Vizitator Nymphetamine21 Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Buna seara tuturor, am incercat sa fac un incarcator pt. un acumulator, toate bune si frumoase, m-am chinuit mai mult la suport, a iesit totul frumos, dar acum ma uit la el cum incarca si .... atat ! vreau sa-mi explicati, daca nu e prea mare deranjul, cum naiba sa-i ppun un LED sau ceva care sa se aprinda in momentul in care bateria e incarcata, daca aveti vreo schema sau ceva .... l-am intrebat pe gogu, da' statea cu raspunsul ascuns la spate si nu a vrut sa-mi arate nimic Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Despre ce acumulator este vorba, ce tensiune? Link spre comentariu
Vizitator Nymphetamine21 Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 3.7V ; 1020 mAh (a fost odata un aacumulator de telefon) Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 In principiu la 4,1V se considera incarcata. Poti incerca cu un tranzistor npn (de genul lui bc107 sau 2n3904) si in baza lui pui o combinatie de zennere care sa ajunga la 3,4-3,5V pe care le inseriezi cu o rezistenta de 100 ohm. Ca si zener poti folosi diode redresoare obisnuite de tip 1n4007, puse in serie pana se ajunge la tensiunea limita. In colectorul tranzistorului pui un led inseriat cu o rezistenta de 20-100 ohm, functie de tensiunea de alimentare. Scheme pentru indicatori de tensiune pe care ii poti folosi scopului. (Eng): http://ecelab.com/circuit-simple-led-voltmeter.htm (puteti folosi un singur comparator, doar cel de sus), http://faq.f650.com/FAQs/Photos/ElecPho ... ematic.jpg (acesta este construit cu LM3914 si, prin reglarea ca ultimul led sa se aprinda la 4,1V aveti indicatorul de incarcare terminata, folositi datasheet-ul pentru a afla cum sa separati intrarea de masura de cea de alimentare). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum