pe masa. Amphenol produce chestii adevarate, inclusiv pentru tehnica spatiala. Sunt foarte buni la conectica. Prin asta nu afirm ca Neutrik e o alegere gresita, e doar o varianta.Oricum, conectorul PowerCon a inceput sa se generalizeze pentru ca e o obtiune foarte buna, pe testate! Merita folosit. E mult mai bun ca prizele normale sau alea de computer. Chiar m-am gindit sa-mi montez in casa citeva prize PowerCon de 32A de la Neutrik. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 De obicei capacele de fier bazaie daca sunt in aropierea transformatoarelor. La tine nu se intimpla acest fenomen? De cele mai multe ori constructorii cred ca transformatoarele bazaie dar nu e asa. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 15, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 Nu bazaie nimic. Oi fi eu surd dar nu bazaie nici macar cu urechea lipita de carcasa. In timpul testelor cu sarcina rezistiva, deci neexistand muzica si fiind liniste in camera, la putere maxima incepeau usor sa bazaie transformatoarele, sau poate tabla de care sunt prinse ele. Bazaitul respectiv ca intensitate se situa undeva la nivelul unui bazait dintr-un amplificator normal atunci cand nu canta nimic pe el. Deci vorbesc de putere maxima si cu transformatoarele afara pe masa.O mai fi si de reteaua de alimentare . Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 15, 2013 Partajează Postat Noiembrie 15, 2013 ...O mai fi si de reteaua de alimentare .Da. Si pentru aceasta se pun circuite DC-blocker, de ex. http://www.scintilla-buizenversterkers. ... locker.GIF Link spre comentariu
Allain85 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Va salut! Vreau sa ma apuc si eu de acest proiect sau SARA 2, as inclina spre varianta a doua datorita simplitatii. Pana acum am cumparat: componente pasive (rezistente 1%, rezistente 3W/5W Panasonic + TE Connectivity si condensatoare - seria FC de la Panasonic), trei perechi MJL4281 + MJL4302 (de la colegul @DjLeco), conectori SpeakOn (Neutrik). Vor urma: tranzistoarele de mica putere, radiatoare (vreau ceva de la Fischer SK42/xx sau SK56/xx), transformator/transformatoare si condensatoare de filtraj. Eeh... aici as vrea sa va cer parerea. Nu prea stiu ce sa aleg! Sunt nehotarat in privinta modelelor si anume: Panasonic (ECOS1JA103EA), Vishay (MAL205658103E3) sau F&T (GMB10306335070). As merge doar pe SnapIn, cei din urma de la F&T sunt cu surub! Mi-ar placea ceva de la Rifa sau BHC, dar sunt mai scumpe. Vreau sa folosesc 4 x 10mF, adica 20mF/ramura. Greierasul mi-a recomandat Samwha. Mie nu prea imi inspira incredere, la fel ca si Jamicon, Samxon, etc.. Voi ce parere aveti, se justifica diferenta de pret dubla sau tripla fata de Samwha? Eu zic ca in timp, cei mentionati de mine, se vor comporta mai bine. Astept pareri pertinente de la cei care au folosit aceste modele/marci de condensatoare (sau altele). Sunt deschis si catre alte indrumari, mai putin SMPS - deocamdata nu ma incanta ideea! As putea sa cumpar Kendeil direct din Italia, dar un coleg italian nu mi-a recomandat asa ceva, chiar daca ei sunt foarte incantati de produsele lor! Eu sunt adeptul lucrului bine facut si de calitate. Prefer sa platesc mai mult din prima! Va multumesc mult pentru sfaturi! O seara buna tuturor! Spor la construit! A. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 De ce nu SMPS?Din punct de vedere economic iesi mai ieftin decat o alimentare clasica cu componente de calitate.Leco are o oferta foarte buna iar componentele sunt de cea mai buna calitate.Poate te mai gandesti in privinta asta.O sursa buna va reusi sa puna in valoare orice Saracie de schema de amplificator.Toate cele bune si spor,Mircea. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Si eu as fi curios care ar fi motivul pentru care n-ai merge pe SMPS Link spre comentariu
Postări Recomandate