Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

Daca se baga cineva sa cumpere din link-ul de mai sus sunt si eu interesat de 1 flacon sau doua....

Dar, cred ca ar trebui sa revenim din nou la discutiile despre sara si sa terminam cu off-topicul...cred ca se pierde din vedere un lucru important: Cel mai bun lucru este cel pe care il ai si pe care il folosesti => cred ca un cablaj facut la fabrica, fara pretentii audiofile, dar pe care ti-l permiti si pe care il foloseti lentru a construi ceva este mai bun decat orice cablaj la care doar visezi ca il vei avea la un moment dat acoperit cu tot felul de mofturi...)

In alta ordine de idei, este vreun user care a apucat sa verifice daca cablajul postat de mine contine erori de rutare? Eu sper sa reusesc in seara aceasta.

Editat de vlad228
Link spre comentariu

Am mai avu timp sa mai fac niste modificari ale ultimultui cablaj prezentat. Postez imaginile ultimei variante precum si doua capturi dintr-un program de vizualizat grberele 3d. Pareri? Maine, sau cel tarziu miercuri voi da comanda la fabrica (10 cablaje sau 20 -nu m-am hotarat inca). daca dau comanda de 10 cablaje, nu va mai fi niciunul disponibil. Dupa testarea practica voi posta si gerberele pentru a putea face fiecare cablajele.

Am mai adaugat niste conectori pe cablaj pentru a face posibila alimentarea separata etajului fina si a etajului de intrare, in functie de cum doreste fiecare.

Cred ca aceasta varianta este cea mai aerisita si cea mai corecta dintre toate cele postate de mine (in total, cred ca am redesenat acest cablaj de vreo 10-15, atat tht cat si smd) pe o durata de cateva luni (de prin decembrie pana acum).

3d_top.jpg

3d_bottom.jpg

all.jpg

top.jpg

Editat de vlad228
Link spre comentariu

Cred că devine absurd să tot repet faptul că tranzistoarele " pereche " trebuie cuplate termic " față-n față " , indiferent că discutăm de etajul diferențial sau despre etajul cascod etc .

Din punctul meu de vedere , proiectul actual este un rateu grandios , la pretențiile și performanțele schemei , totul ar putea fi mai bun .

Ce naiba ... nu este așa de greu să puneți tranzistoarele alea față-n față .

Link spre comentariu

Probabil se bazeaza ca aerul din carcasa este aproape uniform incalzit la aceeasi temperatura, "unificind" temperaturile.

Cea mai mare eroare posibila, aerul este slab conductor termic iar presupunind ca ar fi valida ideea cu uniformizarea temperaturii de catre aerul din interior, inertia termica este imensa.

Succes!

Link spre comentariu

De ce te complaci in comentarii puierile Victor?

Tu esti cel care genereaza discutiile mai mult sau mai putin OFFTOPIC.

Cuplajul termic al tranzistoarelor de intrare desi este o varianta utila si care da bine in review-uri, este, ca si aurirea cablajului, o imbunatatire mai mult de fatada decit de utilitate.

Etajul de intrare lucreaza in clasa A si are o disipatie constanta si infima care nu variaza cu semnalul aplicat.

Daca neglijam comportamentul tranzitoriu de imediat dupa POWER ON, aceste tranzistoare de intrare se vor gasi permanent la o temperatura constanta, temperatura interna a carcasei.

Parerea mea, si stiu ca nu esti de acord cu ea dar te rog sa te abtii, este ca aurirea cablajului ca si cuplajul termic strins intre tranzistoarele de intrare, nu sint decit niste NICE TO HAVE si nicidecum MUST TO HAVE cum mi se pare mie ca tot sustii.

Diferentele intre o placa fara optiunile de mai sus si aceeasi placa cu optiunile de mai sus, sint cel mult marginale si cel mai probabil nu vor putea sa fie diferentiate de aproape nimeni la un blind test. Nu ma pun acum cu cei cu urechi de liliac.

Schema de la SARA este suficient de performanta ca sa nu mai aiba nevoie si ulei de sarpe audiofil ca sa sune bine.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări