Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare sistem supraveghere

worker

Postări Recomandate

Doresc sa alimentez un sistem de supraveghere video care la 12 V are un consum maximum de 24A (pe timp de noapte daca functioneaza toate camerele precum si monitorul). Mentionez ca in zona respectiva sunt intreruperi frecvente de curent pe perioade de cateva ore.As avea 2 variante:1. UPS de 1000W si alimentarea camerelor, monitorului si DVR-ului se face prin alimentarea proprie de 220V2. Folosirea unei surse de 12V/25A care sa alimenteze toate echipamentele si montarea unui acumulator tampon in caz de intreruperea tensiunii de retea.Vreau sa-mi recomandati una dintre metodele de mai sus sau si altele daca mai stiti.Eu tind sa adopt prima varianta deoarece este mai simpla si mai compacta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• worker

3

• Dr.L

2

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

@leoncris -depinde de UPSInsa varianta cu acumulator tampon ar fi de preferat, ca e mai economica energetic. Dar sursa acumulatorului va trebui sa fie de 13,6V si curentul initial de incarcare trebuie limitat la <6A. Deci mai bine s-ar folosi o sursa separata pt incarcarea acumulatorului si alimentarea echipamentelor sa fie facuta printr-un releu (cand pe acc,cand pe sursa lor).Intr-adevar prima varianta e mai simplu de pus in aplicare,cea de-a doua necesita constiinte de electronica

Link spre comentariu

pentru 220v consumul este de maximum 300w.ma gandesc ca un UPS bun ma tine 1 ora pe timp de noapte si pe timp de zi ceva mai mult.La varianta cu acumulator tampon as vrea sa gasesc o sursa care debiteaza 25A dar care sa poata sa incarce si acumulatorul de 12V. deci, implicit tensiunea debitata de sursa trebuie sa fie circa 14V pentru sa permita incarcarea acumulatorului.Am cautat pe net ceva profesional dar nu am gasit. o sa incerc sa gasesc un sistem de alimentare de la o centrala telefonica defecta ca sa integrez in sistemul meu.Daca aveti ceva sugestii le astept cu interes.Multumesc pentru timpul acordat!Acum am observat postul lui Dr.LNu l-am mai editat dar ideal este cu 2 surse desi vreau sa minimalizez constructia.

Link spre comentariu

Eu ti-am explicat cum sta treaba cu incarcarea acumulatorului! Daca nu crezi, atunci poti sa vezi pe pielea ta cum il omori prematurCa UPS-ul sa tina cam 1h, trebuie ca acumulatorii sa aiba vre-o 600-700Wh.Vezi ca acumulatorul de 12V/25Ah are doar 300Wh. Mai bine pune mai multi de 12V/17Ah, ca s-asa au raportul Ah/ron mult mai bun ca ceilaltiDin punct de vedere al complexitatii,varianta cu 2 surse e de preferat (evident,dupa UPS).Iar ca UPS,cel mai bine e sa mergi pe ceva cu acumulatori de 24V (2 de 12V in serie). Ceva care sa permita 2 acumulatori de 12V/25Ah sau 4 (cate 2 in paralel) de 12V/17Ah.Atentie,ca unele UPSuri nu suporta acumulatori mai mari! (iar altele suporta,imbunatatind racirea)

Link spre comentariu

se poate recomanda un UPS bun care sa imi corespunda nevoilor?si ce acumulatori sa folosesc?Daca pun un UPS inaintea celor doua surse cum mai vede ca se intrerupe tensiunea sa treaca pe acumulatori?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări