Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

Mai cautati un pic si la parametrii din PDF referitor la I FSM

Daca (obligatoriu) ai un softstart la alimentarea trafo, diode de 8A sint arhisuficiente pentru 2 etaje finale de 100W.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Lucrul la acest amplificator merge foarte greu, dar merge. Desi mi-au ajuns cablajele pentru sursa si protectie de ceva vreme, abia astazi am avut un pic de timp liber sa " simulez'' un pic cutia si asezarea in cutie. Imi era frica ca nu imi vor incapea toate modulele si cele doua transformatoare r-core si deja ma gandeam sa folosesc o cutie ceva mai inalta cu o alta asezare. In urma acestei simulari am observat ca este suficient spatiu atat pentru cele doua transformatoare  (pe viitor este posibil sa folosesc un singur transformator, toroidal, cu tensiunile secundare mai mari), pentru modulele de filtrare, protectie si selectie surse/volum cu relee (care nu apar in poze) cat si pentru o eventuala ecranare a transformatoarelor, daca va fi cazul. Urmeaza sa dau panoul frontal pentru a fi prelucrat la cnc si apoi sa dau comanda de restul carcasei la userul cristinelbm.

Mai jos atasez niste fotografii cu ''simularea'' facuta.

Multumesc tuturor celor care pana acum m-au ajutat atat cu sfaturi cat si cu anodizarea panoului frontal.

Toate cele bune!

IMG_3203.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Editat de vlad228
adaugare
Link spre comentariu

Daca aveti vreun proiect serios de sursa de alimentare smps pentru acest amplificator, il imbratisam in acest topic cu drag. Sunt fanul transformatoarelor dar m-am plictisit de ele si in plus ma enerveaza greutatea lor la culme. Daca se poate bine si altfel de ce nu !

Link spre comentariu

Raimond, poate fi un ''chalenge'' sa te apuci de o sursa proprie. Chiar daca spurca tot audiofilismul din amplificator, o asemenea sursa, eu zic ca merita exeprienta.

Cum ar spune americanul ''it's not the destination but the journey that matters most'' !

Link spre comentariu

Problema e ca am ascultat amplificatoare in clasa D cu surse smps care sunau bine. E adevarat ca nu la nivelul unei clasa AB de top dar totusi, as fi ascultat cu placere muzica la ele..Prin urmare o clasa AB de ce n-ar suna si ea bine cu un smps ? Nu-i obligatoriu sa ascultam muzica numai intr-un stil purist. Eu mai beau si bere cu placere daca e bine facuta. Nu doar vinul este miezul din dodoasca. :-)))

Este bine sa respecti traditiile si calitatea dar e rau sa bati pasul pe loc, sa ramai intepenit.

Maxente, da, ai perfecta dreptate, calatoria insasi este fascinanta.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Proiectul meu se apropie de sfarsit. Astazi am primit carcasa (o colaborare dintre Cristi Stavila @cristinel_bm si frontpanel.de). Din punctul meu de vedere, carcasa mi-a iesit exact asa cum mi-am dorit. Urmeaza ca luni sa montez toate modulele din componenta amplificatorului si sa testez si eu, intr-un final (nici nu mi-am dat seama cand au trecut aproape doi ani de cand am inceput acest proiect) acest amplificator.

IMG_3214.jpg

IMG_3215.jpg

IMG_3216.jpg

IMG_3217.jpg

IMG_3218.jpg

IMG_3219.jpg

IMG_3220.jpg

IMG_3221.jpg

IMG_3222.jpg

IMG_3223.jpg

IMG_3224.jpg

Link spre comentariu

Cristi este artistul in acest caz. 

Contributia mea a constat in:

-niste mazgaleli pe care eu le credeam inteligibile- asa zise planuri pe care nu a reusit sa le descifreze. I-am explicat, apoi, in cuvinte ceea ce vreau si am avut noroc ca am gasit pe net o foto a unui amplificator Amfiton care are o carcasa relativ asemanatoare.

Dupa toate acestea mi-a spus ca, prin mijloacele lui, ii este aproape imposibil sa imi faca aceasta carcasa, dar "II PLAC PROVOCARILE" si va face tot posibilul sa o faca.

- desenul panoului frontal, facut de mine in programul FrontPanel Express, program din care am dat direct comanda, in Germania, pentru panou si dupa ce l-am primit i l-am trimis lui Cristi.

- contributia financiara.

Ii multumesc si pe aceasta cale pentru realizarea de exceptie a acestei carcase, realizare care m-a adus si mai aproape de implinirea unui vis.

Editat de vlad228
Link spre comentariu

Acum pune repede piese in carcasa si fa o poza sa vedem cum va arata   :)

ps - eu nu as fi sudat acea tabla despartitoare.  I-as fi facut talpa o idee mai lata si inca 2 urechi pt prindere laterala si as fi prevazut prindere cu suruburi.  Poate va fi nevoie sa o muti mai intr-o parte sau in alta.

Fata as fi facut-o cu 3-4mm mai mare in fiecare directie si i-as fi eloxat negru si marginile.

Editat de Shambala
Link spre comentariu

Pana luni nu am cum sa pun nimic in ea :(.

Referitor la tabla aceea despartitoare, asta e :). Sper sa nu fie nevoie sa o mut. Oricum va trebui sa mai fac niste decupari prin ea pentru cablul ribbon ce va comanda modulul de control al surselor si al volumului. Mai am ceva de lucru, dar nimic din ce nu pot eu realiza cu mijloacele de acasa.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări