Shambala Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 (editat) Daca vrei pot sa iti imprumut un egalizator grafic profesional (2x32 benzi) sa faci teste... Dupa 2-3 saptamani dupa ce te obisnuiesti cu sunetul "egalizat grafic" pot sa iti imprumut si unul parametric (2x5 benzi - adica are 5 puncte de reglaj, la fiecare punct se poate regla frecventa, amplitudinea si panta reglajului)... sa ai cu ce iti umple timpul liber pana la Sarbatori :)) (Intra si cablurile "la pachet") Editat Octombrie 25, 2018 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Tu care te-ai jucat cu amindoua pe care l-ai alege să-l folosești dacă ar fi nevoie sa folosești o corecție tonala. Sa nu-mi dai un răspuns de genul ca tu nu folosești pt ca altfel nu le cumpărai. Dacă ar fi sa folosești de care ai alege? Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 4 hours ago, vlad228 said: Adevarul este ca... ai dreptate. Referitor la controlul tonului cu ajutorul releelor Fa-l cu digipot-uri si scapi de problema spatiului. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 26, 2018 Partajează Postat Octombrie 26, 2018 (editat) Hmmm, adevarul este ca acum nu le folosesc, dar cand le-am cumparat fireste ca am stat si m-am jucat cu ele indelung. Raspunsul corect la intrebarea ta este - pe ambele. Pt corectii superficiale il pot folosi pe cel grafic, dar de ceva vreme nu prea o mai fac; cand sunt curios sa ascult cum suna unele piese (in special de jazz pe instrumente reci) cu diferite accentuari sau atenuari destul de punctuale il folosesc pe cel parametric. Oricum posibilitatile oferite de cel parametric sunt mult superioare unui eq grafic, dar e nevoie de ceva timp sa te obisnuiesti sa il folosesti fara sa strici muzica. Daca este sa fac un sistem de auditie permanent probabil ca ar ramane conectat doar cel parametric (are posibilitate de by-pass). Editat Octombrie 26, 2018 de Shambala Link spre comentariu
vlad228 Postat Octombrie 27, 2018 Partajează Postat Octombrie 27, 2018 (editat) On 10/25/2018 at 11:40 PM, Thunderer2018 said: Fa-l cu digipot-uri si scapi de problema spatiului. Salut! M-am gandit la potentiometre digitale insa...e problema mare cu programarea unui microconroller care sa le comande. Eu nu stiu deloc programare (nu prea stiu nici electronica foarte multa, dar asta e alta problema ). Pana la urma, cred ca o sa imi cumpar un arduino si voi incerca sa ma joc un pic cu el (incepand cu ledul care clipeste) si sa vad ce iese. Voi vedea... timp sa am, ca dorinta de a invata lucruri noi este. Editat Octombrie 27, 2018 de vlad228 Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Digipoturi sunt de 2 feluri: tip up/down sau comunicatie SPI/I2C. La primul tip faci tu protocolul de comunicatie (practic te joci cu temporizari pe 2 pini). La al doilea folosesti biblioteci deja disponibile (rar trebuie sa creezi tu una). Iti recomand MCP41HVxx. Alimentat in +/-15V. Pe SPI. Link spre comentariu
vlad228 Postat Octombrie 28, 2018 Partajează Postat Octombrie 28, 2018 Multumesc pentru informatii. Reprezinta un bun punct de plecare. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Decembrie 3, 2018 Partajează Postat Decembrie 3, 2018 Va salut! Vinde cineva de aici pcb-uri sara-amp facute in fabrica? As dori sa cumpar vreo 4 bucati. Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 6, 2018 Partajează Postat Decembrie 6, 2018 On 12/3/2018 at 3:56 PM, vlasin_alin said: Va salut! Vinde cineva de aici pcb-uri sara-amp facute in fabrica? As dori sa cumpar vreo 4 bucati. Si eu sunt interesat de 2 buc. Poate ne strangem mai multi si punem de la un grup buy, eventual si pentru componente de calitate Link spre comentariu
vlad228 Postat Decembrie 20, 2018 Partajează Postat Decembrie 20, 2018 Buna seara! Ma bucur sa vad ca se gandeste cineva sa faca un group-buy. Este un amplificator foarte bun. de cand l-am terminat de construit, parca nu prera ma mai satur de ascultat la el. Voi atasa mai jos fisierele gerber dupa care am dat comanda pentru cablajele care sunt monatate acum in amplificator. Am reparat eroarea care genera acea bucla de masa insotita de brum si am folosit componente in capsule comune usor de procurat. Sunt doua mici erori pe care le voi remedia zilele urmatoare (cand voi avea timp si dupa ce voi gasi fisierele eagle pe care le am pe un alt calculator voi repara acele doua mici erori ca sa fie totul perfect). In principiu este vorba despre un pad care face contact cu un traseu si despre doua diode care trebui montate invers fata de cum sunt pe silkscree, iar padurile lor trebuie unite cu planurile de cupru adiacente. Amplificatorul a fost cateva zile la sesebe - va poate spune si el niste impresii. Parerea mea este ca acest amplificator merita construit, mai ales ca este conceput de un romana de-al nostru care poate oferi consultanta referitoare la constructia lui si mai beneficiaza si de cel putin doua variante de cablaj testate si perfect functionale (varianta lui alexmm si varianta mea). Chiar m-as bucura sa il vad construit in mai multe exemplare. Voi putea oferi pe parcura si detalii referitoare la o fixare mai facila pe radiatoare (daca va fi interes). Gerberele atasate sunt exact cele pe care le-am comandat la fabrica. sara rev 2 - gerbere.zip Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 20, 2018 Partajează Postat Decembrie 20, 2018 (editat) Vlad a fost la un pas sa ramina fără amplificator. Știți sintagma aia fiecare memorie parca era alta melodie?!? Deși si Yamaha mea suna foarte bine, abia după ce i-am înapoiat Sara lui Vlad am putut sa fac o diferențiere clara. La început cind am schimbat boxele de pe Yamaha pe Sara nu părea sa fie o diferență semnificativa între ele dar apoi după ce am tot ascultat și am început sa aud sunete noi la melodii foarte cunoscute, o a doua voce în fundal ca un ecou foarte palid, sau o chitara armonie aflata undeva în spate bine pe o melodie rock sau zgomotul respirației și salivei în gura la melodii jazz, am început să-mi dau seama de diferențe. Cind a trecut Vlad și a luat amplificatorul și a trebuit sa pun boxele înapoi pe amplificatorul meu, ca să folosesc expresia unui prieten care a patit ceva similar, parca s-a pus o pătură sau cearșaf peste boxe. Au dispărut o parte din detalii iar sunetul nu mai este asa de aerisit. Mi-am cautat condesatorii haudiofili "Muse" cumpărați acum poate peste un an pt upgrade la Yamaha și zilele astea o fac iarăși bucăți (a 3-a sau a 4-a oara) și am sa-i schimb și am sa fac și ceva măsurători cu osciloscopul. Am un CD masterizar haudiofili, cumpărat acum vreo 10 ani din Germania, CD cumpărat ca să am o referinta "standardizata" și pe care l-am ascultat pe foarte multe sisteme sau căști pt ca în general se găsește în mai toate show-room-urile din străinătate. Great Voices vol. 1 de la Inakustik. Pot sa spun fără se exagerez deloc ca ansamblu format din DAC-ul meu, Sara lui Vlad și boxele făcute de mine (3 cai) suna mai bine și mai echilibrat decit ultimul sistem ascultat de mine în septembrie într-un show-rom din Germania (timp de aproape o ora cu teancul de cd-uri linga și telecomanda într-o mina), sistem de peste 200keuro și care avea lipsa bass iar cind întra vocea acoperea toată melodia. Chiar dacă acel sistem era foarte foarte detaliat, dezechilibrul ce l-am perceput la banda de frecventa m-a făcut sa nu-l apreciez prea mult. Cind a trecut varul meu pe la mine și a ascultat și el sistemul de acasă de la mine și eu i-am spus ca vreau sa modific filtrele la boxe mi-a spus ca ma alint........ Editat Decembrie 20, 2018 de sesebe 1 Link spre comentariu
Vizitator Paul66 Postat Decembrie 20, 2018 Partajează Postat Decembrie 20, 2018 Sa asculti ceva pe lampi clasa A , SE , facut la meserie. Nu-ti trebue atat timp sa iti dai seama ca-i altceva. E mai greu cu boxele, neavand putere mare, pretinde sensibilitati mai mari. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 21, 2018 Partajează Postat Decembrie 21, 2018 Nu-mi plac lămpile. Poate nici nu am ascultat foarte multe modele și poate nici topurile de implementare dar numai faptul ca te bazezi pe distorsiuni ca să-ți păcălească urechea ca suna bine ma face sa nu caut sa ascult asa ceva. 1 Link spre comentariu
Vizitator Paul66 Postat Decembrie 21, 2018 Partajează Postat Decembrie 21, 2018 1 oră în urmă, sesebe a spus: ... dar numai faptul ca te bazezi pe distorsiuni ca să-ți păcălească urechea ca suna bine ma face sa nu caut sa ascult asa ceva. Asta e o prostie promovata din gura-n gura, sau gresit interpretata. Si gata cu off,topicul. Felicitari vlad228 pentru realizare. Link spre comentariu
vlad228 Postat Decembrie 21, 2018 Partajează Postat Decembrie 21, 2018 Multumesc, sesebe, pentru impresiile tale despre acest amplificator. Toate cele bune! Link spre comentariu
Postări Recomandate