Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SARA-amplificator de inalta performanta

Postări Recomandate

.....Semnal primeste si pe baza si pe emitor si livreaza pe colector si cel mai important cu defazaj foarte mic iar semnalul de iesire e in faza cu cel de intrare. Acest lucru permite o reactie locala de genul nested feedback deci o reactie globala ulterioara mai mica, si asta e un alt atuu ,imposibil in SARA. (defazajul pe EF e de 180 de grade)

Esti sigur sigur ? Ia mai socoteste nitzel si revin-o cu varianta corecta. Eu ti-am zis ca faceti confuzie intre Lender si baza comuna dar inca nu pricepi cum stau lucrurile acolo...

Link spre comentariu

Esti sigur sigur ? Ia mai socoteste nitzel si revin-o cu varianta corecta. Eu ti-am zis ca faceti confuzie intre Lender si baza comuna dar inca nu pricepi cum stau lucrurile acolo...

http://electriciantraining.tpub.com/14180/css/The-Two-Input-Single-Output-Difference-Amplifier-92.htm

Nu am nici o treaba cu proiectul leco-victor. Circuitul lender NU ESTE EMITOR COMUN cum ai scris ci asa cum vezi si in link-ul de mai sus si cum am precizat si eu mai pe scurt.

Link spre comentariu

:) Hai ca usor usor incepi sa te apropii. E bine ca nu mai sustii faptul ca avem de-a face cu un circuit neinversor. Se vede clar si in link-ul tau ca acesta este inversor. Mai departe unde este celebra reactie negativa de tip "nested" ? Este doar un amarat de emitor comun cu diferentiere. Ma mir ca nu ai inteles pana acum ca un tranzistor este un cuadripol cu un pin comun atat intrarii cat si iesirii permitand astfel doar 3 tipuri de conexiuni : emitor comun, baza comuna si colector comun. Poti sa-mi spui "Lender"-ul tau cum se numeste ? :rade: Stabileste cumva el o a-4-a conexiune si nu stim noi ? Circuite compuse sau orice alte circuite se subordoneaza celor 3 conexiuni de baza. Daia o pereche Sziklay sau un Darlington se mai numesc si tranzistori compusi. O gramada de tranzistori pusi intr-un anumit fel se mai numeste cateodata si amplificator audio , sau etaj diferential de intrare, sau etaj pilot, VAS, sau etaj de iesire dar asta nu inseamna ca la baza nu stau tot cele 3 tipuri de conexiune. Mda....mai bine ii punem capat aici ca o lungim aiurea si iti spun sincer cea mai buna idee: daca vrei poti sa faci SARA-2016 si sa te bucuri ascultand muzica, daca ai dubii alege orice doresti tu, nu e nimeni obligat la nimic.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

http://electriciantraining.tpub.com/14180/css/The-Two-Input-Single-Output-Difference-Amplifier-92.htm

Nu am nici o treaba cu proiectul leco-victor. Circuitul lender NU ESTE EMITOR COMUN cum ai scris ci asa cum vezi si in link-ul de mai sus si cum am precizat si eu mai pe scurt.

Circuitul Lender foloseste doua tranzistoare (seamana cu perechea Boxall/Baxandall). Victor a prezentat un studiu cu acest circuit. Borbely l-a simplificat oleaca si a folosit un singur tranzistor comandat diferential.

Link spre comentariu

:) Hai ca usor usor incepi sa te apropii. E bine ca nu mai sustii faptul ca avem de-a face cu un circuit neinversor. Se vede clar si in link-ul tau ca acesta este inversor. Mai departe unde este celebra reactie negativa de tip "nested" ? Este doar un amarat de emitor comun cu diferentiere. Ma mir ca nu ai inteles pana acum ca un tranzistor este un cuadripol cu un pin comun atat intrarii cat si iesirii permitand astfel doar 3 tipuri de conexiuni : emitor comun, baza comuna si colector comun. Poti sa-mi spui "Lender"-ul tau cum se numeste ? :rade: Stabileste cumva el o a-4-a conexiune si nu stim noi ? Circuite compuse sau orice alte circuite se subordoneaza celor 3 conexiuni de baza. Daia o pereche Sziklay sau un Darlington se mai numesc si tranzistori compusi. O gramada de tranzistori pusi intr-un anumit fel se mai numeste cateodata si amplificator audio , sau etaj diferential de intrare, sau etaj pilot, VAS, sau etaj de iesire dar asta nu inseamna ca la baza nu stau tot cele 3 tipuri de conexiune. Mda....mai bine ii punem capat aici ca o lungim aiurea si iti spun sincer cea mai buna idee: daca vrei poti sa faci SARA-2016 si sa te bucuri ascultand muzica, daca ai dubii alege orice doresti tu, nu e nimeni obligat la nimic.

Nu inverseaza faza fata de puncul de reactie si astfel permite nested feedback.(ce e atat de greu de inteles). Implementarea despre care vorbeam si am pus graficul OLG e 1000eur in versiunea de kit audio.(nu e o schema publica). De ce s-a dat numele celui ce a brevetat acesta implementare lender si nu emitor comun? E logic, pentru ca nu e enitor comun. I-ai criticat pe altii ca au confundat cu baza comuna insa din perspectiva descrisa de tine mai sus se incadreaza perfect si in tipologia baza comuna. Deci ghici ciuperca cei? ( circuit Lender)

Intre o schema de 1000eur per kit asamblat cu radiator (multi si-au inlocuit amplificatoare de peste 2000eur cu acele kituri) si schema SARA ce crezi ca ar alege comunitatea diy needucata de prin Romania? Schema SARA ca e gratis (probabil implementarea a doua kituri ar ajunge 500eur cu tot cu radiatoare) ar fi raspunsul, insa muajoritatea nici asta nu-si permit. Da pentru mine e gratis si cealalata schema si chiar si varianta din kitul de 2000eur care a surclasat un Bryston7st.(nu mai stiu pretul exact dar nu mai e pentru muritorul de rand).

In Romania pana nu le spui pretul oamenii viseaza ca tot ce zboara se manaca. E o constatare care nu are legatura decat partiala cu subiectul.

Link spre comentariu

Ca sa discutam despre o topologie Lender trebuie sa o definesti, sa o desenezi. Apoi sa o integrezi in schema mea daca asta doresti. Nu te opreste absolut nimeni sa vii cu ideile tale. Ba chiar ne-ar face plcere. Eu am observat sau mi s-a parut( si nu sunt singurul), ca un VAS in baza comuna i se mai spune si Lender si nu stiu cat de corect este. Eu am simulat si o varianta de SARA-2016 cu Lender in viziunea mea si n-au fost diferente care sa conteze in niciun sens. Poate eu ma insel dar asta nu inseamna ca sunt obtuz si nu voi incuraja idei noi. Deci vino cu un exemplu concret si il vom simula sa vedem ce obtinem.

Link spre comentariu

Intre o schema de 1000eur per kit asamblat cu radiator (multi si-au inlocuit amplificatoare de peste 2000eur cu acele kituri) si schema SARA ce crezi ca ar alege comunitatea diy needucata de prin Romania? Schema SARA ca e gratis (probabil implementarea a doua kituri ar ajunge 500eur cu tot cu radiatoare) ar fi raspunsul, insa muajoritatea nici asta nu-si permit. Da pentru mine e gratis si cealalata schema si chiar si varianta din kitul de 2000eur care a surclasat un Bryston7st.(nu mai stiu pretul exact dar nu mai e pentru muritorul de rand).

In Romania pana nu le spui pretul oamenii viseaza ca tot ce zboara se manaca. E o constatare care nu are legatura decat partiala cu subiectul.

Daca ai avea un salariu de 2000 de lire pe luna ca un electronist oarecare, la program normal de 8 ore n-ai mai considera un kit de 1000 de euro mare smecherie, nu-i asa?...

Te lauzi cu sumele astea pt ca vorbesti pe un forum romanesc cumva?

Afla ca pe unde sunt eu se platesc si 3-4000 de lire pe luna pt cine stie meserie si cu toate astea electronisti rasati cat si cunoscatori de zeci de ani ai pietei audio de calitate, dar si a procedurilor de test , cu greu se indura sa plateasca 5-600 de lire pe un amplificator audio.

Stii de ce?

Pt ca cine stie ce plateste nu e dispus sa arunce cu bani in caini.

Faptul ca matale ai vazut cateva amplificatoare mai de soi nu te face un fin cunoscator ci mai degraba un fin aburitor in fata unui public mai putin obisnuit cu marketingul mincinos din vest.

Eu iti spun un singur lucru:

Oricat de avansat ar fi un amplificator, un kit neasamblat de amplificator pana in 100w nu face mai mult de 5-700 de lire oricat ar fi de complicat si oricat de desteapta si performanta ar fi schema.

Dar fie ca iti place , fie ca nu, SARA facuta si ascultata de mine in 2014 merita cel putin 500 de lire neasamblata.

Ca in Romania salariile sunt tinute intentionat si nejustificat sub nivelul european este pt ca romanii sunt neputinciosi in fata coruptiei din tara.

Ar trebui ca in Romania sa se instituie pedeapsa cu moartea pt oricine foloseste cuvinte ca euro, lire sau dolari vreo zece ani de acum incolo.Si asa vestul isi bate p...de noi cu shengenul lor care oricum se duce dracului.

Romanii n-au nevoie de nimeni si de inteligenta nici unui venetic ca sa prospere in tara lor.Trebuie doar sa dea foc parlamentului si senatului dupa ce inchid usile in plen.

Vino matale unde locuiesc eu si iti arat amplificatoare de 3000 de lire , pret nou de magazin, carora SARA lui Raimond din 2014 le poate tine piept oricand.

Nu stiu ce a mai facut Raimond in ultima vreme.

Ce nu am ascultat nu cred.

Eu sunt convins ca low distortion este low distortion.Am mai mare incredere in masuratori decat in abureli audiofile.Restul lucrurilor pe care i le-am reprosat lui Raimond sunt adiacente constructiei unui amplificator comercial, dar designul de baza este functional si dovedit din punctul meu de vedere.

Iar punctul matale de vedere, cata vreme nu ai ascultat nici o varianta de amplificator SARA este irelevant.

Editat de R2R
Link spre comentariu

Ca sa discutam despre o topologie Lender trebuie sa o definesti, sa o desenezi. Apoi sa o integrezi in schema mea daca asta doresti. Nu te opreste absolut nimeni sa vii cu ideile tale. Ba chiar ne-ar face plcere. Eu am observat sau mi s-a parut( si nu sunt singurul), ca un VAS in baza comuna i se mai spune si Lender si nu stiu cat de corect este. Eu am simulat si o varianta de SARA-2016 cu Lender in viziunea mea si n-au fost diferente care sa conteze in niciun sens.Poate eu ma insel dar asta nu inseamna ca sunt obtuz si nu voi incuraja idei noi. Deci vino cu un exemplu concret si il vom simula sa vedem ce obtinem.

Nu prea am timp nici de ale mele si de e asta am dat doar ideea. De multe ori intr-o simulare rezultatele pot fi inselatoare nu doar neconcludente. De ex o sursa de curent poate imbunatati unii parametri dar poate omora sunetul si asta chiar pe tipologia de dublu diferential . Una dintre solutii e un vas Lender sau alta stabilizare pentru etajul de intrare cu rezistente pentru polarizarea acestuia si vas clasic (asta e solutia aleasa de fabricant de pe amplificatorul pe care ascult momentan). Fiecare solutie are compromisurile ei insa e imposibil de ales doar pe baza de simulare; de asta scule bune din anii 70-80 sunau atat de bine. (se testa mult mai mult cu urechea)

Daca nu esti obtuz, incearca sa folosesti experienta altora ; bineinteles poti si testa insa mamanca o gramada de timp (nu e doar un click pe un program).

Link spre comentariu

R2R nu agreez marketingul nesimtit dar nici idiotismul. (una fara alta nu pot exista). Un cumparator competent in domeniul sau de activitate sa presupunem umanist , poate fi un idiot (vezi dex-ul ) intr-un domeniu tehnic. El va plati cat nu face si la randul sau va cere cat nu face in domeniul sau de activitate. Lucrurile astea se termina cu cate o criza si multi idioti mirati ca ce se intampla. Hora va incepe iar sa se invarta. De cei ramasi in afara horei e mai rau si cu cat sunt mai departe e si mai rau.

Pretul produselor trebuie sa contina si o parte de cercetare /proiectare si doar asta ar fi luata in calcul in cazul unor kituri DIY. Deci intre SARA unde si eu tot pe la 500eur o estimez si ce am dat de ex. la 2000eur (am folosit aceeasi unitate de masura) e o mica mare diferenta. Transpuse ambele pe o piata cu marketing, preturile cresc exponential, si ghici care creste mai mult.

Din pacate se pare ca nu prea intelegi domeniul audio si nu vreau sa intru in nici o polemica. (asta reiese din ce scrii). Doar un ex pot sa-ti dau cu un artist care pe chitara amplificata versus neamplificata poate sa-ti dovedeasca ca un amplificator low distorsion (sau mai stiu ce alt parametru tehnic dus la maxim) nu e miezul din dodoasca. (poate omora atacul ,poate denatura note, etc).

Scuze pentru off-topic,

Editat de clausnc
Link spre comentariu

Arata bine.....dispuneti de mai multe cablaje? As cumpara si eu ,daca ar fi disponibile!! Spor la treaba!!!!

Are de vanzare domnul Cristea Petre de pe facebook la clubul electronistilor.

Tranzistorii de putere nu se monteaza cu capsula lipita de cablaj ...

Nu intentionam sa-i montez asa ,nu doar din cauza lipiturilor, care oricum nu ma lasa . Poza arata un spatiu ......Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator 1n4007

Tranzistorii de putere nu se monteaza cu capsula lipita de cablaj ...

Placa cu componente va fi montata cu distanțiere ,pe radiator,intre finali si placa va exista o anume distanta ,finalii nu vor avea capsulele în contact cu cablajul imprimat.
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări