Vizitator ozy Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Salut!Programez PIC-uri in assembler de cativa ani pentru ca nu stiu limbajul C.In ultima vreme am ajuns la aplicatii care imi ocupa peste 6 k de memoriedar imi iau foarte mult timp. Puteti sa-mi spuneti daca programarea in C economiseste timp?Si ce compilator pot folosi pt seria 8xx? Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Poti folosi PICC de la Hi-Tech dar e pe bani, dar versiunea PICClite e free si iti progameaza din seria 8XX pe 877. Mai era si la Microchip C17 si C18 dar nu stiu daca sunt free. Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Poti incerca si asta: http://sdcc.sourceforge.net Si daca incerci, spune-ne si noua cum merge Eu unul tare sunt curios ... Cat despre "daca programarea in C economiseste timp": DA Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Nu prea e gata ptr. PICCitat: "Work is in progress on supporting the Motorola 68HC08 as well as Microchip PIC16 and PIC18 series. The entire source code for the compiler is distributed under GPL. " Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Nu prea e gata ptr. PICCitat: "Work is in progress on supporting the Motorola 68HC08 as well as Microchip PIC16 and PIC18 series. The entire source code for the compiler is distributed under GPL. "Daca-l dai jos si-l lansezi o sa vezi ca accepta si "pic16" ca arhitectura. Cum merge, asta e alta treaba Link spre comentariu
aghora17 Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 programarea in C economiseste extrem de mult timp, dar manaca extrem de multa memorie. de exempli, pe un 16f84a nu poti sa implementezi functia sinus pentru ca nu ii ajunge memoria. fa o paralela cu asm-ul. Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 programarea in C economiseste extrem de mult timp, dar manaca extrem de multa memorie. de exempli, pe un 16f84a nu poti sa implementezi functia sinus pentru ca nu ii ajunge memoria. fa o paralela cu asm-ul.Hmmm...da si nu. Personal sunt adeptul inversunat al metodei hibride: scriu ce scriu in C si cand am nevoie de performanta/sptatiu mai mic/alte optimizari trec pe asm. Am scris numai ASM foarte multa vreme, pe multe procesoare. A fost fun, da si total neproductiv. Daca am incercat sa scriu numai in C am dat de multe ori peste situatii in care codul nu era suficient de rapid. Ce spui tu cu sinus ... eu spun ca depinde de implementare. Daca faci o aceeasi implementare (probail ca pe PIC as incerca un CORDIC) nu o sa existe diferente mari intre codul scris de tine in asm si codul scos de un compilator bun. Eu scriu anumite parti din compilatoare la servici si experienta m-a convins de cele spuse mai sus. Din pacate e al naibii de greu de gasit un compilator bun :( Mai ales pentru PIC, care are o arhitectura stranie (cel putin familia 16f, ca dupa aia l-au mai periat nitel). Link spre comentariu
aghora17 Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 bogdanm, nu contest ce spui tu. problema se refera strict la pic16f84a impreuna cu softul free de la hitech. si daca tot ai adus vorba de hibride, am mai auzit si pe altii (cunoscatori buni in domeniu), care fac asa. drumul cel mai scurt e ala pe care il stii. mie imi place asm, si nu am ajuns inca sa fac cod foarte mare, ca sa simt problemele. Link spre comentariu
Cristiano Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Compilatoarele HiTech sunt foarte bine optimizate, in cazul unei aplicatii mari (peste 2kword cod) se poate compara lejer cu codul scris in assembler. Personal eu folosesc C si assembler combinat (mai mult C si numai unde e neaparat necesar assembler). Avantajele C se vor vedea imediat, mai ales cand lucrati cu tabele, ori cand sunt necesare schimbari dese de pagina de memorie (asta e o sursa importanta de buguri in programele mari). Link spre comentariu
Vizitator ozy Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Cristiano tu ce compilator pt C folosesti? Link spre comentariu
Cristiano Postat Octombrie 11, 2004 Partajează Postat Octombrie 11, 2004 Cristiano tu ce compilator pt C folosesti?HiTech PICC, MPLAB C18 si apoi HiTech PICC18. Sunt un pic cam scumpe, dar sunt cele mai bune. In plus au si un suport tehnic foarte bun.PICC Lite e free si e foarte bun pentru cei care practica electronica ca hobby.Repet, compilatoarele HiTech sunt foarte bine optimizate, nu se pune problema de risipa de memorie. In plus au si cateva exemple incluse (nu e cine stie ce), precum si un site foarte util (recomand tuturor celor care vor sa foloseasca PICC): http://www.microchipc.com Link spre comentariu
Filipone Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 Aruncati un ochi aspura: http://www.picant.com/c2c/download.html . Mie mi-a placut BoostC... dar neavand experienta nu va pot spune cat este de eficient. Poate ma lamuriti si pe mine. Si stiti vreun editor klumea care sa recunoasca sintaxa C si chiar pascal pentru unii. Am inteles ca ar exista unul pentru Linux (care "cunoaste" C, Pascal, Html, PHP, Basic, Java....), dar ma gandesc ca trebuie sa fie si unul pentru Windows Link spre comentariu
Vizitator byteworks Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 Programmer Notepad http://www.pnotepad.org/ Stie si C si Pascal si multe altele. Link spre comentariu
bogdanm Postat Octombrie 25, 2004 Partajează Postat Octombrie 25, 2004 Am incercat multe editoare, cel mai puternic mi s-a parut asta: http://www.pspad.com/ Si gata cu mesajele despre editoare! Asta e topic de PIC-uri Link spre comentariu
MirceaM Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 Nu s-a mai scris de ceva vreme aici. Mentionez CCS PIC C Compiler. Are si IDE (editor, mediu integrat). Versiunea 4 este din 2007 si este extraordinara. Exista manual foarte bun, fie pdf separat fie help in mediul integrat. Nu se poate face o prezentare in cateva randuri, poate nici in mai multe randuri. Mentionez de exemplu ca grija pentru bank-uri si pagini este preluata de compilator (userul dezvoltator nu se preocupa de asta). Altceva, printr-un simplu click pe un buton se vede lista C/ASM (foarte utila) si altele. Recomand CCS. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum