Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

sk24bpo

Postări Recomandate

Eu n-as folosi smd-uri mai mari de 1206 nicaieri. Daca vrei sa pui piese mai de putere undeva, atunci pune THT, n-are rost te complici cu smd-uri. Cu cat e carcasa mai mare cu atat sint sanse mai mari sa trozneasca smd-ul cand indoi putin placa. SMD-urile sint pentru puteri mici. 1206 si 0805 sint cele mai misto de lucrat cu ele.

Link spre comentariu

M-am gandit astfel deoarece:

1) un smd mare ocupa, totusi, mai putin spatiu pe cablaj (chiar numai prin lipsa gaurilor- ocupa doar un layer)

2) cred ca o rezistenta de putere mai mare este mai indicata pentru unirea celor doua mase deoarece va introduce zgomot mai mic comparativ cu una de putere mai mica (cred ca zgomot termic...)- dar e foarte posibik sa ma insel.

Acestea au fost motivele alegerii. Cred ca voi tine cont de sfatul tau (ai o experienta muuuult mai mare comparativ cu a mea.

Multumesc pentru sfat!

Editat de vlad228
Link spre comentariu

Bănuiesc că @vlad228 a auzit ceva despre zgomotul de curent sau zgomotul de 1/f care , într-adevăr, este mai mic la rezistențele bobinate față de cele cu carbon de pildă . Sigur , așa cum a zis Dudi, puterea nu contează . Doar tehnologia de fabricație . Pe de altă parte , zgomotul introdus de rezistența care ”unește” masele ( eu aș zice mai degrabă că separă masele ) este una dintre ultimele probleme ale proiectantului unui amplificator .

EDIT Se mai numește și zgomot ”în exces” pentru că excede zgomotul termic la frecvențe mici .

Editat de UDAR
Link spre comentariu

Aceasta rezistenta nu este musai sa fie de 10 ohm. Poate foarte bine sa aibe orice valoare de la zero pana la zece ohm. Totul depinde de cat de bun va fi star-ground-ul. Daca prin buclele de masa parazite vor circula curenti mici, aceasta rezistenta va putea fi micsorata iar sunetul va parea mai fortzos.

Link spre comentariu

Curentul ăla este prea incontrolabil si prea variabil cu temperatura si alte surse de instabilitate.

Cînd proiectezi o schema, tu vrei să o faci cit mai stabilă la toti factorii perturbatori, nu sa sune in functie de vreme.

Posibil să meargă dar cum va merge......nu cred ca o sa ti placa.

Link spre comentariu

Treaba asta vrea s-o faca pentru a creste foarte mult impedanta de intrare ? Sa te tii fluieraturi si posturi de radio... :) As merge mai repede pe varianta inversa: impedanta de intrare mica, impedanta de iesire a sursei si mai mica.

Link spre comentariu

Pai si la fet-uri lasi impedanta de megaohmi in aer ? Nu pui lipit de intrare o rezistenta la masa de...47kohm sa zicem ? Practic sa te folosesti de condensator in felul in care ai spus tu pe langa problema ridicata de Sesebe mai apare problema constituirii unei linii de impedanta foarte mare care mai este si destul de lunga fizic vorbind. In fine, ideea in sine este interesanta dar pare nepractica.

Link spre comentariu

Acel curent este variabil , în special în funcție de fenomenele ce țin de îmbătrânirea componentei .

Soluție tehnică propusă nu este corectă , trebuie neglijată sau chiar propusă la categoria " așa NU " , fără supărare .

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări