Manica Stefan Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 As vrea sa construiesc un amplificator si nu stiu ce sa aleg Sara2016 sau Apex a40. Din punct de vedere al performantelor ce imi recomandati? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 9, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2017 (editat) Putem discuta pe marginea performantelor ambelor amplificatoare dar eu nu stiu specificatiile de la Apex A40. Un link ne-ar ajuta. La prima vedere trebuie subliniat ca sunt doua topologii diferite, VFA si CFA, fiecare cu avantajele si minusurile sale. Eu ti-as recomanda SARA2016 tinand cont de performantele foarte bune, simplitatea schemei si usurinta in depanare de catre orice electronist. Evident ca eu am un grad mare de subiectivism si nu trebuie neaparat sa tii cont de sugestia mea. Editat Iunie 9, 2017 de RaimondAudio Link spre comentariu
Manica Stefan Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 (editat) Este vorba despre acest amplificator. Apex A40. http://www.elforum.info/topic/98305-amplificator-audio-a23-apex-tip-cfa/page-4 Dati-mi si mie, va rog, cablajul pentru sara 2016 in oglinda sa il pot face prin metoda press n peel. Multumesc. Editat Iunie 9, 2017 de Manica Stefan Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 Sau poti incerca varianta facuta de mine CFA cu mosfeti IRFP http://www.elforum.info/topic/115478-amplificator-mosfet-cfa/?p=1432770 Te pot ajuta si cu niste cablaje de fabrica Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 As vrea sa construiesc un amplificator si nu stiu ce sa aleg Sara2016 sau Apex a40. Din punct de vedere al performantelor ce imi recomandati? Mie schema la Apex a40 mi se pare prea stufoasa la partea de intrare si pt stabilitate ar cam trebui si un servo-dc pt ca arhitecturile astea sint cam instabile termic. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 9, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2017 (editat) Am multe cereri in privat de cablaje pentru SARA2016. Eu va recomand sa faceti o serie de macar 10 bucati in China, sa faceti un group-buy. Pretul este destul de mic per cablaj iar cu marfa pe stoc nu veti ramane garantat. E chinuiala cu cablaje facute acasa cand se pot face la fabrica excelente si la preturi mici. Editat Iunie 9, 2017 de RaimondAudio Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 (editat) Cel mai bine asa ! Sigur se gasesc doritori, unul din ei sunt eu. Vreau sa il incerc si eu la un moment dat. SSB, parca tu ai terminat de desenat cablajul, poate scoti cateva placi la fabrica. @vlad228 parca terminase si el desenul la varianta lui. La cat costa sa faci niste cablaje in fabricile din China nici nu mai merita chinul sa il faci acasa cu metoda foto sau fierul de calcat, doar daca trebuie testat bine inainte sa fii sigur ca nu ai bube cu oscilatiile sau mai stiu e ce. Editat Iunie 9, 2017 de maxente Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 (editat) 10 bucati la 15/25cm, TG170-180,doua layere,1.2mm grosime, aurit, cu pcb way 200 de dolari...e ieftin? n-am dat niciodata comanda de asa ceva. Esti sigur ? Si de ce cu ''gold'', ca sa dea mai bine la bashina audiofila ? Astea sunt snobisme de 3 lei. Editat Iunie 9, 2017 de maxente Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 Tocmai tu care ai fost pe la imperialiști nu stii subdiviziuni unităților de masura imperiale?!? Aia sint miimi de inci. De exemplu 100mil este distanța dintre terminale la multe integrate: 2.54mm Link spre comentariu
maxente Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 Mai sunt si altii care fac cablaje in afara de pcbway Intrebare: cu ce ma ajuta pe mine acele paduri acoperite cu aur cand restul de traseele de pe cablaj sunt din cupru neacoperit cu nimic (in afara de vopseaua ''solder mask'' ) si in conditiile in care terminalele componentelor, pe care le voi planta, sunt si ele din cupru sau aliaj din cupru doar stanat, cel mult ??? Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 Buna seara! Am mai avut putin timp zilele acestea sa mai cosmetizez ultima varianta de cablaj postata de mine. Am adaugat valorile componentelor, am introdus si acea rezistenta de ground lift si am mai cosmetizat un pic traseele. Cablajul are dimensiunile de 167/83 mm, iar la pcbway, 10 bucati ar costa 39 de dolari (varianta de baza, fara mofturi)), fara transport. Nu am avut timp, inca, sa verific concordanta cu schema, adica sa verific daca exista erori electrice. Atasez mai jos fisierele pdf care contin schema (va rog sa nu va speriati de ea- din punctul meu de vedere rolul ei nu este unul cosmetic, ci este de ajutor in evitarea erorilor electrice ), si layerele silk, top, bottom si silk+top+bottom. Schema dupa care am rutat este cea postata de mai multe ori de Raimond. Atasez aceste fisiere deoarece, poate, vreun user interesat, ar putea sa verifice si el concordanta cu schema (pun accentul pe acest aspect deoarece orice eroare se poate traduce in nefunctionarea montajului si nimeni nu isi doreste acest lucru). In ceea ce priveste executia practica, vad doua posibilitati: - eu voi verifica zilele urmatoare corectitudinea cablajului si voi da comanda de 10 bucati. Din acestea, 4 sunt ale mele, 2 sunt pentru sesebe si voi mai avea disponibile inca 4 bucati pentru doritori, dupa testarea practica. Dupa aceste etape, pun la dispozitie toate fisierele necesare realizarii cablajelor la fabrica. -o alta varianta ar fi sa generez gerberele (dupa ce cablajul va fi verificat de mai multi useri) si sa se organizeze un grup-buy. De group-buy nu ma voi ocupa eu deoarece nu am timpul liber disponibil pentru asta. Dezavantajul ar fi ca toti participantii vor primi niste cablaje care nu au fost testate practic. In ceea ce priveste componentele, voi posta in curand si o lista cu foot-printurile utilizate. silk.pdf silk+bottom.pdf silk+top.pdf all layers.pdf schema.pdf Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 9, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2017 Exact de aur pe cablaj aveam nevoie )))))))))) Link spre comentariu
sk24bpo Postat Iunie 9, 2017 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2017 Excelent Vlad, un lucru facut bine care va usura viata multor pasionati. Link spre comentariu
vlad228 Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 Multumesc! Deoarece eu am avut acces la rezistente neinductive, duble, pentru emitorii finalilor, am tinut neaparat sa ii folosesc. Problema este ca nu am foarte multe bucati (voi putea oferi catorva useri). Nu intentionez sa modific cablajul pentru rezistori normali (i-ar mari dimensiunile si nu imi doresc) si din acest motiv am desenat un si un cablaj adaptor pe care am folosit capsule de rezistori de 1W, cate 3 de 1ohm in paralel. Postez mai jos pdf-urile. silk.pdf silk+ trasee.pdf Link spre comentariu
daniels Postat Iunie 9, 2017 Partajează Postat Iunie 9, 2017 Doresc si eu o pereche de cablaje dacă mai sunt. Link spre comentariu
Postări Recomandate