Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

Daca de exemplu ai un traf cu mai multe secundare, sa zicem are unul de 24V/5A si altul de 5V/5A, le poti lega in serie, "in faza" si obtii 29V/5A sau in serie "antifaza" si obtii 19V/5A.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Chiar daca Claudiu a explicat, intrucat tizul meu mi s-o adresat: am multe trafuri cu secundarul cu priza mediana si prize la 48 si 54V (de ex). Cu putina indemanare, dezlipire si lipire a infasurarii de 6V (cea de la 48 la 54), daca inversezi sarmele infasurarii, apoi obtii 48-6=42V. Deci o tensiune si mai mica decat cea pe cea mai mica priza, cea de 48V.

Mircea, stiu ca nu ma exprim mereu perfect.

Link spre comentariu

Varianta cu finali in linie mi se pare mai usor de realizat.(mai putin pretentioasa).

Pemtru partea de alimentare care a ramas la fel pentru toate variantele de cablaj am vazut o solutie acceptabila folosita de sony .(firmele nu fac greseli chiar daca fac compromisuri). Adica si ei folosesc filtru R-C dar cu punte separata de alimentare pentru etajul din fata. Astfel zgomotul de comutatie al etajului final nu mai patrunde in etajul din fata.

In cazul de fata se scot rezistentele de 20ohm de pe cablaj si se inseriaza pe cablurile separate de alimentare. (sigurantele raman doar pentru etajul final)

Link spre comentariu

Nu ma mai satur de muzica, de cand am facut acest amplificator!! Trebuie sa-i fac o cutie!! Am fost alergic la paduri pana acum,preferam mica,dar, de data asta am folosit paduri!! Sunt la fel de eficiente, oare??

Teoretic nu dar in practica isi fac treaba foarte bine. Verifica diferenta de temperatura dintre capsula tranzistoarelor si radiator.

Link spre comentariu

Am facut asta, cu degetul :) !! Pare ok! Oricum voi raci cu coolere!! Multumesc!

Amplificatorul nu necesita nicio modificare,auditia e cu mult peste multe amplificatoare pe care le-am ascultat!! La momentul actual am in casa 3 amplificatoare de calitate,unul de la denon, un onkyo si un dual cv 1460 recent achizitionat,niciunul nu ma satisface cum o face acest amplificator....!!!

Editat de Darden
Link spre comentariu

Buna seara! Dupa multe incercari am reusit sa mai fac o versiune de cablaj pentru acest amplificator. Sper ca, dupa verificarea concordantei cu schema si unele alinieri ale traseelor si componentelor, sa fie ultima varianta, pe care s o si testez. Rezistentele folosite sunt din acelea ruseti de tipul mlt (la 0,5w), rezistentele din emitorii finalilor sunt din acelea duble si am strecurat si 4 componente smd. Layerul top contine si un plan de masa (masa de semnal) care "ecraneaza" partea de semnal mic -sper sa nu fie gresita aceasta abordare. Atasez mai jos varianta aceasta de cablaj.

Astept sugestii. Va multumesc!

top_bottom.jpg

post-243622-0-35844300-1488743492_thumb.jpg

post-243622-0-87461500-1488743507_thumb.jpg

post-243622-0-12956300-1488743558_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din cand in cand subliniez un aspect important, in special pentru prietenii care vin de curand pe acest topic: informatia relevanta pentru proiectul SARA-2016 incepe de la pagina 93.

Vlad nu reusesc sa vad in detaliu pe telefon ceea ce ai lucrat, dar in mare pare foarte promitator. O sa ma uit si eu zilele urmatoare pe un monitor ca sa incercam sa eviti greselile inerente care ar putea aparea.

Link spre comentariu

Am mai cosmetizat un pic traseele si am introdus valorile componentelor. Urmeaza sa verific concordanta cablajului cu schema pentru a ma asigura ca totul este in regula. Atasez ultima (sper sa fie chiar ultima) varianta de cablaj. Daca nu sunt erori, in cel mai scurt timp voi trece si la executia montajului si apoi voi posta aici fisierele necesare.

Toate cele bune!

all.png

bottom.png

top.png

silk.png

Link spre comentariu

Ca sa fiu un pic circotas, care este rolul la condesatorii care sint pusi pe placa in dreptul finalilor?

Cum functioneaza filtrarea aia "localizata" dar cu traseie de conexiune asa de lungi? Cit de localizata mai este?

Macar ingroasa la maxim conexiunea spre GND daca vrei sa aiba ceva efect...

Daca nu, le poti pune oriunde pe placa si efectul va fi identic ca si acum (adica invizibil.... :95 ).

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Acei condensatori de filtrare i-am pus asa la indicatiile domnului Raimond. Dumnealui mi-a specificat ca fiecare final sa fie decuplat cu cate un condensator de 100uf in paralel cu 100nf. Intradevar, traseul de masa este destul de anemic si il voi ingrosa. Credeti ca ar fi util daca as face un plan de masa si pentru partea de putere, la fel cum am procedat pentru masa de semnal, cu o izolatie de 1.5mm intre celelalte trasee, sau doar sa fac traseul de masa mai gros? Va multumesc pentru interventie.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări