Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

Asa, DX ii zice. E o placa de sunet superba. Fa rost de un cablu jack3,5mm la ambele capete cat mai scurt si baga- l din iesirea front in intrare. Descarca RMAA-ul si apoi fa-i testul. Ai o scula de analiza foarte performanta si in plus o sursa de sunet de mare clasa. Eu i-am filtrat alimentarea si s-au redus componentele de frecventa inalta reusind sa tin THD-ul constant la 0,0006% fata de 0.001%. Sunetul n-are nicio legatura cu sunetul tipic de computer, pur si simplu seamana cu DACurile scumpe.

Link spre comentariu

Asa, DX ii zice. E o placa de sunet superba. Fa rost de un cablu jack3,5mm la ambele capete cat mai scurt si baga- l din iesirea front in intrare. Descarca RMAA-ul si apoi fa-i testul. Ai o scula de analiza foarte performanta si in plus o sursa de sunet de mare clasa. Eu i-am filtrat alimentarea si s-au redus componentele de frecventa inalta reusind sa tin THD-ul constant la 0,0006% fata de 0.001%. Sunetul n-are nicio legatura cu sunetul tipic de computer, pur si simplu seamana cu DACurile scumpe.

Aaaaa sa inteleg ca alimentarea aia separata ai tras-o dintr-o alta sursa decat cea atx pe care o are calculatorul? Ma refer la cablul care alimenteaza separat OP ampurileMa batea si pe mine gandul sa fac treaba astaN-am avut ocazia sa compar aceasta placa cu alte DAC-uri dar pur si simplu se adue extraordinar de bineNu prea ma pricep eu cu masuratorile astea da o sa incerc sa vedem ce iese :freaza:
Link spre comentariu

Inca n-am tras alimentare separata, doar am filtrat-o pe cea a sursei atx. Ideea ar fi sa implementez o alimentare separata, curata. Oricum, in sfarsit putem discuta de sunet de calitate din pc.

O intrebare, asa, ca fapt divers :nas: . Dece nu faci o alimentare direct dintr-un acumulator de masina cu stabilizatoare de 3.3v, 5v, 12v, etc (oricate alimentari are nevoie placa de sunet pt ca nu stiu...) asa nu o sa te mai chinui cu filtrari si alte bazaconii ? Ma refer doar la partea de test.
Link spre comentariu

Filtrarea am facut-o pentru a scadea pragul de zgomot si stabilizarea distorsiunilor la pragul la care este dat in specificatiile tehnice ale placii de sunet. Alimentarea separata este doar un ipotetic viitor proiect pentru auditii audiofile, dar nu cred ca o sa ma complic cu asa ceva. Pur si simplu mi-am facut treaba si gata.

Link spre comentariu

Filtrarea am facut-o pentru a scadea pragul de zgomot si stabilizarea distorsiunilor la pragul la care este dat in specificatiile tehnice ale placii de sunet. Alimentarea separata este doar un ipotetic viitor proiect pentru auditii audiofile, dar nu cred ca o sa ma complic cu asa ceva. Pur si simplu mi-am facut treaba si gata.

Am inteles, spor la proiect oricum !
Link spre comentariu

Toate placile de sunet cu iesiri nebalansate sunt jalnice la frecvente inalte. Raspunsul la -3dB nu trece de 10 - 12 Khz masurat. Daca vreti o placa de sunet cu adevarat buna luati macar un MAudio cu iesiri balansate. Acestea trec de 18 Khz masurat la -3dB. Cu placi de sunet pentru jocuri (a se citi fara performanta), chiar si masuratorile virtuale vor fi viciate. Proba de foc pentru un amplificator cu adevarat bun sunt frecventele inalte. La joase si medii chiar si un amplificator in clasa D da bine la masuratori. Inaltele sunt "cuiul lui Pepelea".

Link spre comentariu

Dintr-un generator de laborator sinusoidal injectez semnal pe intrarea de linie si pe iesirea de linie pun milivoltmetru electronic. Nici nu am pus vreodata sarcina ci rezultatele slabe le-am masurat cu iesirea in gol. Dar de regula cu sarcina mica se deterioreaza raspunsul la joase datorita condensatorilor mici de pe iesiri dar la inalte totul depinde de filtrul digital de la iesirea CAN.

Link spre comentariu

Ce ai postat tu aici este o inchipuire nu este o masuratoare reala.Este ca si cand ai manca o friptura decupata dintr-o revista.

rmaa-ul este folosit cam la toate review-urile de placi de sunet care le gasesti pe net, motiv pentru care nu vad de ce nu ar beneficia de credibilitate.procedura e mai mult decat simpla, dupa cum a explicat greierasul... Soft-ul emite semnalele de test presetate, semnale care sunt analizate ulterior, dupa ce se intorc prin line-in/mic
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări