sk24bpo Postat Noiembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Deci vrei SARA-1 sau SARA-2 ? Daca vrei SARA-1 , pe al carui topic suntem, fa urmatoarea smecherie pentru ca e pacat sa nu obtii un amplificator hi-end mai ales ca nu te costa nimic, decat putina extramunca. In etajul de intrare, macar primii cu care da nas in nas semnalul, cei care conteaza in diferential, pune ceva rasarit. Eu am pus 2SA970 si echivalentul. Deasemenea poti pune lejer BC560 si echivalentul BC550. Trebuie sa le strambi piciorusele ca sa-i poti folosi dar merita efortul. In cascoda poti merge pe 2n5551 si 2n5401. Mai departe in VAS cei doi pusi in paralel daca mai ai rabdare sa indoi la picioruse poti sa pui BF422 si BF423 care au capacitatea Cob foarte mica. La fel poti pune BF422 si in pre-driver. Daca vrei sa mergi pe 2n5551 si 2n5401 nu-i nicio problema. Daca sunt facuti de fabrici cunoscute nu-i bai. Nu trebuie sa fii exagerat de stresat cu potrivirea de beta, ei sunt oricum degenerati destul de mult , in plus curentul prin ei este si el marisor, plus ca sunt si cascodati. Eu am mers in schema pe acesti tranzistori odata ca schema sa poata fi cat mai accesibila vis-a-vis de componente si in al-2-lea rand sa evit a se putea realiza un amplificator foarte performant pe banda rulanta. Cata vreme faci o bucata, doua, nu te deranjeaza sa folosesti 4 x BC550-560 cu piciorusele strambate. Daca vrei detalii in timpul proiectului ma gasesti si pe yahoo messenger cu ID-ul : RaimondAudio Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 SARA1 vreau sa il construiesc, schema e cea atasata, redesenata de AlexMM, sper ca e ultima varianta, iar PCB-ul realizat tot de el. O sa pun doar doua perechi de finali, mi se par indeajuns pentru auditii de camera.Incerc sa gasesc 2sa970/2sc2240 macar pentru diferential desi nu cred ca o sa fie usor. SARA BY LIXANDRU DORIN.pdf Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Schema postata de tine este printre primele variante in care lasasem "la liber" compensarea. Adica fiecare putea sa aleaga o compensare mai simpla dar stabila sau altele mai aventuroase cu performante mai bune. Pana la acel moment pregatisem usor schema astfel incat sa se evite neplacerile in urma compensarilor ce aveau sa vina. Cum totusi nimeni nu s-a aratat interesat sa vina cu o varianta proprie, la pagina 52 am dat eu o varianta completa , buna si stabila. O republic aici ca sa nu se treaca prea usor pe langa ea. Cablajul ramane acelasi, facut de Alexmm, la care se adauga suplimentar peste trasee compensarea din schema completa si finala postata acum.Asa am facut si eu. Poti folosi doar 2 finali/ramura in loc de 3, nu-i nicio problema. In diferential nu e nevoie sa te chinuiesti sa cauti 2sa970..... mergi lejer pe BC550-560 sau in ultima instanta chiar pe 2n5551 ca nu-i rau deloc. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 Ca sa poata fi ''citita'' mai bine schema am trecut eu compensarea pe desenul lui alex mm SARA BY LIXANDRU DORIN .pdf Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Noiembrie 6, 2013 Partajează Postat Noiembrie 6, 2013 1k 47p erau in ordine inversa. nu cred ca e foarte importanta ordinea totusi. Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 E un circuit RC serie, cum dracu' să conteze ordinea? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Eu sper ca a fost doar o poanta buna inteleasa de toata lumea , nu vreau sa cred ca iti poti pune o asemenea intrebare.... In mod evident nu conteaza ordinea C-R. Acum vorbind despre alt suibiect, superdioda este modificata in ultima schema si este destul de incomod sa refaci pe cablaj noua configuratie. De aceea se poate pastra fara probleme si configuratia initiala de pe cablaj a superdiodei. Practic la schema desenata de Alexmm care corespunde cablajului nu trebuie decat adaugate celulele RC ale celor doua compensari. In felul asta lucrurile raman inca simple si la obiect. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 De fapt principalele componente RC care realizeaza caracteristica amplitudine frecventa si desigur compensarea in frecventa sunt evidentiate in desenul de mai jos : Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 In varianta de PCB care o am eu, R25 si R16 de 1ohm lipsesc, este legatura directa. Sunt importante? Ar trebui modificat PCB-ul? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 E greu de spus ." is their very wide open loop bandwidth; in the closed loop condition, they display a fairly constant -3 dB bandwidth even with quite substantial changes in the closed loop gain . This contrasts markedly of course with classic topologies where the open loop bandwidth is usually quite low (typically 10 Hz to a few hundred Hz), and a closed loop -3 dB bandwidth that is linked by fundamental topological constraints to closed loop gain, such that if you increase the closed loop gain, the -3 dB bandwidth decreases. In the LTP gm changes with the input signal, it modulates the -3 dB open loop corner frequency, which in turn can manifest itself as phase modulation of the loop gain above the -3 dB break frequency, and therefore ultimately the output signal in the closed loop condition. The higher the loop gain, the smaller this effect, because the gm changes needed to drive the forward amplification loop are much reduced " Toate sunt interdependente... In varianta de PCB care o am eu, R25 si R16 de 1ohm lipsesc, este legatura directa. Sunt importante? Ar trebui modificat PCB-ul?La tine merge si asa , fara rezistente . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Fara nicio problema poti sa ignori acele rezistente, nu-ti bate capul cu ele. Eu le-am pus ca sa vad in mod practic influenta lor. Rezultatele arata din masuratori ca in cazul de fata nu au mare importanta , deci uita de ele. La compensare Ra si Rb le poti mari de la 1kohm la 2kohm, creste marginea de faza cu inca 10 grade si marginea de castiga are o valoare excelenta , in jurul a -17dB. Cu schema asta o sa ai un THD aproximativ de 0.001% la 1khz si 0.03% la 20khz. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 vlasin_alin desenezi alt cablaj la schema asta sau mergi pe varianta facuta de alex mm ? Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Noiembrie 7, 2013 Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Cablajul e cel facut de Alex MM Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 7, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2013 Ca sa poata fi ''citita'' mai bine schema am trecut eu compensarea pe desenul lui alex mm Abia acum am observat, Maxente ai facut o treaba foarte buna, e mult mai usor de citit schema acum. Mersic Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 13, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Amplificatorul inchis cap-coada si la propriu, mai raman de realizat doar inscriptionarile. Stie cineva unde se fac serigrafieri ? Link spre comentariu
Postări Recomandate