sk24bpo Postat Iulie 11, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2017 Ideea nu este ca acel grup de condensatori sa debiteze curent pentru necesarul din banda audio, ci sa acopere necesarul de curent pana cand amplificarea fara reactie globala cade in zero, deci spre 1Mhz. De asemenea sa poata mentina fT-ul tranzistoarelor finale de 30Mhz. Practic electroliticul de acolo trebuie sa fie cat de mic fizic posibil, cu un ESR moderat ca sa faca treaba dar sa nu dea nastere la rezonante parazite. Valoarea in uF chiar nu prea conteaza. Poate sa fie foarte bine si de 22uF dar sa aiba un ESR undeva intre 0,3-1 ohm. Cel mic poate fi ceramic dar e preferabil sa fie plastic din cauza ESR-ului care nu scade sub 0,1ohm. Ceramicii au ESR-ul extrem de mic, in zona mohmilor iar asta poate genera rezonante, oscilatii. Link spre comentariu
DIYWorks Postat Iulie 12, 2017 Partajează Postat Iulie 12, 2017 Are cineva informatii de unde se poate cumpara solutia pentru stanare ? Nu stiu daca mai ai nevoie de un raspuns dar eu am luat solutia asta de la conex...dar ai grija...Sur Tin este extrem de toxica,cauzatoare de cancer si mutatii genetice,tie si urmasilor tai Link spre comentariu
vlad228 Postat Iulie 13, 2017 Partajează Postat Iulie 13, 2017 Astazi am avut un pic de timp liber si am incercat sa populez un cablaj. Mai jos sunt cateva foto cu ce a iesit. Restul componentelor le voi planta in weekend (sper) si tot atunci voi fixa modulul pe radiator si voi testa daca functioneaza. Pana atunci...scuze pentru calitatea fotografiilor- sunt facute cu telefonul. Toate cele bune! Link spre comentariu
DIYWorks Postat Iulie 13, 2017 Partajează Postat Iulie 13, 2017 Buna seara tuturor! Am si eu niste intrebari mai prostesti despre SARA 2016 dar necesare ca sa termin realizarea unui modul de proba.... 1.De cat trebuie sa fie sigurantele de pe modul? De 5 A? 2.N-am gasit semireglabil de 520R,se rotunjeste la 500R sau merg si alte valori? 3.Pentru doua module SARA 2016,ce valoare trebuie sa aiba siguranta de pe retea? 4.Minusul pentru difuzor il pot lua de unde se conecteaza GND-ul alimentarii? Cam astea sunt nelamuririle mele,momentan! Apreciez daca mi-ati putea raspunde!Multumesc! Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 13, 2017 Partajează Postat Iulie 13, 2017 (editat) Cind ai sa găsești semireglabil de 520ohm sa ma anunți și pe mine. Legat de siguranțe..... Sint multe de spus iar tu nu ai dat suficiente informații ca de exemplu: tensiunea de alimentare utilizata și impedanta de sarcina sau tipul trafului (tole, E+I, sau toroidal) sau dacă ai circuit de start lent sau nu. Editat Iulie 13, 2017 de sesebe Link spre comentariu
George Postat Iulie 13, 2017 Partajează Postat Iulie 13, 2017 Minusul pentru difuzor il iei de la punctul comun de masa de la condensatorii de filtraj de dupa puntea redresoare. Link spre comentariu
Mircea Postat Iulie 13, 2017 Partajează Postat Iulie 13, 2017 Cind ai sa găsești semireglabil de 520ohm sa ma anunți și pe mine. Puteai sa-i replici ca un semipot multitura de 1k ar fi bun de folosit. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 14, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2017 (editat) Semireglabilul este multitura de 500 ohm sau 1.000 ohm, la alegere. Siguranta generala de pe 230vac poate fi de 3,15A temporizata, dar functie de utilizarea ampului poate urca pana spre 5-6A. Sigurantele de pe module sunt rapide sau ultra-rapide si initial pana trec testele de functionare se folosesc valori in jurul a 2A, apoi cele finale intre 5A si 10A, poate chiar si 15A(doar ultra-rapide) in aplicatiile pretentioase. Editat Iulie 14, 2017 de RaimondAudio Link spre comentariu
DIYWorks Postat Iulie 14, 2017 Partajează Postat Iulie 14, 2017 Va multumesc tuturor pentru raspuns,chiar si domnului sesebe...chiar daca nu a tinut cont de precizarea mea(intrebari prostesti)..si tot pentru domnul sesebe mentionez ca r11 este trecuta in schema cu 520R,de aceea am intrebat de semireglabil,iar alimentarea se face dintr-un toroidal,la +/- 50V,transformatorul avand circuit de soft start iar sarcina folosita este de 8 ohmi. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 14, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2017 Deci alimentarea dvs. va fi la +50Vdc/-50Vdc, da ? Sper ca nu aveti 50Vac la traf... Link spre comentariu
DIYWorks Postat Iulie 14, 2017 Partajează Postat Iulie 14, 2017 Nu,nu este 50VAC,tensiunea mentionata de mine este tensiunea dupa redresare si filtrare Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iulie 14, 2017 Autor Partajează Postat Iulie 14, 2017 Ok, e perfect asa. Link spre comentariu
DIYWorks Postat Iulie 16, 2017 Partajează Postat Iulie 16, 2017 Filtrajul de 2x20000uF e suficient?Pot ridica pana la 2x 80000uF daca este nevoie...Ce fenomene negative ar aparea la valori asa mari? Link spre comentariu
Bebelu Postat Iulie 16, 2017 Partajează Postat Iulie 16, 2017 Da, 2x20.000uF sunt suficienti pentru tot amplificatorul stereo. Poti pune si 2x80.000uF daca doresti. Cu cat cresti capacitatea pe langa beneficii care vor fi din ce in ce mai mici, vor aparea si neajunsurile. Curentii de incarcare mai mari vor forta puntea redresoare, traful si siguranta. Ar fi bine ca fiecare canal sa aibe propria redresare si filtrare. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 16, 2017 Partajează Postat Iulie 16, 2017 Patrunderea armonicilor retelei in alimentare, fenomen generat de curentii imensi prin diodele redresoare. Necesitatea utilizarii unor diode redresoare de curenti foarte mari si eventual mai rapide. Cind treci de o anumita valoare a filtrarii alimentarii ai mai mult dezavantaje decit avantaje. Un amplificator de calitate, cum este SARA, nu are nevoie de o filtrare imensa a alimentarii pt ca are o rejectie de alimentare foarte buna. Filtarile imense se folosesc la amplificatoarele in clasa A care nici rejectie buna pe alimentare nu au de obicei. Link spre comentariu
Postări Recomandate