Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

:speriat nu-i vorba ca esti idiot, pur si simplu folosirea acestor tranzistori in amplificatoarele obisnuite intalnite printre DIY-eri , chiar daca sunt cumparati mai ieftin , nu se justifica. Au alta amprenta a pinilor, sunt greu de inlocuit cu altceva, daca folosesti multi tranzistori in paralel ii pui pe toti Thermaltrak sau numai o parte dintre ei ? In a-2-a varianta functioneaza toti la fel sau nu ? Probleme, probleme..... fara sa obtii ceva in plus.
Link spre comentariu

Pe mine m-a deranjat ca nu au mai raspuns,mai ales dupa ce le-am scris in mail "I'm based in Romania"...

Niste ingamfati, parerea mea, si cred ca si cam prosti cei de la Semelab. Odata ce le trimiteai banii in avans in cont care era riscul pentru ei?! Le-ai si explicat ca asa vei face.
Link spre comentariu

:speriat nu-i vorba ca esti idiot, pur si simplu folosirea acestor tranzistori in amplificatoarele obisnuite intalnite printre DIY-eri , chiar daca sunt cumparati mai ieftin , nu se justifica. Au alta amprenta a pinilor, sunt greu de inlocuit cu altceva, daca folosesti multi tranzistori in paralel ii pui pe toti Thermaltrak sau numai o parte dintre ei ? In a-2-a varianta functioneaza toti la fel sau nu ? Probleme, probleme..... fara sa obtii ceva in plus.

Ai dreptate cu pozitionarea picioarelor la acesti tranzistori, ei au B-E-C fata de marea majoritate a tranzistorilor de putere care au B-C-EPe mine ma batea gandul sa iau cativa tranzistori d-astia sa ii folosesc la un Leach Amp, dar asta poate in viitor, acum pendulez intre ampliful asta facut de tine si SSA-ul ala cu BIGBT in final :da
Link spre comentariu

Vreau să văd și eu o componentă pe care o are pe stoc Farnell și Mouser nu! :rade:

Pai chiar componenta in cauza despre care discutam, recte NJL4281.
Poate a fost o scurtă perioadă când Farnell încă mai rămăsese cu ele pe stoc, dar acum NU mai are nimeni acest model la vânzare!

Ai pomenit de proiecte/scheme, care nu ar fi la îndemâna amatorilor... sunt destule pe diyaudio și în alte părți.

Uite un link cu un proiect complet, ce folosește tranzistori ThermalTrak; poate unii or sară în sus imediat ce vor vedea anumite soluții constructive, nedemne de ideologia Hi-Fi/Hi-End (condensatorul de pe intrare, din reacție, repetorul, etc). Dar cu toate astea, amplificatorul „măsoară” foarte bine - pe osciloscop, nu doar în simulări.

Link spre comentariu

E, daca nu mai are nimeni la vanzare acest tranzistor cu atat mai bine, nu se mai cearta nimeni pe el :da Amplificatorul din link in mod normal, privindu-i schema sumar , ar trebui sa se incadreze in categoria HI-FI fara probleme, e o schema clasica dar destul de performanta si care daca este transpusa corect in realitate aduce satisfactii multor audiofili. Parerea mea e ca au stricat orzul pe gaste folosind Thermaltrak-urile. Condensatoarele puse in calea de semnal cu cap pot avea pragul distorsiunilor undeva in jurul a 0.0001%, dar daca pui ce nu trebuie te alegi din start cu 0,01%.

Link spre comentariu

Parca mergea pentru un asemenea proiect un cablaj mai de calitate.Am crezut initial ca este cablajul de test facut manual dar se pare ca m-am inselat.Sper totusi ca nu o sa iesiti pe piata cu cablajul asta. Am inteles din cele scrise pe aici ca sunteti pe cai mari. ( productie la scara mare)Mult succes la vanzari.Mircea.P.S.A nu se interpreta ca invidie ci ca o remarca a unuia care este fan diy.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări