Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce uC folositi, altele decat PIC si AVR


yo9hnf

Ce alte uC in afara de PIC si AVR mai folositi ?  

66 membri au votat

  1. 1. Ce alte uC in afara de PIC si AVR mai folositi ?

    • RASPBERRY Pi
      10
    • .NET
      1
    • Android
      2
    • MSP430
      17
    • dsPIC
      1
    • ARM / Cortex
      18
    • Arduino
      13
    • Altele
      4


Postări Recomandate

Sunteti de acord cu reorganizarea sectiunii de microcontrolere ?Eu cred (cu tarie) ca ar trebui, pe langa PIC si Atmel, sa fie si o sectiune pentru ARDUINO (datorita multitudinii de librarii) , si una pentru MSP430 (datorita pretului foarte mic), eventual si RASPBERRY PI sau Android. Eu propun sa vedem ce alte uC mai folositi, si functie de rezultate sa reorganizam sectiunea respectiva.Daca vre-un utilizator stie si alte platforme folosite, rog un moderator de aici sa modifice chestionarul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Zerro

    2

  • yo9hnf

    2

  • MifTy

    1

  • godFather89

    1

Top autori în acest subiect

Am mai avut eu o tentativa acum ceva vreme prin care ceream sa se introduca si ARM langa AVR si PIC dar nu s-a intamplat nimik .... sper ca macar de data asta sa citeasca cine trebuie topicul asta ... Toate bune!

Link spre comentariu

Citeste cine trebuie topicul acesta insa va rog sa va dati mai multi cu parerea referitor la acest subiect ca sa vedem daca se doreste sau nu cu adevarat acest lucru si daca e util. Nu dorim sa introducem noi sectiuni daca ele nu au o cerere reala.

Link spre comentariu

Întrebarea e cam ciudată, optiunile la fel.

- MS430 şi dsPIC (pentru dsPIC avem deja secţiunea PIC) sunt, intr-adevăr, familii de microcontroller-e.

- Restul sunt plăci de dezvoltare care conţin SoC-uri (Sistem On a Chip) cu core de microcontroller ARM, iar Arduino este o placă de dezvoltare cu AVR de la Atmel (pentru Arduino avem deja secţiunea Atmel - poate ar fi bine s-o redenumim "Atmel - AVR - Arduino", sau ceva asemănător, pentru că începătorii nu ştiu că placa Arduino conţine un microcontroller din familia AVR produs de firma Atmel).

- Android este un sistem de operare derivat din Linux, nu e nici placă de dezvoltare, nici microcontroller.

- :nebunrau:

Link spre comentariu

@Madalina,Dupa cum vezi nu exista cerere "reala" pentru ca cei care folosesc altceva decat pic si avr nu mai intra pe acest forum pentru ca nu exista suport, interes si mai ales rubrica speciala.Marea majoritate a celor ce folosesc microcontrolere se rezuma la pic si avr (o fac din pasiune si e suficient pentru hobby).Ca o constatare spun doar atat:Ar trebui sa ne limitam la anii 80 - 90 cand pic si avr erau cel mai in voga si in loc de 3 subcategorii la microcontrolere sa nu mai existe de fapt nici una pentru ca pana la urma toate sunt niste "paienjeni negrii cu multe picioare si cu IQ ridicat".De ce sa evoluam cand anii 80 - 90 au foat atat de gloriosi ???Toate bune!

Link spre comentariu

Întrebarea e cam ciudată, optiunile la fel.- MS430 şi dsPIC (pentru dsPIC avem deja secţiunea PIC) sunt, intr-adevăr, familii de microcontroller-e.- Restul sunt plăci de dezvoltare care conţin SoC-uri (Sistem On a Chip) cu core de microcontroller ARM, iar Arduino este o placă de dezvoltare cu AVR de la Atmel (pentru Arduino avem deja secţiunea Atmel - poate ar fi bine s-o redenumim "Atmel - AVR - Arduino", sau ceva asemănător, pentru că începătorii nu ştiu că placa Arduino conţine un microcontroller din familia AVR produs de firma Atmel).- Android este un sistem de operare derivat din Linux, nu e nici placă de dezvoltare, nici microcontroller.- :nebunrau:

Ideea era ca fieare categorie se programeaza altfel.Placile de dezvoltare ce folosesc Android se programeaza intr-un fel.Arduino are IDEul sau.MSP430 are deasemenea propriul Code Composer si programator.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

de acord, dar Android e un sistem de operare derivat din *nix, pe care, dacă ții musai, poți să-l compilezi și pentru un 386 antic... dar nu-ți garantează nimeni că o să funcționeze la fel ca pe un P4 sau ARM contemporan... :rade: MS430 ar merita întradevăr o secțiune dedicată: e produs de o firmă fără treabă cu Microchip sau Atmel, e un microcontroller, și ceva utilizatori ai lui avem pe forum, în stare să mai dea o indicație când e cazul...arduino ar trebui să fie subforum la Atmel, pentru că e pe bază de avr. există și o variantă cu pic, dar în afară de faptul că e o ”clonă de arduino făcută cu alt mcu”, n-are nici o treabă cu avr-urile (și am impresia că după marele succes al arduino s-au cam apucat toate firmele care produc mcu-uri de un fel sau altul să propună propria variantă de arduino).raspberry, pi sau ne-pi e și el un fel de soi de arduino: avem un mcu cu bootloader, avem porturi de expansiune, îl putem programa direct din propriul ide, așa că... dacă apar mai mulți pasionați de raspberry, atunci o să apară și o secțiune dedicată...restul sunt limbaje de programare... dar din nou, programatori ”serioși” nu prea avem pe forum...eu aș spune că acum are rost să apară un subforum MS430 aici, un subforum Arduino la ”Atmel”, și 2 topice lipicioase gen ”totul despre raspberry/totul despre ARM” tot aici...știu, ARM e un subiect stufos, și există sute de tipuri de ARM-uri, însă la câți utilizatori de ARM avem pe forum, deocamdată un sticky e de-ajuns...

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

La cate posturi cu FPGA am vazut...

Da' pentru ca tot sta o sectiune CPLD degeaba, poate fi transformata in CPLD & FPGA.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Adrian S.

Cred ca ar trebui popularizat un pic si Picaxe. (tot PIC, dar branduit in UK pt noobi).

Personal m-a interesat un mediu programabil pentru a comanda diverse circuite electronice, dar fiecare tentativa de a ma apuca de microcontrolere a fost un fail, chiar nu aveam chef sa invat atatea detalii pentru cateva circuite homemade, mai ales ca ma interesa electronica de forta, nu arhitectura microprocesoarelor.

 

Si am gasit Picaxe in UK, un brand foarte accesibil si deja bine infipt in mediul universitar.

M-a cucerit printr-o simplitate desavarsita, sunt PICuri preprogramate, cablu serial simplu de programare, un soft genial de bine pus la punct gratuit (poti face programul si in basic chior si direct organigrama si o compileaza el), iar manualele puse la dispozitie pe site sunt foarte bine structurate. Si sunt utile pentru orice microcontroller, pentru ca te iau de la ZERO.

Au o groaza de accesorii, un forum plin de aplicatii si nu stai sa te pierzi prin librarii neincluse.....

 

Daca iti faci cont si platesti online, vine comanda in 2-3 zile lucratoare.

Si tot ce-ti trebuie pentru inceput e un cablu USB de programare si un microcontroller. Si sa instalezi aplicatia de pe site.

Placa de dezvoltare o faci rapid cu 2 rezistente, o mufa mama jack si un charger de telefon de 5V.

 

Si apoi pe masura ce inveti baza si vezi ca experimentele iti functioneaza, vine cheful si intelegerea si pentru lucruri mai complicate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări