Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

@franzm :Am uitat sa explic pentru restul userilor : R75 , R76 , R78 reprezintă o rețea de polarizare flotantă ( pentru a nu murdari iesirea oglinzii de curent cu zgomote din traseul de masă ) cu rejecție simetrica .C29 și C30 sunt condensatoarele de bootstrap ... Au rolul de a mari rejecția .Cine nu e mulțumit de prestația :) elementului regulator serie , poate monta după dorință , voința , pricepere și interes ceva mai evoluat : un Darlington sau varianta aleasă de mine ( MOSFET ) in proiectul comun ( Victor + DjLeco ) .Am studiat și varianta polarizării zennerului cu un CCS realizat cu LM334 , dar varianta cu oglinda de curent prezentată anterior este superioară .

Link spre comentariu

Nu ma refer la o comparatie de dragul simpatizantilor ci una care sa reflecte un sunet mai bun (cred ca asta cauta toti, realitatea) , nu cred ca s-au scris 126 de pagin degeaba, fara rost , aici nu suntem la un maraton de date tehnice (datele ajuta la punerea in practica ) , multi asculta , iar pentru cei care asculta comparatia are rost , nu pentru a pune intr-o lumina mai proasta pe unul sau pe altul ci pur si simplu care suna mai bine.

Link spre comentariu

Nu ma refer la o comparatie de dragul simpatizantilor ci una care sa reflecte un sunet mai bun (cred ca asta cauta toti, realitatea) , nu cred ca s-au scris 126 de pagin degeaba, fara rost , aici nu suntem la un maraton de date tehnice (datele ajuta la punerea in practica ) , multi asculta , iar pentru cei care asculta comparatia are rost , nu pentru a pune intr-o lumina mai proasta pe unul sau pe altul ci pur si simplu care suna mai bine.

Ce bine ar fi fost sa fie atat de simplu...Audiofilia s-ar fi terminat din secunda doi. Este foarte greu de dat verdicte universal valabile. Pur si simplu caracterizarea sunetului vrem nu vrem este destul de personala. Va trebui ca aceasta comparatie s-o faceti direct dumneavoastra. Este cam ca la o mancare, pana n-o gusti tu nu poti sa stii daca iti place sau nu. In principiu ambele amplificatoare fiind de buna calitate s-ar putea sa va trebuiasca o zi, doua, de ascultat pentru a le putea departaja cu certitudine. Din partea mea nu pot decat sa va urez succes si felicitari pentru faptul ca va doriti un sunet cat mai bun.
Link spre comentariu

Datorita colegilor de forum care au o sensibilitate sporita fata de parametrul numit slew-rate, am revenit asupra schemei , operand doua modificari minore care au rolul de a creste acest parametru de la 46/usec la 80V/usec. Schema ramane perfect stabila, semnalul treapta ramane la fel de curat , banda creste pana la 1,4Mhz(-3dB) perfect liniara, dar o limitez prin filtrul de intrare si bobina din iesire la 600khz(-3dB).

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări