Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

Ma scuzati ca intervin dar nu inteleg de unde atata dusmanie intre hpavictor si zal. Parca mai deunazi erau prieteni si mergeau impreuna la concertul Rammstein. Pe atunci hpavictor vorbea foarte dulceag despre zal. A se vedea citatul de mai jos. :)

Îmi pare rău, dar în ce-l priveşte pe pomenitul, am renunţat să-mi mai dau cu presupusul. O fi intrat în criza din jurul vîrstei de 40 ani.
Link spre comentariu

as putea folosi ca si finali 2sa1265/2sc3182 originali ?

Da, ii poti folosi fara probleme, doar ca ar fi indicat sa ai cel putin 2 per ramura. Alex, la condensatorul de intrare scrie yF in loc de uF
pai intentionez sa folosesc exact atatia cat imi permite cablajul, adica 3 perechi/modul. In yamaha ax-700 sunt alimentati la aprox 60vcc si vad ca nu au crapat in 20 si ceva de aniApropo de cablaj, daca finalii se monteaza exact pe pcb, fara extensii, la ce latime ajunge montajul, de la un capat la altul al finalilor? Ochiometric estimez ca ar fi 11 cm... ceea poate nelinisteste pe cei care nu au radiatoare cu talpa de min 230x12cm. Ar fi intesesanta si o abordare a cablajului cu gauri in pcb pentru suruburile de strangere a finalilor, iar finalii orientati invers, pusi sub cablaj, fiind astfel si mai spre mijlocul radiatorului.E doar o parere... :nas:
Link spre comentariu

La varianta cu finalii bagati in interior merge foarte bine trasa superdioda langa ei ca sa preia mai repede caldura, mai ales ca practic nu se va putea monta acel tranzistor peste vreun tranzistor final.Despre depanarea finalilor montati astfel n-are rost sa mai discutam....e destul de greu sa indoi cu precizie pinii grosi si sa nimeresti gaura cu izolatorul de mica pus. Eu prefer prima varianta pentru ca finalii sunt mai departati in acest fel asigurand o disipare a caldurii mai buna evitandu-se mai usor apropierea de o transformare adiabata. In plus se poate folosi un radiator mai subtire tocmai din cauza fenomenului descris mai sus. Deasemenea cum am precizat la inceput, la prima varianta trazistorul superdiodei poate fi montat direct peste un tranzistor final.Depanarea este mult mai usoara in plus putandu-se adauga condensatori de decuplare direct pe tranzistorii finali , sub cablaj. Chiar si aspectul comercial conteaza pana la urma.... una e sa vezi un cablaj mic si atat, alta e sa vezi tranzistorii finali. Eu as folosi ultima varianta numai daca as fi nevoit de carcasa.

Link spre comentariu

multumim pt. timpul pierdut alex mm !!! :da

prefinalii nu depasesc cu mult marginea cablajului...

greierasul2006 , Desi nu mi se pare asa de greu de indoit 3 pini ai noului tranzistor in asa fel in cat sa arate ca ai celui vechi/ars, sa speram ca putini vor avea nevoie de depanare la aceste module.

Link spre comentariu

Daca stiti ca energia este egala cu raportul dintre patratul tensiunii si capacitate , este clar ca electroliticii trebuie sa aiba anumiti parametri...

De fapt este vorba de produs , nu de raport ............................Chiar nimeni nu stie cum se dimensioneaza etajul de alimentare al unui amplificator ? Sau incercati doar metode empirice ?
Link spre comentariu

Daca stiti ca energia este egala cu raportul dintre patratul tensiunii si capacitate , este clar ca electroliticii trebuie sa aiba anumiti parametri...

De fapt este vorba de produs , nu de raport ............................Chiar nimeni nu stie cum se dimensioneaza etajul de alimentare al unui amplificator ? Sau incercati doar metode empirice ?
Tot n-ai nimerit-o pana la capat, produsul respectiv mai imparte-l la 2. Oricum nu conteaza prea mult capacitatea de stocare a energiei de catre condensator, ci mai degraba efectul de filtrare. Dimensionarea energetica a alimentarii tine in proportie de 90% de transformator. Poti sa pui si 2 x 1.000.000uF ca nu va fi nicio diferenta fata de 2 x 50.000 uF. La transformator e vana iar aici nu e cazul de economie. In exemplul nostru concret un traf de 600 VA sau mai mare isi va face treaba cu brio si nu trebuie sa ne facem griji ca nu avem cu ce hrani chiar o boxa mai naravasa. Sper ca nu e cazul de folosire a amplificatorului cu sarcini ridicol de mici, de sub 3 ohm reactive, 60 de grade la putere maxima. :bataie In general acasa nu o sa treaca nimeni de 50W in 8 ohm rezistivi per canal. In 2 ohm puternic reactivi si cu randamentul obisnuit avem la traf pana in 300 VA/ canal(pastrand taria sunetului de la 50W in 8 ohm rezistivi). N-o sa sufere prea multa lume ca nu are traf de 1kVA.
Link spre comentariu

Nu am nimerit-o pentru ca nu am vrut ... :rade: Am crezut ca chiar este cineva interesat de dialog . Se pare ca toti sunt interesati de forma , nu de fond :ras: Oricum sunt multe de comentat la varianta " finala " , dar daca nimeni nu este interesat de dialog , ramane ca-n gara .Promit sa nu ma mai amestec . Este proiectul altuia , asa ca am scuze .

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări