sk24bpo Postat Septembrie 6, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Schema pusa de tine Zal, este asemanatoare pentru ca are la baza topologia clasica,Lin,ti-am mai zis acest detaliu. Este destul de logic sa mergi pe calea asta, tocmai de aceea seamana. Dar trebuie sa observam ca sunt si o gramada de diferente notabile. Mi-ai sugerat sa las schema mea si sa o fac pe cea postata de tine modificand doar cate ceva pe la intrare. :-) De ce as face asta? De ce as fura de la altii o schema care pe deasupra este si mai proasta decat a mea? ?? Logica nu ma duce decat spre un singur raspuns dar prefer sa-l tin doar pentru mine. Marian, daca vei vrea sa faci schema mea, poti sa pui ce finali preferi tu, e un proiect teoretic fara kit cu garantie care sa te oblige ce piese sa folosesti. Eu pot doar sa recomand. Link spre comentariu
liviu Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Astept cu nerabdare finalul Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 @greierasul2006 daca am suparat cu sugestiile mele imi cer scuze, n-am facut decat sa imi exprim opinia daca insa deranjez atunci ma retrag Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Ce aveti nene de va suparati ca donsoarele ? Este absolut normal ca sa tin cont de unele sugestiile iar de altele nu. Marian, poti sa pui ce vrei tu, nu e nicio problema, doar ca eu recomand finali la 30 Mhz din motivele exprimate pe scurt mai sus. Exista variante care merg si mai sus , la 60 Mhz, dar sunt mai greu de gasit si evident mai scumpi. Personal daca o sa pot o sa merg pe aceasta ultima varianta. Poate astazi o sa revin cu o versiune updatata si completata. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Si eu care credeam ca te-ai suparat tu pentru ce am zis eu Oricum indiferent de finali proiectul va fi unul interesant, astept si eu cu nerabdare finalizarea teoriei pentru el, sunt curios la ce se va ajunge :daPS: Intrarea asta intentionam sa o folosesc si eu la un proiect de viitor pentru mine dar amu' cum acuzatiile de plagiat sunt la moda cred ca ma voi abtine Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Sper ca noua varianta SARA sa fie mai evoluata in sensul cresterii performantelor...Parerea mea este ca trebuie ignorati cei care nu accepta sau nu pricep importanta obtinerii unor performante cat mai bune . Link spre comentariu
George Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Sper ca noua varianta SARA sa fie mai evoluata in sensul cresterii performantelor...Parerea mea este ca trebuie ignorati cei care nu accepta sau nu pricep importanta obtinerii unor performante cat mai bune .Si eu sunt de aceeasi parere. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Parerea mea este ca trebuie ignorati cei care nu accepta sau nu pricep importanta obtinerii unor performante cat mai bune .Sa inteleg ca asta este motivul pentru care ai ignorat raspunsul meu de AICI? Nu de alta dar zic si eu asa, ai afirmat ca 21193/94 sunt mai slabi din punct de vedere al capacitatilor ( ca sunt mult mai mari ) fata de 15024/25 dar am aratat ca pdf-urile nu sustin asta, mi-am sustinut o simpla ideie dar asta nu face din mine un ignorant cred Oricum din punctul meu de vedere si tu si @george sunteti cam categorici ( ca sa nu zic rautaciosi ), nu poti pretinde ca toata lumea sa-ti impartaseaqsca punctul de vedere, doar pentru ca cineva nu vede in performante uneori fortate/exagerate o necesitate la fel de stringenta ca si voi nu inseamna ca este mai prost ca voi ( ca pana la urma asta se intelege ), va postati pe un piedetal de superioritate fata de oricine nu va impartaseste punctul de vedere si nu mi se pare tocmai o ideie stralucita, e drept ca multi incepatori sunt pe aici, multi sunt din cei care nu deosebesc un diferential de un SCC dar sunt si destui din cei care totusi cunosc detaliile de finete si cu toate astea nu gasesc neaparat necesare unele complicatii in unele situatii, la fel ca si voi si ei au dreptul la opinia lor.Imi cer scuze catre @greierasul pentru eventuala poluare a subiectului sau insa am dorit sa subliniez niste ganduri personale, daca @Sharky considera ca am gresit imi poate sterge mesajul nu-i bai. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 @marian Nu la tine m-am referit , nu te mai considera victima Oricum voi pregati un raspuns care va lamuri problema legata de obligativitatea obtinerii unor performante cat mai bune si nu am uitat sa iti raspund la problema Cob a tranzistorilor finali .Mai ai putina rabdare ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Deocamdata, in afara de 2,3 inpunsaturi intre Victor si Zal discutia decurge foarte civilizat, asa ca poti pune orice intrebare doresti Marian. In plus etajul de intrare nu este "inventat" de mine, n-am facut decat sa pun CFP si cascoda pentru optimizarea lui, mai ales ca acolo nu exista reactie negativa globala. Ar putea fi prezenta si ea peste acest etaj, dar m-am hotarat ca trebuie sa fie un proiect cat de cat accesibil, clasic. E foarte greu in 2012 sa spui ca mai patentezi ceva nou, deci oricine se poate inspira, dar nu doresc ca schema sa fie copiata 1:1 si bagata intr-un produs comercial.Poti sa"furi" orice idee si sa o implementezi in proiectul tau. SARA din simulari pare sa aiba aproape de puterea maxima, la 90 W in 8 ohm, la 20Khz un THD de circa0.03%. La aceeasi putere dar la 1Khz , distorsiunile se situeaza in jurul valorii de 0.001% sau cel putin nu le depaseste pentru ca sub valoarea asta simulatorul este orb si nu-mi dau seama ce si cum. Ar fi o varianta sa folosesc LTspice dar pentru mine e o proiect de tip hobby si n-am niciun chef sa pierd vremea cu prea multe detalii. Ideea este ca performantele sunt suficient de mari pentru auditii si am avut in vedere ca trebuie sa fie un montaj stabil , care sa nu duca la exasperare pe cel care-l realizeaza practic. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Proiectul la care faceam referire este unul de viitor, momentan nu am nici timpul si nici bugetul pregatit pentru el, plus de asta sunt inca multe detalii ce nu le-am pus la punct, la fel ca si tine vreau sa fie ceva pentru uz personal dar cu diferenta ca puterea va trebui sa fie undeva in jur de 250-300W in 4 Ohm, ampliful in cauza il voi folosi si la sonorizari si trebuie sa am rezerva suficienta de putere, va fi alimentat de o sursa in comutatie pe care eu o voi construi, si...si in fine e de munca. Referitor la simulator, intr-adevar multisimul ar avea un neajuns ca sub 0,001% nu vede la THD, dar pana la urma probabil nici nu mai este cazul de multe ori, Lt-spice pare a fi superior cel putin la acest aspect dar eu sincer imi cam prin urechile in el Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Am refacut calculele si simularile si am scapat de ultimile BF-uri. Sunt tranzistoare excelente, dar vreau sa nu intampine nimeni dificultati in procurarea pieselor. In locul lor am ales un montaj cu 2 tranzistoare in paralel din aceeasi serie 2n5551 si 2n5401. Deasemenea am adaugat pe repede inainte si un limiter. Cum nu m-a preocupat pana acum partea asta a circuitelor de siguranta tin sa precizez ca nu ma pricep foarte tare la ele si m-am inspirat si eu dintr-un amplif pro. Ramane sa comentam daca este eficace si daca nu cumva influenteaza sunetul. Poza este cu zoom ca sa se observe modificarile mai usor. Link spre comentariu
indy666 Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Emitoarele lui Q34 si Q35 se leaga la iesire. R50 si R53 se pun semireglabile si apoi se regleaza de unde sa inceapa limitarea in functie de tranz finali, numarul lor, precum si valoarea rezistentei din emitorul acestora.LE: Deasemenea diodele D8 si D7 le-as pune intre R12 si baza lui Q10 respectiv R25 si baza lui Q12. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Septembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Aha, mersi mult. Cum am timp fac modificarile, o sa studiez un pic problema. Link spre comentariu
hpavictor Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Eu nu as folosi asemenea gen de protectie , afecteaza varfurile de semnal tranzitorii . Daca pragul de limitare va fi mai jos , nu va fi eficace la scurtcircuit sau sarcini reactive complexe...Nu se foloseste la amplificatoare cu pretentii de inalta fidelitate ! Este OK ( cu anumite modificari ) doar la amplificatoare de sonorizare . Link spre comentariu
Postări Recomandate