Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

GM70 SE

Postări Recomandate

Deschid acest topic desi nu sunt eu proprietarul monoblocurilor (poate singura legatura este ca eu sunt nevoit sa vand o pereche de miezuri identice cu cele care echipeaza monoblocurile de mai jos asa ca profit sa fac lobby poate le vand mai repede).

Amplificatorul nu are reactie negativa globala, nu are condensatori in catozii lampilor. Am sa postez si schema.

Am primit mai multe poze dar am zis sa incep cu acestea

Posted Image

Noaptea in plina actiune:

Posted Image

Alimentarile

Posted Image Posted Image

Trafurile marca LMO

Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

si o poza cu sinus peste 50-60KHz (cine vrea poate calcula)

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

...Amplificatorul nu are reactie negativa globala, nu are condensatori in catozii lampilor...

Elegant realizate cele două monoblocuri.Răspunsul la joase (50Hz-sqw) bun pentru SE având în vedere bucla deschisă(lipsa reacţiei negative globale)."Dubioasă" ieşirea din generator sqw.După bateria de condensatori pare 900V-1000V la placă.
Link spre comentariu

Sarcina a fost un rezistor bobinat de 8 ohmi.Doar in ultima poza se mai vede atenuarea pe Y.Da, anodica este in jur de 1000V in functie de cum vrea E-on-ul (variatii la priza foarte mari). Oricum acesta a fost si motivul pentru care "m-am tinut departe" de un asemena amplificator desi este tentant un SE de putere. Cu 1000V nu-i de gluma! Generatorul este un Versatester E0502 dar se pare ca este cam "obosit".

Link spre comentariu
Vizitator vlad34

Elegant realizate cele două monoblocuri.Răspunsul la joase (50Hz-sqw) bun pentru SE având în vedere bucla deschisă(lipsa reacţiei negative globale)."Dubioasă" ieşirea din generator sqw.După bateria de condensatori pare 900V-1000V la placă.

Multumesc pentru aprecieri, si multumesc tuturor celor care m-au ajutat direct sau indirect in acest proiectIntr-adevar unul din punctele critice este lucrul cu anodica de 1000 VNu stiu daca din fotografii se intelege exact. Acea mufa este doar pentru anodica de 1000 V, celelalte tensiuni si masaies printr-un cablu separat nemontat la vremea respectiva la alimentari .
Link spre comentariu

Intr-adevar sasiele arata foarte bine. Intrebam mai sus de coeficientul de divizare pe Y fiindca se pot folosi si sonde X10 iar osciloscopul in cauza ma indoiesc sa aiba vreun pin aditional bnc-ului care sa tina cont de asa ceva, ca sa ne dam si noi seama la ce putere sunt facute masuratorile. Ce-i drept e cam saraca descrierea setup-ului de masura.Ce lampa s-a folosit in prefinal? ECL86 sau EL84?

Link spre comentariu
Vizitator vlad34

N-am dat prea multe date pentru a nu plictisi . Dar pentru cei interesati o sa ma stradui sa dau toate datele.Tensiunea anodica driver 350 VDriver cu E88CC si EL84Anodica lampa finala 1000 VAm facut aceste oscilograme in faza de teste cu lampi folosite.Pe atunci ma interesa mai mult forma de unda.Imediat ce voi repeta masuratorile voi putea furniza si date despre putere.Deocamdata eu spun 20 W sinus curat in 8 ohmi

Link spre comentariu

Foarte bine aleasă sarcina la anod (7K) GM70 (în regimul dat) ,probabil aşa cum apare figurat în schemă circa 80V în catod(GM70 ,Uk_0).Reacţiile negative locale(catod) ţin un sinus perfect.Am credinţa că sună impresionant.

Link spre comentariu

Reacţiile negative locale(catod) ţin un sinus perfect.

Da asa este.Ia0 = 124-125mA (deci un pic sub 125W la anod).Suna intradevar bine si in octombrie incercam sa ajungem cu monoblocurile la Bucuresti pentru a fi "judecate" de ascultatori impartiali. (danzup - galant ca de obicei - nea confirmat autoinvitatia :rade: )
Vom anunta din vreme prezenta acestor monoblocuri in showroom la noi in Bucuresti pentru ca cei care vor sa le asculte sa vina la auditie in octombrie .
Link spre comentariu
Vizitator vlad34
[niste poze cu ce e sub capota , as fi interesat de aranjament./quote]

Structura in amplificator a devenit f simpla din clipa in care alimentarea a fost construita separat. In aceasta poza se poate intui cred cel mai bine cum este structurat monoblocul

Anodica GM70 vine sub traful de iesire .Pentru acesti 1000V am incercat sa izolez cat mai bine conductorul si sa separ traseul pe cat posibil de restul componentelor

In rest...., cateva piese plantate in aer, legaturile de la alimentari si asta e tot

post-50597-139829487453_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări