Stefan Postat Iunie 7, 2020 Partajează Postat Iunie 7, 2020 (editat) Adica cam asa? In functie de necesitari cu sau fara Q1 si rezistoarele aferente. p.s: Am cam deviat de la subiect! Trebuia mutat intr-un subiect separat dar personal nu am permisiunile necesare. Editat Iunie 7, 2020 de Stefan Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 7, 2020 Partajează Postat Iunie 7, 2020 (editat) Acum 2 ore, Stefan a spus: De ce ai nevoie de un microcontroller daca ai un integrator la iesiri? Motivul este ca amperajul de la iesire este maxim atunci cand tensiunea de comanda este minima ,deci PWM cu umplere minima.Voltmetrul ar arata o valoare minima desi amperajul este la maxim!Atunci inversez PWM si-l aplic prin alt integrator ,voltmetrului.Sper ca se intelege ceva din ce spun! Ar fi bine sa fie mutate aici ce este off topic Editat Iunie 7, 2020 de nel65 Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 7, 2020 Partajează Postat Iunie 7, 2020 Acum am înțeles, se înțelegea și din poza cu schema dar nu am citit cu atenție. Sunt convins că se pot face si variante analogice cu 555 sau controllere PWM dar dacă vrei cu PIC e musai cu 12F675? Link spre comentariu
nel65 Postat Iunie 7, 2020 Partajează Postat Iunie 7, 2020 Cu orice,nu conteaza... La tehnica sudurii,este un proiect de invertor cu comanda cu Atmega8,scoate acel PWM si e si voltmetru (ma rog...ampermetru),insa are "personalitate ",are propriul comportament in functie de arcul de sudura .Modifica PWM in functie de asta,intrand in conflict cu placa de comanda cu 4093.Ba mai si intra in stand by dupa circa 3 minute de pauza de sudare .Eu am realizat ambele variante de comanda,cu atmega8 si 4093,pe acelasi invertor.Rezultatul e net in favoarea lui 4093,din cauza asta vreau ce-am descris mai sus. Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 7, 2020 Partajează Postat Iunie 7, 2020 Nu este exclus ca functionarea sa fie dezastruoasa cu montajul si programul-ul din pagina anterioara fata de varianta cu ATmega8. Cand e vorba de surse in comutatie si curenti mari montajele cu MCU (chiar si unul asa simplu) au nevoie de o atentie deosebita, de la proiectarea cablajului, separare trasee de masa si alimentare, aranjare si ecranare trasee de forta, software ... In simulare cu factorul de umplere 50% arata ca mai jos dar e departe de o implementare practica. Dupa circuitul de integrare, in functie de impedanta circuitele comandate, nu ai nevoie de buffere / repetoare? La montajul cu atmega8 cat e de stabila alimentarea si intrarea in ADC cand sudezi? Iti trebuie neaparat un voltmetru? Nu e ok si cu 3-4 LED-uri? (o sa pun un filmulet cu un montaj oarecum similar) Asa nu merge mult mai simplu, ieftin si sigur? Trebuie doar sa gasesti un potentiometru liniar dublu de buna calitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum