adrianfasie2007 Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Buna ziua,Doresc sa realizez un circuit ca cel din imaginea din atasament, numai ca motorul pe care il am este de 4 A 220V. Ce modificari trebuie sa fac la acest circuit pentru a suporta un astfel de motor? Banuiesc ca trebuie sa schimb triac-ul..., dar mai trebuie schimbat si altceva? Ce triac imi recomandati?Multumesc mult. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 In primul rand conteaza ce motor ai. Citeste aici,de ex: viewtopic.php?f=69&t=124559 Link spre comentariu
adriansorinsuditu Postat Septembrie 4, 2012 Partajează Postat Septembrie 4, 2012 incercati un variator de tensiune din comert pt becuri, dar ca si putere duc undeva la maxim 400w cred Link spre comentariu
adrianfasie2007 Postat Septembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2012 Inainte m-am gandit si la asta, dar nu cred ca e o varianta buna.Intre timp m-am razgandit si o sa folosesc motor de curent continuu cum e cel de la bormasina. Cum pot controla turatia unui astfel de motor? Ultima data am facut cu PWM - o schema cu LM555. Vreau chiar varianta folosita de bormasina.Are cineva schema a ceea ce se gaseste in acel buton de la bormasina pentru reglarea turatiei?Va multumesc pentru ajutor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum