sk24bpo Postat Decembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Cablajul este de calitate foarte buna, FR4, dar eu daca nu ma pricep la cablaje profesionale n-am stiu sa-i atrag atentia lui Alex sa includa un layer suplimentar care sa coloreze in verde si fata pe care se monteaza piesele. Am remarcat si eu senzatia de amator din cauza descrisa mai sus, deh, fibra de sticla este relativ transparenta si din cauza culorii aurii a cuprului pare ca ar fi facut din "cartonul" acela maroniu ieftin care se utiliza mai demult. Oricum, eu am facut doar 4 cablaje care sunt evident de test, daca vor exista urmatoarele (probabil ca nu) vor fi realizate si cu a-2-a fata colorata in verde, rosu sau o culoare mai sexy Cu ceva pagini inainte cablajele sunt pozate pe ambele fete. Despre clonare la scara mai mare orice este posibil,dar eu am atras atentia explicit ca nu doresc sa se intampla asa ceva , prietenii mei care sunt avocati sunt ultra-specializati exact in acest domeniu si abia asteapta noi procese sa manance si gura lor ceva Revenind la proiect, am mai strans si eu inca o runda de piese si saptamana viitoare ma apuc de lipit, dar ma incetineste lucrul mecanic la carcasa si cablajul alimentarii.Alex zi ce-ti trebuie ca am luat piese in surplus Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Despre clonare la scara mai mare orice este posibil,dar eu am atras atentia explicit ca nu doresc sa se intampla asa ceva , prietenii mei care sunt avocati sunt ultra-specializati exact in acest domeniu si abia asteapta noi procese sa manance si gura lor ceva Da , da si marmota invelea calul in patura .Legile copyright-ului nu sunt valabile in China , aia chiar au avocati ultra-specializati care se ocupa cu protejarea clonarii de orice fel a oricarui obiect high tech .Succes ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Sunt chichite in fiecare domeniu si noi nu avem de unde sa le cunoastem pe toate. Am vazut un asemenea proces la tipii astia si au actionat foarte interesant , era ceva legat de niste imprimante. Nu s-au dus direct la producatorul chinez. In primul rand conteaza pietele civilizate care aduc si banii, nu intereseaza clonele care se vand in tarile sarace pe bani putini si cu legislatie deficitara. Se dau in judecata vanzatorii din tarile cu poential, Europa, America, Japonia, etc. Se convine cu ei sa nu mai plateasca daune daca la randul lor dau in judecata clonatorul chinez. In felul asta fabricantul orezar se trezeste fara clienti si in plus cu procese din partea lor. Apare un blocaj financiar catre fabricant care se contacteaza si i se propune un deal in care el sa fabrice pentru tine, sau sa-ti dea un anumit comision. N-ai niciun interes sa distrugi fabricantul de clone, s-ar putea ca el sa-ti faca reclama gratuita. ideea e sa-l tragi de partea ta si sa lucreze si pentru tine. Se ajunge la un moment in care tu esti "parazitul" care-l suge de bani.Trebuie sa traiasca toti, nu ? si ei si noi Eo arta si meseria asta juridica. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 E basme adevarate alea de bati campii matale ??!!Direct ii doare la motul de la parizeru al mare pe chineji...care este ei doar clonoratori . Adica au la indemana butonul Master Copy de la aparatul " Xerox " sau cum drk se numeste ...el care este ....Legislatia este benefica doar pentru ei ( chinejii ) , tu poti sa ai idei de alea adevarate , ei doar le cloneaza , ce mama lor calare perpetuu pe tatal nostru care este el ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Da, "e" basme adevarate si nu vrei sa stii ce inseamna un asemenea proces in tarile civilizate. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 China respecta copyright-ul numai în cazul în care a încheiat un acord bilateral în acest sens cu o tara si numai în limitele specificate în acord. Cât despre procese, avocati, despagubiri, amenzi samd., este o mare diferenta între a fi pe partea dreapra si a ti se face dreptate. Singurii câstigatori sunt avocatii. Iar locul plagiatorului N-am Ce-ai Tu implicat în vreun proces de copyright îl ia Am Ce-ai Tu si totul continua în maniera obisnuita. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Eu cum am mai spus si mai sus, am vazut ca sunt vizati revanzatorii, impotriva lor se intenteaza primele procese. Chinezii nu prea vand ei direct lucruri copiate in tarile civilizate. Poate or copia ei , dar daca-i lasi fara pietele mari de desfacere trebuie sa inchida baraca si sa reorienteze spre alte copii. Ma rog, sunt mii de scheme audio, au de unde sa copieze, ba chiar deja au si ei oameni bine pregatiti care pot de ce nu sa vina cu idei mai bune, mai ales cand originalul copiat inca nu are un renume. Ne scarpinam in fund degeaba, ampliful sa mearga bine , sa cante frumos si e de ajuns, ne ducem cu visele prea departe Link spre comentariu
10 cm records Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Propun sa fie mutata la bodega aceasta discutie despre copyright. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Nu prea are sens nici acolo.La cate pagini s-au strans, cateva posturi de offtopic nu conteaza.Si offtopic mai e pe acest subiect destul, asa ca o mica paranteza ce mai conteaza? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Proiectul merge mai departe, intre timp am mai lipit piese pe cablaj. Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, sunt realizate cu telefonul si nu sunt chiar cele mai interesante din punct de vedere al aspectului vizual. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Alex, cred ca ai uitat sa desenezi pe cablaj rezistenta de 4,7 ohm (1W cel putin) la iesirea din amplificator , in paralel cu bobina L1. In schema aceea rezistenta este numerotata cu R2. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Păi oricum vine băgată în interiorul bobinei, eventual se pot lărgii găurile pentru bobină , că să încapă pe același pad terminalele ambelor componente. Pe soldermask, oricum s-ar fi suprapus cele două; eventual mergea scris și R2, lângă L1. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 19, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Nu e niciun bai evident, eu doar am facut constatarea ca nu este trecuta pe cablaj si nici gaurile pentru ea in caz ca se mai apuca cineva de facut schema. later edit: Ai mai facut o greseala de numerotare pe cablaj dar nu are valoare efectiva. Ai inversat notatiile pentru R6 si R68. Din fericire ambele sunt de 2k4 ohm . Link spre comentariu
alex mm Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 ...... pai C.T.C ul ce a facut ? (nu a vazut pana acum ) e prea tarziu, s-au facut PCB urile , eu am corectat cablajul in proiect , poate pe viitor ......Schema , stufoasa , desenata intortocheat , asa a iesit si cablajul si mai e o vorba " cine nu munceste , nu greseste , deci trebuie promovat " .Sa vina piesele , sa mai pot planta cate ceva .greierasul2006 Ce tranzistori , ai pus asa suciti ? Condensatorul acela pe intrare , baban strica tot aspectul ....pune altceva , mai de firma ..... iti trimit eu ? Alex. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Adevaru e ca acel cond i-a stricat tot aspectul, ditamai cârnatu' Vorba lu' Alex pune ceva mai cu aspect, cred ca un wima i-ar sta bine Link spre comentariu
Postări Recomandate