sk24bpo Postat Noiembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 Sunt etrierele de care se prinde cablajul, etriere care in mod uzual sunt de 10mm inaltime dar se gasesc si mai mici cat si mai mari de 12mm, etc...Unele au si filet exterior prin care se pot imbina intre ele...poti obtine cam orice inaltime doresti. Banuiesc ca nu mai trebuie specificat ca la acest cablaj tranzistorii finali vor fi prinsi de radiator in partea de jos cand acesta va fi montat vertical. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 (editat) etrierele de care se prinde cablajul [...] care in mod uzual sunt de 10mm -12mm inaltime. In poza se vede maxim 1mm, de aia ziceam. In plus, nu se monteaza piese peste zona de cablaj sub care sunt finalii; se evita unele trasee in acea zona (asta nu am verificat, poate s-a respectat). Nu [doar] din cauza caldurii. Editat Noiembrie 13, 2016 de shambala Link spre comentariu
Darden Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 Nu imi comunicati numele dansului de pe forum? Nu am messenger pe tel si viteza de download e execrabila(sunt la serviciu) ....sau alta modalitate de a lua legatura cu dansul!! Va multumesc!Am reusit sa instalez mess! Multumesc si scuze pt offtopic!!! Link spre comentariu
R2R Postat Noiembrie 13, 2016 Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 (editat) Abia acum avui si eu timp sa vad schema si restul... O sa pun un link catre schema si masuratori pt ca mi-a luat vreo zece minute sa dau de ea si poate mai sunt si curiosi. http://www.elforum.info/topic/65319-sara-amplificator-de-inalta-performanta/?p=1410133 cablaj @alex mm SARA 2016 varianta 2 http://www.elforum.info/topic/65319-sara-amplificator-de-inalta-performanta/?p=1442628 cablaj @alex mm SARA -doi finali: http://www.elforum.info/topic/65319-sara-amplificator-de-inalta-performanta/?p=1419738 Cablaj @alex mm SARA 2016 varianta 1 http://www.elforum.info/topic/65319-sara-amplificator-de-inalta-performanta/?p=1422898 Cred ca m-ar interesa si pe mine cate doua cablaje din fiecare : Sara 2014, Sara2016, si Sara doi finali. @raimond Ma bucur ca pana la urma mi-ai luat in serios recomandarea de acum doi ani de a folosi zenerele cu tempco zero(5v6...6v2) ca in kenwood l-02a, mai ales ca nu te mai lupti cu instabilitatea din ccs avand si o degenerare mai serioasa.O solutie simpla, fara pretentii de mare inventie, dar verificata in zeci de ani de proiectare de orice electronist in orice domeniu de proiectare. Sa stii ca asta a fost si marea mea mirare cum de Kenwood a indraznit in anii 80 sa arunce pe piata surse de curent constant tip cascoda in preamplificatoare stiind ca toti le ocolesc de frica de a nu prinde programe tv. Tot pt tine am si o posibila surpriza: http://elektrotanya.com/onkyo_tx-ds787-sm-av-receiver.pdf/download.html pagina 22 Am dat intamplator peste niste comentarii la acest amplificator si cautand schema gasii ceva ce s-ar putea sa-ti placa. Editat Noiembrie 13, 2016 de R2R Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2016 In poza se vede maxim 1mm, de aia ziceam. In plus, nu se monteaza piese peste zona de cablaj sub care sunt finalii; se evita unele trasee in acea zona (asta nu am verificat, poate s-a respectat). Nu [doar] din cauza caldurii. Nici eu nu sunt fanul montarii finalilor sub cablaj dar in acest moment asta avem, cu asta defilam. Totusi acolo sunt trasee de forta mai putin influentabile. Parca nu trec trasee cu semnal slab prin zona... In fine, vedem la masuratori daca sunt necesare corectii. Acest cablaj este o versiune , oricine poate veni si cu alte variante. Link spre comentariu
claw Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 (editat) Am și eu o nedumerire , poate sunt eu mai... , nu știu. Pe modulul asamblat de domnul Alex sunt foarte multe rezistente de putere, ok asta, e de înțeles pentru diode zener, pt. emitorii trz. finali, etc, dar de ce de 2W in bazele finalilor?Și nu numai la finali, în mai multe locuri unde de 0.25W era arhisuficient. Scuze de off-topic, dar observ din ce in ce mai des treaba asta. Care e secretul? Editat Noiembrie 14, 2016 de claudiu_XD Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 (editat) Pe emitori si pe zobel sunt de 3W, pe zennere de 2W iar restul celor mari sunt de 1W. Eventual si R serie de pe alim. tot de 2W. In general R de 1W sunt mai putin zgomotoase si asigura o stabilitate termica mai buna decat cele de 0,25W, dar nu cred ca s-a recurs la astfel de subtilitati. De astea o fi avut sau gasit omul. La tme sunt la pret mic la 100 de bc ... Eu as fi folosit peste tot polipropilena in loc de poliester; Cz se evita intotdeuana a se pune tip caramela, C1 dublat de un 10nF fkp; C3 bipolar dublat de 10n fkp, , C2, C4 simi sau fkp (depinde de tz folositi), C18 fkp, miile de uF dublate de 0,1uF fkp, etc. Asa, arata a chinezarie ieftina. Sorry. Editat Noiembrie 14, 2016 de shambala Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 Pe cablaj exista un condensator denumit "CFB" , in paralel cu R30. Acest condensator CFB pe schema nu exista. Initial el nu trebuie pus. Rolul sau este de a limita banda de lucru, de a evita posibile oscilatii si de a face amplificatorul sa fie mai stabil cu sarcini cu accent capacitiv. Deci, acest condensator poate sa nici nu existe foarte bine, sau poate fi pus. Daca este pus, as recomanda valoarea sa sa nu fie mai mare de 22pF. El poate fi de tipul ceramic NPO sai COG , polipropilena, silvered-mica sau polistiren. Tensiunea inscrisa pe acest condensator trebuie sa fie egala sau mai mare (de preferinta) de 100Vac. C1 este format din doua condensatoare electrolitice spate in spate, deci este bipolar. Nu are nevoie sa fie suntat cu un alt condensator de plastic. Impedanta la frecvente inalte este cam aceeasi cu cea la frecvente joase si este foarte liniara, dominata de R38. Aceeasi precizare si pentru C3 cu R3. C2,C4,C6,C8 pot fi ceramici NPO sau COG, polipropilena, silvered-mica sau polistiren. Tensiunea lor trebuie sa fie de minimum 100Vac, preferabil mai mare. Daca nu aveti condensatorii mici, din zona picofarazilor, la tensiuni mai mari de 100Vac, se pot inseria cate 2 sau chiar 3 condensatori pentru a forma un echivalent la o tensiune de 2, 3 ori mai mare. De ex, daca avem nevoie de 22pF la 100v, il putem forma din doi condensatori de 47pF/50v inseriati, astfel rezultand un 23,5pF la 100v. Sau putem inseria 3 bucati de 68pF/50 , rezultand unul de 22.6pF/150v. In alimentare electroliticii de sute , mii de microfarazi, pot fi linistit suntati cu condensatori intre 47nF si 100nF/63v poliester. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 (editat) Iti autocanibalizezi bijuterie de amplificator... La fel cum te-ai straduit din schema sa scoti, picatura cu picatura distorsiuni din ce in ce mai mici, la fel poti "castra picatura cu picatura" sunetul folosind condensatori ieftini. Si macar de ar fi mai mare de 1-2 lei diferenta de pret la ei. Editat Noiembrie 14, 2016 de shambala Link spre comentariu
R2R Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 inserierea condensatorilor e intr-adevar un lucru care poate da dureri de cap pt ca nu se obtine un condensator echivalent ori superior in mod automat.Tangenta masii...Un mic secret e sa se foloseasca condensatori la limita tensiunii maxime de lucru daca inseriezi.adica daca amplitudinea semnalului este de 15v, pui doi conzi inseriati de 16v.in felul asta mai salvezi din parametri.daca-s metal foil si anti miller ca fkp1 de la wima sunt f.buni dar tensiunile de lucru sunt de regula f mari pt seria aia.cat despre electroliticinichicon muse in cantitati mici nu-s chiar ieftini... Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 Eu am folosit cu succes condesatoare inseriate ( conectate in antiserie ) de 2200 uF+2200 uF , suntate cu un 100 nF . Rezultatele au fost : un sunet aproape neutru ! Link spre comentariu
sk24bpo Postat Noiembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 (editat) C25, C26, C27, C28, C23-A-B-C, C24-A-B-C (desenati pe cablaj) sunt electrolitici la 63v si pot avea orice valoare intre 100uF si 1.000uF. Recomand ca acestia sa NU fie low-ESR si nici la 105grade. Pot fi orice firma decenta (Samwha sau Fujicon sunt excelenti) sau daca sunt bani firme de renume (Nichicon, Vishay,Panasonic etc), seriile clasice si accesibile ca bani. Rugamintea mea ar fi ca acesti condensatori sa fie toti noi , cumparati odata, din acelasi lot, serie. Nu puneti "ce aveti prin casa" , serii diferite intre ele, producatori diferiti sau unii vechi combinati cu altii noi. Deasemenea recomand ca electroliticii bipolari din calea de semnal, cei facuti din 2 condensatori pusi spate in spate, sa NU fie low-ESR si sa fie la 85 de grade. Tensiunea lor poate fi de 6,3v sau mai mare. Editat Noiembrie 14, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 Este evident ca electroliticii inseriati in calea de semnal ( din grupul de reactie negativa catre masa ) nu au de ce sa fie low-ESR , ca doar sunt inseriati cu o rezistenta . Precizarea este destinata celor care nu au inteles din prima . Link spre comentariu
Testikov Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 (editat) C25, C26, C27, C28, C23-A-B-C, C24-A-B-C (desenati pe cablaj) sunt electrolitici la 63v si pot avea orice valoare intre 100uF si 1.000uF. Recomand ca acestia sa NU fie low-ESR si nici la 105grade. De ce ? Nu e nevoie de conzi performanti acolo sau chiar strica daca pui ? Sint doar curios. Vreau sa invat si eu. Editat Noiembrie 14, 2016 de Testikov Link spre comentariu
R2R Postat Noiembrie 14, 2016 Partajează Postat Noiembrie 14, 2016 un electrolitic normal are ceva esr si ceva esl cat sa mai taie din avantul circuitelor se a intra in oscilatie.cand incepi sa foloaesti cascode si circuite rapide in general te poti astepta la orice.Iaca de aia sunt mai buni condensatori mai prosti...Altfel trebuie sa pui tu bobinele si rezistentele la exterior.apoi capsula electroliticului de aluminiu se comporta ca un ecran la frecvente inalte asa ca nici nu radiaza nici nu capteaza frecvente radio ca o bobina sau rezistenta expusa.o rezistenta cilindrica arata de fapt ea insasi ca o bobina si chiar are o componenta inductiva. Link spre comentariu
Postări Recomandate