Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

Am adus si eu cateva carcase din China. Frumos finisate, chiar n-am avut de comentat pe marginea calitatii dar te omoara transportul, Te costa cel putin 50 de euro(daca e una mica) s-o aduci acasa. Nu mai amintesc de timpii de asteptare. Daca nu e graba, vrei sa faci un amplificator intr-un an de zile, merita de urmarit si varianta cu China, altfel iti mananci nervii si unghiile. Inca o chestie interesanta, in cei 3 ani cat am luat acelasi tip de carcasa din China, pretul s-a marit constant. S-au mai schimbat treburile si pe acolo, s-au invatat la bani frumosi asiaticii.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Carcasa mare la acelasi vanzator/magazin care o oferea pe cea mica.

http://www.ebay.com/itm/ST107-Full-Aluminum-class-A-big-Enclosure-AMP-case-Preamp-box-PSU-chassis-/162387811691

scump mr. pinshuche, scump ...

LS - mai sunt si altele, dar tot scumpe --> $200 +$75 transp...

http://www.ebay.com/itm/ST0068-Full-aluminum-amplifier-enclosure-class-A-chassis-AMP-box-/162352271599

Probabil daca cauti bine gasesti si putin mai ieftin, dar cu tot cu transport tot la comentariul de mai sus se ajunge...

Plus nervii si stresul "cand naiba ajunge odata?" si "oare o fi carcasa care am cerut-o sau altceva ?"

Cel putin pt formatele mari prefer carcasele italiene.

Link spre comentariu

Domnilor, acei 30$ sunt livrarea DHL. In 5 zile mi-a ajuns la usa.

Am bagat in ea un amplif de 100W pe 8ohmi, si mai bag si unul in clasa D pentru woofer.

De asemenea preamp si modul DC detect + delay conectare difuzoare si potentiometru motorizat.

Intra multe, totul e sa o gandesti complet de la bun inceput.

Link spre comentariu

Vlad, nu trebuie sa te intereseze la ce distanta sunt plasate aripioarele radiatorului. Te asiguri ca talpa e de 7-8mm minimum si dai gauri cat sa nu treaca prin radiator. 4mm de filet sunt de ajuns pentru o prindere solida. In nici un caz nu trebuie sa strapungi talpa radiatorului. Vrei sa faci ceva de calitate, o faci cum trebuie

Spor la treaba!

Link spre comentariu

Vlad, daca doresti sa comanzi radiatoare sau carcasa de la Modushop, sa nu cumperi cu inaltimea egala sau mai mica de 12cm. Cablajul acesta poate fi fixat pe radiator de 16cm inaltime sau mai inalt. Exista un element de fixare care nu te lasa sa-l pui pe radiator de 12cm inaltime. Pe undeva este bine pentru ca vei avea racire foarte buna. Cablajul deja arata...wow ! Sa fi atent sa nu ai greseli, verifica-l de cate ori ai rabdare. Daca prind timp liber ma uit si eu atent. Stiu ca te bazai, dar ar fi superb daca intre rezistorii verticali de 5W ar intra un spatiu de 1mm. Este posibil sa fie din turnare un pic mai grasani si acum s-ar putea sa se loveasca intre ei. In fine, poate modelul tau are o amprenta un pic mai mare fata de rezistorii reali si nu apar probleme.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Va multumesc pentru aprecieri!

Voi mai departa un pic rezistentele din emitori.

In ceea ce privest fixarea de radiator, nu ma cramponez de un radiator anume. Am avut in vedere radiatorul de la TME (folosit de marian in proiectul sau) si apoi m-m gandit ca, cel mai probabil, voi comanda carcasa la modushop (sa fie treaba buna pana la capat). Ma voi adapta cu gauritul la momentul respectiv si voi incerca sa rezolv atunci pronlemele ce pot sa apara.

Multumesc tuturor pentru sfaturi si pentru amabilitatea de a mi le oferi :)

Link spre comentariu

Atasez fisierele cu ultimele modificari (am ingrosat traseele de forta si am adaugat loc si pentru rezistori bobinati de 5w cu montare pe verticala)

bottom.png

top.png

O zi placuta!

Ca si asezare proiectarea seamana cu ce am postat acum vreo doua luni. Daca ai salvat pozele (nu mai stiu pe la ce pagina era) studiaza si grosimea traseelor , unghiurile si rutarea separata a maselor. La audio sunt multe aspecte de care trebuie tinut cont; ma refer strict la partea de proiectare a cablajului dupa o schema data. (pe planul de masa daca ai mult zgomot de ex e cum nu se poate mai rau si sansele sunt maxime la implementare simpla a alimentarii)

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări