Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

Alex, din fuga am observat ca ai uitat sa pui R31 inaintea grupului de condensatoare C16, inseriata cu acestea. Am mai vorbit noi de ea. La tine pe schema e de 1 ohm dar in realitate ea va face parte din filtrul trece jos de la intrare impreuna cu C17 si va avea o valoare undeva in jurul a 1Kohm. E desenata cu 1 ohm pt ca am facut niste teste de stabilitate cu capacitate parazita pe intrari si am uitat sa o readuc la 1Kohm. As mai avea o mica doleanta. Tranzistorii din VAS pusi in paralel, Q24,Q33 si Q25,Q32 sa-i departezi putin intre ei. Vor disipa undeva cam 200mW per bucata si chiar daca nu au nevoie de radiator, ar fi bine sa nu fie chiar lipiti unul de altul, sa aibe loc "sa respire" :). In plus sa nu uiti sa pui pe desenul tuturor tranzistorilor numarul si numele sau. Mersi frumos ;)

Link spre comentariu

....am corectat cele indicate , am adaugat rezistorul la intrare, si am departat tranzistorii ,care sunt lagati in paralel . :da Am incercat sa fac si o varianta cu SMD-uri , doar rezistorii dar varianta aceasta, SMD cu TH nu arata nici cum ....... :jytuiyu mai studiez problema ..... :scarpin Posted Image Ar fi bine daca cineva, ar verifica daca PCB-ul, e conform schemei .

Numai bine Alex.

Link spre comentariu

Multam frumos Alex, o sa periez si eu cablajul sa nu existe greseli. In privinta smd-ului, da,arata poate mai ciudat dar ne ofera mai mult control asupra parametrilor. Daca totusi nu reusesti nu-bai, il folosim pe asta de acum, e mai mult decat suficient pentru proiectul in cauza, iar avantajul major e ca fiind intr-un singur strat se poate realiza cat de cst usor si acasa.

Link spre comentariu

Cpx, ce am postat este cel mai important si tine de sunet. Protectia la scurtcircuit este un circuit separat si poate fi implementat in diferite moduri, va fi o "optionala". La ce referi cand vrei sa stii "intarzierea" amplificatorului?

Diferenta de timp din momentul in care semnalul de intrare ajunge la nivel minim(de la nivel maxim) si momentul cand semnalul de iesire ajunge la minim.O protectie externa ce actioneaza asupra semnalului de intrare nu se poate implementa fara risc daca acest interval este mai mare de cateva zeci de microsecunde.Acest timp insa depinde de numarul de finali, curentul lor de varf si SOA.In graficul de Slew Rate in coborare poti masura aceasta diferenta.
Link spre comentariu

Alex ai gresit cablajul. Din nodul in care se intalneste baza lui Q26 cu C4 si D1 trebuie sa plece un traseu care da de R4 , apoi de R65. La tine acest traseu ajunge in baza lui Q1, ceea ce este gresit. In partea de jos a schemei sunt vreo 3 trasee paralele care te pot incurca , asa ca ai grija. Unul este de semnal si ajunge in baza lui Q1, altul este alimentarea de 50V, iar celalalt este treasul care leaga sursele de CC intre ele ca sa poata functiona.

Link spre comentariu

Am verificat o data cablajul cap-coada si pare sa fie bine acum. Ar fi o inadvertenta dar care nu afecteaza functionarea. In etajul de intrare intre sursele de CC si diferential exista un grup de doua rezistoare, R5+R75 si R38+R74. Fiecare are cate 1kohm. Pe PCB , R5+R75 exista si au valorile din schema, in schimb celalalt grup a devenit o singura rezistenta, R38 de 2kohm. Ar fi bine daca ar puta si aici sa fie doi rezistori de cate 1kohm in loc de unul echivalent. In felul asta disipatia termica per rezistor este injumatatita si se reduce si capacitatea parazita peste grupul de rezistoare ,la circa jumatatea valorii unui singur rezistor. Lucrul asta are o oarecare importanta in sursele de CC.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări