bucegi Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 Si eu sunt interesat de o pereche de cablaje. Vlad te rog sa nu ma uiți😊 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 9, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2017 (editat) http://i67.tinypic.com/29dztj9.jpg arata rau? Nu arata rau, din contra, dar in regim de amator ne intindem si noi cat ne lasa plapuma, ma rog, portofelul. Or veni vremuri mai bune si pentru bijuterii dar deocamdata strictul necesar trebuie sa fie cel mai bun prieten mai ales ca as dori ca SARA2016 sa fie un proiect de masa, sa dea curaj amatorilor sa ia pistolu' in mana Din cand in cand mai anunt ca SARA2016 incepe de la pagina 93 al acestui topic. Editat Iunie 9, 2017 de RaimondAudio Link spre comentariu
alex mm Postat Iunie 10, 2017 Partajează Postat Iunie 10, 2017 Un cablaj mai recent Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 10, 2017 Partajează Postat Iunie 10, 2017 Finalii sunt împerecheați ? Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 10, 2017 Partajează Postat Iunie 10, 2017 Nu am nimic cu nimeni, dar e clar ca metoda finisarii padurilor cu aur e gresit inteleasa. In poza de mai sus arata excelent cablajul finisat asa cu aur. Care mai e scopul acoperiri acelei suprafete cu aur daca noi oricum o acoperim cu fludor ???? O finisare cu aur e utila la interconectari unde nu necesita lipire cu fludor cum sunt memorii ram, placi video, conectori S-ATA, PCI-ex. etc. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 11, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2017 Nu cred ca padurile acestui cablaj sunt aurite. Doar lumina le face sa para asa. Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Nu cred ca padurile acestui cablaj sunt aurite. Doar lumina le face sa para asa. Ce lumina ? Pai uita-te la tranzistorii din dreapta, se observa de la o posta ca e staniu pe spatele lor. Se vede clar ca placa a fost acoperita cu aur Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Am văzut maruntaie de aparatură medicală ... traseele erau aurite integral , nu stanate . Ce să vezi , producătorii de aparatura medicală nu luau lumina de pe Elforum . Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Am văzut maruntaie de aparatură medicală ... traseele erau aurite integral , nu stanate . Ce să vezi , producătorii de aparatura medicală nu luau lumina de pe Elforum . Exact ! Noi nu vorbim aici de aparatura medicala si scule speciale unde s-ar justifica asa ceva. Cablajele pe care le facem noi, in general, sunt normale, finisarea se face doar la partea expusa nu si ce e sub ''solder mask''. Se poate verifica usor prin zgarierea vopselei. A PCB surface finish is a coating between a component and a bare board PCB. It is applied for two basic reasons: to ensure solderability, and to protect exposed copper circuitry. Un cablaj acoperit total cu aur nu cred ca e de nasul nostru, nu cred ca ne-am permite asa ceva la nivel de hobby. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 11, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2017 Faceti cablajele la fabrica dupa cum aveti banuti. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Se poate face orice , cu îndemânare si suflet ! Începând de la un suport de carton și componente lipite pe pioneze cositorite , urmând ca legăturile între componente să se facă cu sarma de Cu , până la conexiuni cu reglete sau cose . Asta pentru userii saraci :) ! Cei cu dare de mâna pot folosi PCB-uri din ceramică sau teflon și trasee de Cu aurit , introduse în incinte etanșe , avand in interior o atmosferă de gaze neutre . Eu cred că merită să renunți la un pachet de țigări pe săptămână și să comanzi în China cablaje aurite ... Schema SARA merită o investitie pe măsură în componente și PCB , părerea mea . Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Mofturi audiofile. Nu zic ca-i scump dar nu se merita sa faci un cablaj aurit, plus valoare va fi in cantitatea de aur utilizata nu intr-un sunet mai deosebit. Pariez ca nici o ureche de liliac nu va face diferenta intre un cablaj aurit si unul stanat. Vrei sa-l faci aurit pt ca arata mai frumos, da dar atunci nu-l pui in cutie închisă ci il lasi pe masa ca sa se vada aurul. Poti sa folosesti si fire tot din aur fara izolatie ca sa se vada aurul si dacă mai auresti si cutia e numai bun de vîndut la cocalarii cu lanturi de 2kg la gît. Problema este ca nu stiu daca sună bine manelele pe un amplif asa de performant Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 Pai aurul nu se depune pentru frumusețe , ci anticoroziune . Cocalarii maneliști sau rochiști vor doar " vați " , nu calitate audio . Deoarece nu puteți pricepe rostul depunerii de aur pe traseele PCB , nu mă miră că încercați să transmiteți mesaje negative în acest subiect . Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 11, 2017 Partajează Postat Iunie 11, 2017 În timpul lipirii, aurul de pe cablaje formeaza compusi intermetalici cu staniul din aliajele de lipit, compusi care ramân pe exteriorul lipiturii si au obiceiul sa încetineasca formarea filamentelor de cositor (tin whisker). Alierea aliajului de lipit cu aur nu are acelasi efect. Link spre comentariu
Postări Recomandate