sk24bpo Postat Ianuarie 4, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Merci dar .........nu m-ai lamurit deloc.Ai insiruit numai dezavantajele generale ale acestui VAS si atit. M-as fi asteptat la un raspuns mai elaborat si detaliat, pe masura experientei si cunostintelor tale vaste pt ca doar nu degeaba esti unul dintre cei mai experimetati si buni designeri de amplificatoare de aici de pe forum. Nu sunt nici experimentat , nici bun in designul amplificatoatelor, ci doar pasionat. Multe nu pot sa scriu ca sunt in concediu si bat la telefon. Una peste alta spus pe scurt nu vreau sa sensibilizez ampliful adaugandu-i o cascoda la amplificarea in tensiune. Mai ales ca e o schema publica iar recomandarile nu vor fi respectate la litera. Am preferat multiplicatorul de beta in locul cascodei. Daca vrei sa-i pui tu cascoda nu te tine nimeni desigur. De asemenea cam din aceleasi motive nu am apelat la compensari exotice. Pe langa performanta este extrem de importanta soliditatea schemei, sa functioneze bine in conditii de amator care realizeaza practic amplificatorul "cu picioarele " :-))) Oricum chiar si asa deja anticipez situatii delicate... :-))) Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 (editat) Daca nu te superi am putea continua putin discutia si pe privat? ca sa nu apara situatii "delicate"? Merci oricum. edit: Sa inteleg ca nu-ti plac amplifurile rapide, cu slewrate de peste 100V/µsec? Conform estimarilor mele ai fi putut trece usor de 100V/µsec daca ai mai fi pus si o cascoda in VAS. Tocmai de asta te-am si intrebat. Editat Ianuarie 4, 2017 de sesebe Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 4, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Daca nu te superi am putea continua putin discutia si pe privat? ca sa nu apara situatii "delicate"? Merci oricum. edit: Sa inteleg ca nu-ti plac amplifurile rapide, cu slewrate de peste 100V/µsec? Conform estimarilor mele ai fi putut trece usor de 100V/µsec daca ai mai fi pus si o cascoda in VAS. Tocmai de asta te-am si intrebat. Nu, chiar daca adaugi o cascoda in VAS tot nu vei creste slew-rate-ul. Oricum acest amplificator are un slew-rate foarte bun de altfel. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 4, 2017 Partajează Postat Ianuarie 4, 2017 Produsul bandă x putere este limitat la o valoare mare , dar totuși limitat .Nici un copac nu creste pana la cer !Valori ale SR-ului mai mari se obțin cu alte configurații .Orice performanțe vin la pachet și cu dezvantaje pe măsură .Ce contează ?Raportul optim de performanțe audio versus complexitatea montajului .Față de varianta publică SARA2016 , estimez că se poate obține un SR cu 50% mai mare , în condițiile folosirii unei configurații diferite , cu un număr de 4 ori mai mare de componente active și pasive , totul că amplificatorul să rămână stabil . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Ianuarie 5, 2017 Autor Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Sa tinem cont ca sursele de semnal digitale la care ascultam sunt castrate drastic la 20khz. Un amplificator cu un slew-rate de 40V/us si o putere in jurul a 100w in 8 ohm nu va fi pus in dificultate de aceasta sursa daca ne gandim din perspectiva distorsiunilor TIM, care depind de slew-rate. La o analiza a pietei, vom observa ca 90% din amplificatoarele audio comerciale, cu pretentii, unele chiar foarte scumpe, nu sar de circa 50V/us. Vorbesc chiar de amplificatoare cu 300-400w putere. Nu am cautat sa scot in evidenta un parametru anume in detrimentul celorlalti. Toti sunt legati intre ei si au anumite valori alese asa incat sa se creeze o simfonie placuta urechii. Acest amplificator l-am creat in principal pentru bucuria urechii si nu pentru un concurs de cifre neaparat. In privat , Alexmm era puternic surprins de soundul foarte placut al acestui amplificator. Din acest motiv s-a si expus cu filmarea de pe youtube. Sincer nu tin mortis sa se impuna acest amplificator.Daca se bucura si o singura persoana de el eu ma simt fericit. Sunt o gramada de variante de amplificare in toata lumea, slava Domnului ca avem de unde alege. Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Exact asta am evidentiat si eu . Amplificatorul SARA2016 varianta publica este un amplificator excelent , avand minim trei zerouri dupa virgula la orice gen de distorsiuni si un SR minim 40V / uS intra pe buna dreptate in categoria amplificatoarelor cu pretentii audiofile echivalent cu produse industriale vandute pe piata de profil cu peste 3000 Euro . Alex mm are toate motivele sa fie entuziasmat de auditia acestui amplificator , in special datorita faptului ca le construieste doar pentru uz propriu , nu in scop comercial deci nu exista suspiciune de lauda nemeritata . Stim cu totii ca a realizat multe amplificatoare , cu scheme diverse si cu toate astea a fost entuziasmat de prestatia acestui amplificator . Cu siguranta suna diferit , mai placut decat celelalte realizari anterioare , iar toate astea se intampla cu un proiect public . Oare cum suna un amplificator realizat in varianta comerciala ( pe bani ) , mult mai rafinata ? Eeeeee ? Felicitari din tot sufletul echipei Raimond si Alex mm pentru reusita ! Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 (editat) Intrebare audiofila: cum suna acest amplificator comparativ cu HK 6800/6900 ? (HK 6800 si 6900 au SR=280V/us) Editat Ianuarie 5, 2017 de shambala Link spre comentariu
hpavictor Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 HK-ul este creditat de unii pe net ca având un sunet foarte bun . Comparația nu se poate face decât dacă există cineva binevoitor , care deține aparatele respective sursă de semnal și incinte de calitate .Totuși , subiectul este SARA2016 - un proiect public total gratuit destinat oricărui pasionat de construcții DIY , restul sunt devieri offtopic ! Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 (editat) Intrebarea era adresata lui Raimond; din cate tin eu minte el a avut cu ani in urma un HK asemanator. Eu nu am avut HK, caut acum un HK 6900 sau PA2400. Editat Ianuarie 5, 2017 de shambala Link spre comentariu
Shambala Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Ultimile cateva posturi inainte de a adresa intrebarea s-au referit in buna masura la SR-ul de 40V/us [suficient ?] al Sara 2016. Sincer sa fiu, credeam ca este mult mai mare. Intrebarea nu mi se pare deloc offtopic. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 (editat) Intrebare audiofila: cum suna acest amplificator comparativ cu HK 6800/6900 ?(HK 6800 si 6900 au SR=280V/us)Nu stiu cum suna amplificatorul de fata dar stiu cum suna HK655,665,6800, ,775 ,pentru ca le am si suna ,extraordinar de putine scule suna sub acestea,ma r,680,ma refer la scule diy ,ca exemplu am ascultat un amp by Dorin si suna cu mult sub 655 ,acesta fiind copilul mic de la HK.In schimb stiu pe unii care au cumparat module de AudiofilStarter si le-au modificat ca sa sune cit de cit ,pentru ca simularea nu prea bate cu realitatea .Sincer ,daca nu ma enerva Claudiu ,ad fi luat doua module de lz el ,sunt un om pragmatic,care nu pierde timpul ,sa incropesc un PA din modulele lui ,pentru sala de repetitii,cred in ce face "ciocznarul asta " ,in ce fac altii nu cred ,ba da ...in gogosi ! Editat Ianuarie 5, 2017 de viobio Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Din ciclul facerea de bine este.. mai depanam o fila de poveste. Avem un amplificator oferit la cheie cu schema, cablaj si suport da' tot nu e bine. Basca ca mai suna si foarte bine daca a reusit sa-l uimeasca si pe Alexmm pe care il consider referinta. Vorba aia: Da' muieti-s posmagii? Te poate fura foarte usor un amplif de fabrica prin corectiile pe care le are. Da' noi trebuie sa le dam la oase indraznetilor care si-au permis sa faca ceva. Poate au stricat ceva ape sau vanzari. Misto! In opinia mea acest proiect trebuie rupt de restul si pus sticky. Spor si la multi ani! Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 soundul foarte placut al acestui amplificator.... ...care nu se datoreaza unui parametru anume ci ansmblului echilibrat si bine ales. Un asemenea rezultat presupune fie multa munca, multa experienta (adica tot munca, vedeti amplificatoarele lui Tibi Vicol sau Mihai Rauta) fie mult noroc. De-obicei est un pic din fiecare. Am preferat multiplicatorul de beta in locul cascodei. Luati aminte la clasici. Mesterul Self e unul dintre ei. Dar nu renuntati a folosi "echipamentul din dotare". Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Din ciclul facerea de bine este.. mai depanam o fila de poveste.Avem un amplificator oferit la cheie cu schema, cablaj si suport da' tot nu e bine.Basca ca mai suna si foarte bine daca a reusit sa-l uimeasca si pe Alexmm pe care il consider referinta.Vorba aia: Da' muieti-s posmagii?Te poate fura foarte usor un amplif de fabrica prin corectiile pe care le are.Da' noi trebuie sa le dam la oase indraznetilor care si-au permis sa faca ceva.Poate au stricat ceva ape sau vanzari. Misto! In opinia mea acest proiect trebuie rupt de restul si pus sticky. Spor si la multi ani!Cind spui ca suna bine ,ce referinta ai ??? Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Ianuarie 5, 2017 Partajează Postat Ianuarie 5, 2017 Am mai spus. Il consider pe Alexmm suficiet de matur si experimentat a.i. sa nu manance castane. Am discutat o singura data telefonic cu el dar asta nu o pun la socoteala. A se vedea activitatea dansului. Pentru mine persoana Alexmm ramane o referinta. A nu se intelege ca ma numar printre prietenii lui Dorin. Link spre comentariu
Postări Recomandate